Рішення
від 16.05.2018 по справі 484/1809/18
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/1809/18

Провадження № 2-о/484/63/18

Рішення

Іменем України

16.05.2018 року Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

в складі: головуючого - судді Максютенко О.А.

секретаря судового засідання - Завірюхи В.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Первомайську справу за заявою ОСОБА_1; зацікавлені особи: КП Первомайське міжміське бюро технічної інвентаризації , Первомайська міська рада Миколаївської області, Грушівська сільська рада Первомайського району Миколаївської області про встановлення юридичного факту

встановив:

Заявник звернувся до суду із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючих документів, мотивуючи свої вимоги тим, що йому згідно свідоцтва на право власності на житло, виданого 23.02.1996 року Первомайським міжміським бюро технічної інвентаризації, свідоцтва про право на спадщину за законом, виданого 02.03.2018 року Першою Первомайською державною нотаріальною контрою Миколаївської області та зареєстрованого в реєстрі за № 2-303, належить квартира № АДРЕСА_1. Згідно договору купівлі-продажу від 03.09.1988 року, посвідченого секретарем виконавчого комітету Грушівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області та зареєстрованого в реєстрі за № 28, заявнику належить будинок № 17 по вулиці Гагаріна в с. Грушівка Первомайського району Миколаївської області, а згідно свідоцтва на право власності на дачу (садовий будинок), гараж, зареєстрованого 18.09.1998 року Первомайським міжміським бюро технічної інвентаризації за реєстровим № 844, - гараж № 99 в автогаражному кооперативі Чайка , що знаходиться за адресою в місті Первомайську Миколаївської області по вулиці Гвардійській.

На даний час виникла необхідність приведення у відповідність вищевказаних правовстановлюючих документів, оскільки в них у написанні прізвища та імені заявника допущено технічну помилку при здійсненні перекладу з російської мови на українську. Так у договорі купівлі-продажу житлового будинку його прізвище зазначено як Олифиренко , а у свідоцтвах про право власності на квартиру та гараж - ім'я вказано як В'ячеслав , хоча в дійсності згідно свідоцтва про народження, паспорту, картки фізичної особи - платника податків, трудової книжки, військового квитка, свідоцтва про шлюб, свідоцтва про право на спадщину за законом та пенсійного посвідчення прізвище вказано Оліфіренко , а ім'я - Вячеслав .

Через допущені помилки, заявник не може як власник розпорядитись належним йому майном, а тому вимушений звернутись до суду із вказаною заявою.

Відповідно до ст.6 Конвенції Про захист прав людини і основоположних свобод , кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку, незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру.

Згідно з ч. 1 ст.4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

У відповідності до статті 293 ЦПК України, суди розглядають справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав, або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 315 ЦПК України, суди розглядають справи про встановлення фактів належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження, якщо зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім'ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

В судове засідання заявник надав заяву з проханням слухати справу у його відсутність, підтримав свої вимоги, викладені в заяві в повному обсязі та просив про їх задоволення.

Зацікавлена особа - Грушівська сільська рада Первомайського району Миколаївської області направили на адресу суду заяву з проханням слухати справу за відсутності їх представника, проти задоволення заяви не заперечували.

Від представника зацікавленої особи Первомайської міської ради Миколаївської області надійшла заява з проханням слухати справу за її відсутності, проти задоволення заяви не заперечувала.

Від представника зацікавленої особи КП Первомайське міжміське бюро технічної інвентаризації надійшла заява з проханням слухати справу за її відсутності, проти задоволення заяви не заперечувала.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що вимоги ОСОБА_1 обґрунтовані та підлягають задоволенню.

З матеріалів справи, а саме: копії паспорту та картки фізичної особи - платника податків заявника (а.с. 15), копії трудової книжки (а.с. 9), копії військового квитка (а.с. 10), копії свідоцтва про народження (а.с.17), копії свідоцтва про шлюб (а.с. 16), копії пенсійного посвідчення (а.с. 11), копії свідоцтва про право на спадщину за законом, виданого 02.03.2018 року Першою Первомайською державною нотаріальною контрою Миколаївської області і зареєстрованого в реєстрі за № 2-303, та витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності (а.с. 7-8), копії свідоцтва на право власності на дачу (садовий будинок), гараж від 18.09.1998 року (а.с. 12), копії договору купівлі - продажу від 03.09.1998 року (а.с.14), копії свідоцтва на право власності на житло, виданого 23.02.1996 року Первомайським міжміським бюро технічної інвентаризації (а.с.13), які підтверджують факт помилки в написані прізвища та імені заявника, що є наслідком перекладу з російської, а тому договір купівлі - продажу будинку № 17 по вулиці Гагаріна в с. Грушівка Первомайського району Миколаївської області від 03.09.1998 року, посвідченого секретарем виконавчого комітету Грушівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області та зареєстрованого в реєстрі за № 28, свідоцтво на право власності на квартиру № АДРЕСА_1, виданого 23.02.1996 року Первомайським міжміським бюро технічної інвентаризації і зареєстрованого за №12753, свідоцтво на право власності на гараж №99 в автогаражному кооперативі Чайка , що знаходиться за адресою в місті Первомайську Миколаївської області по вулиці Гвардійській, зареєстрованого 18.09.1998 року Первомайським міжміським бюро технічної інвентаризації за реєстровим № 844, потребує підтвердження належності його ОСОБА_1, так як у вказаних документах його прізвище і ім'я зазначено не вірно як Олифиренко і В'ячеслав , замість Оліфіренко та ОСОБА_1 .

Тому, враховуючи зазначене, суд вважає за можливе, в силу ст. 293 ч. 2 п. 5 ЦПК України, встановити факт належності ОСОБА_1 вищезазначених документів.

Керуючись ст.ст. 2, 10-13, 258, 259, 265, 268, 293 ЦПК України, суд

вирішив:

Заяву ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_2, ІНПП - НОМЕР_1); заінтересована особа: Комунальне підприємство Первомайське міжміське бюро технічної інвентаризації (місце знаходження: вул. Грушевського, 1, м. Первомайськ, Миколаївська обл., код ЄДРПОУ: 03349559 ), Первомайська міська рада Миколаївської області (місце знаходження: вул. Грушевського, 3, м. Первомайськ, Миколаївська обл., код ЄДРПОУ: 04056546 ), Грушівська сільська рада Первомайського району Миколаївської області (місце знаходження: вул. Центральна, 60, с. Грушівка Первомайський район Миколаївська обл., код ЄДРПОУ: 04377204 ) про встановлення юридичного факту - задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1:

- свідоцтва на право власності на квартиру № АДРЕСА_1, загальною площею 45,0 кв.м., виданого 23.02.1996 року Первомайським міжміським бюро технічної інвентаризації і записаного в реєстровій книзі за №12753;

- договору купівлі - продажу будинку № 17 по вулиці Гагаріна в с. Грушівка Первомайського району Миколаївської області від 03.09.1998 року, посвідченого секретарем виконавчого комітету Грушівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області та зареєстрованого в реєстрі за № 28;

- свідоцтва на право власності на гараж №99 в автогаражному кооперативі Чайка , що знаходиться за адресою в місті Первомайську Миколаївської області по вулиці Гвардійській, зареєстрованого 18.09.1998 року Первомайським міжміським бюро технічної інвентаризації за реєстровим № 844.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана позивачем протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Апеляційного суду Миколаївської області безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області.

Суддя:

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення16.05.2018
Оприлюднено23.05.2018
Номер документу74127605
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —484/1809/18

Рішення від 16.05.2018

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 02.05.2018

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні