Ухвала
від 16.05.2018 по справі 335/5310/18
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/5310/18 1-кс/335/3572/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 травня 2018 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні у залі суду у м. Запоріжжі клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017080000000113 від 22.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

З наданих суду матеріалів вбачається, що в провадженні СУ ГУНП в Запорізькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017080000000113 від 22.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до СУ ГУНП в Запорізькій області з ДЗЕ Національної поліції УЗЕ в Запорізькій області надійшли матеріали, проте що невстановлені посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 зловживаючи своїм службовим становищем, систематично привласнюють бюджетні кошти, головним розпорядником яких є ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі по тексту Департамент), шляхом внесення недостовірних відомостей до актів приймання виконаних робіт, в послідуючому здійснення переведення їх на рахунки підприємств підконтрольних невстановленими особами, а також навмисне неприйняття заходів щодо виконання претензійної роботи за невідпрацьованими перерахованими авансами за виконання робіт на території Запорізької області.

За наявною інформацією одним з таких об`єктів є «Реконструкція центральних очисних споруд КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Мелітопольської міської ради Запорізької області», виконавець робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

В ході проведення досудового слідства було здійснено тимчасовий доступ до документів в ІНФОРМАЦІЯ_4 , під час якого виявлено та вилучено акти приймання виконаних будівельних робіт по об`єкту Реконструкція центральних очисних споруд КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Мелітопольської міської ради Запорізької області» за грудень 2016 року на загальну суму 3501933,75 гривень. Вказані грошові кошти в повному обсязі перераховані на рахунки підрядника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

В лютому 2017 року ІНФОРМАЦІЯ_4 було складено додаткові акти приймання виконаних будівельних робіт по договору про закупівлю робіт за державні кошти № 06/09-В від 06.09.2016 на виконання будівельних робіт по об`єкту «Реконструкція центральних очисних споруд КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Мелітопольської міської ради Запорізької області», відповідно до яких документально підтверджено, що роботи на зазначеному об`єкті виконані не в повному обсязі та не відповідають об`ємам робіт зазначеним в актах виконаних будівельних робіт за грудень 2016 року.

Зазначені факти можуть свідчити про факти розкрадання коштів обласного бюджету виділених для виконання робіт на центральних очисних спорудах КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Мелітопольської міської ради Запорізької області.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційна справа ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_1 знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_5 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

З метою встановлення всіх обставин, які мають значення для проведення досудового розслідування, у слідства виникла необхідність отримати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: реєстраційної справи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , з можливістю їх вилучення, у зв`язку з чим слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Зазначене клопотання розглядається судом без виклику особи, у володінні якої знаходиться вказана у клопотанні інформація, у відповідності до ч. 2 ст. 163 КПК України, оскільки стороною кримінального провадження доведено існування загрози втрати зазначених у клопотанні документів.

Слідчий підтримав подане клопотання, надавши відповідну заяву.

У відповідності до ч. 4 ст. 107 КПК України, розгляд клопотання слідчого проведено без фіксації судового процесу.

Вивчивши матеріали клопотання, перевіривши надані докази в його обґрунтування, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Прицьому, ч. 3 та ч. 5 ст.132КПК України передбачено, що під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, сторони кримінального провадження повинні подати суду докази обставин, на які вони посилаються.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши надані докази, слідчий суддя вважає за необхідне клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити, надати дозвіл на тимчасовий доступ до зазначених у клопотанні документів, оскільки на думку слідчого судді вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні і зазначені у клопотанні обставини іншими способами довести неможливо.

Беручи до уваги, що клопотання про вилучення документів обґрунтовано тим, що без такого вилучення існує реальна загроза втрати документів, та їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів, а також необхідністю їх використання при проведенні судових експертиз, слідчий суддя, у відповідності до ч. 7 ст. 163 КПК України, вважає за необхідне надати дозвіл на їх вилучення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-163, 369, 372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 або іншій уповноваженій особі за його дорученням дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення, а саме: реєстраційної справи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Встановити строк дії вказаної ухвали суду до 16.06.2018 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

У випадку вилучення речей і документів, за відсутністю яких юридична особа позбавляється можливості здійснювати свою діяльність ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Запорізької області протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.05.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу74144749
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017080000000113 від 22.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —335/5310/18

Ухвала від 16.05.2018

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні