Ухвала
від 18.05.2018 по справі 766/1615/18-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи: 766/1615/18-ц

Номер провадження: 22-ц-вп/791/1/18

У Х В А Л А

про визначення підсудності цивільної справи

18 травня 2018 року м. Херсон

Суддя судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Херсонської області ОСОБА_1, розглянувши питання про визначення підсудності цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до Херсонського міського суду Херсонської області, третя особа: суддя Херсонського міського суду Херсонської області Дорошинська Валерія Едуардівна, про відшкодування шкоди, заподіяної особі бездіяльністю органу державної влади, її посадовою особою, бездіяльністю суду ,

В С Т А Н О В И Л А :

У січні 2018 року ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до Херсонського міського суду Херсонської області, третя особа: суддя Херсонського міського суду Херсонської області Дорошинська В.Е., про відшкодування шкоди, заподіяної особі бездіяльністю органу державної влади, її посадовою особою, бездіяльністю суду.

Ухвалою судді Херсонського міського суду Херсонської області від 02 лютого 2018 року у відкритті провадження за вищезазначеним позовом відмовлено на підставі п.1 ч.1 ст. 186 ЦПК України .

Ухвалою Апеляційного суду Херсонської області від 11 травня 2018 року зазначену ухвалу судді скасовано та справу передано Апеляційному суду Херсонської області щодо визначення підсудності її розгляду, оскільки відповідачем у справі є Херсонський міський суд Херсонської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 26 ЦПК України підсудність справи, у якій однією із сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Враховуючи, що відповідачем у даній справі є Херсонський міський суд Херсонської області, є необхідність визначити підсудність цієї справи Білозерському районному суду Херсонської області, який територіально найбільш наближений до Херсонського міського суду Херсонської області.

Керуючись ч.1 ст. 26 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А :

Підсудність цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до Херсонського міського суду Херсонської області, третя особа: суддя Херсонського міського суду Херсонської області Дорошинська Валерія Едуардівна, про відшкодування шкоди, заподіяної особі бездіяльністю органу державної влади, її посадовою особою, бездіяльністю суду , визначити Білозерському районному суду Херсонської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя Апеляційного суду

Херсонської області підпис ОСОБА_1

З оригіналом згідно. Копію ухвали оформлено 18.05.2018 року.

Ухвала набрала законної сили 18.05.2018 року .

Суддя О.В. Кутурланова

Секретар с/з ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення18.05.2018
Оприлюднено23.05.2018
Номер документу74141181
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, заподіяної особі бездіяльністю органу державної влади, її посадовою особою, бездіяльністю суду

Судовий реєстр по справі —766/1615/18-ц

Ухвала від 18.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Кутурланова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні