Ухвала
від 22.05.2018 по справі 569/9331/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/9331/18

УХВАЛА

22 травня 2018 року м. Рівне

Рівненський міський суд

в особі слідчого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши в судовому засіданні в м. Рівне клопотання слідчого Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджене із прокуроромРівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий РівненськогоВП ГУНаціональної поліціїв Рівненськійобласті старшийлейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся в суд із клопотанням, яке погоджене із прокуроромРівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 ,про наданнядозволу напроведення обшукуу нежитловому приміщенні будинку АДРЕСА_1 зметою виявлення та вилучення документів, що містять в собі інформацію про обіг прекурсорів у діяльності ТзОВ «Лорі».

В обґрунтування клопотання вказував, що до слідчого відділу Рівненського ВП надійшов рапорт ст. о/у УПН ГУНП в Рівненській області майора поліції ОСОБА_5 про те, що працівники Товариства з обмеженою відповідальністю «Лорі», за адресою: м. Рівне, провулок Робітничий, 6 (юридична адреса: м. Рівне, вул. Нижньодворецька, 47) проводять оцинковку металевих виробів, яку здійснюють розчинами соляної кислоти з додаванням її у чистому вигляді «прекурсор списку 2 таблиці 4 Переліку» не маючи при цьому ліцензії на обіг прекурсорів. В результаті опитування осіб, що працюють за адресою: м. Рівне, провулок Робітничий, 6, які не забажали давати покази під запис, отримано інформацію, що на першому та другому поверхах, за вказаною адресою, частину приміщення винаймають представники ТОВ «Лорі» та проводять там оцинковку металевих виробів розчинами із вмістом та додаванням соляної кислоти.

Крім того в ході допиту свідка ОСОБА_6 останній показав, що вже на протязі двох років він працює робітником в ТОВ «Лорі», за адресою: м. Рівне, провулок Робітничий, 6, (вказане приміщення орендується) де здійснюється виготовлення металевих виробів та їх обробка розчинами із вмістом та додаванням соляної кислоти. Соляна кислота в чистому вигляді зберігається в каністрах, зазвичай по 5 літрів, а розчини кислоти у ваннах, однак у скількох процентах повідомити не може.

Відповідно до інформації наданої Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області станом на 08.05.2018 інформація про видачу ліцензії ТОВ «Лорі» (м. Рівне, вул. Нижньодворецька, буд. 47, ідентифікаційний код юридичної особи 21087637) відсутня.

Окрім того, згідно листа Державної фіскальної служби України Рівненська митниця ДФС від 05.05.2018 отримано інформацію про можливу наявність на складах за адресою: м. Рівне, провулок Робітничий, 6 прекурсорів до яких застосовуються заходи контролю згідно Постанови КМУ від 06.05.2000 №770.

Враховуючи те, що за юридичною адресою ТОВ «Лорі» можуть зберігатися документи, що містять в собі інформацію про обіг прекурсорів у вказаній установі, необхідно провести за місцем юридичної адреси ТОВ «Лорі» за адресою: м. Рівне, вулиця Нижньодворецька, 47, обшук з метою виявлення та вилучення документів, що містять в собі інформацію про обіг прекурсорів.

Вилучені під час обшуку вищеперераховані речі, предмети, мають значення для досудового розслідування і можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування та судового розгляду.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав, зазначених в ньому.

Ознайомившись з матеріалами справи, заслухавши слідчого, приходжу до наступного висновку.

В провадженні Рівненського ВП ГУ Національної поліції в Рівненській області перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017180010002700 від 08 травня 2018 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України.

Як вказує слідчий, за юридичною адресою ТОВ «Лорі» можуть зберігатися документи, що містять в собі інформацію про обіг прекурсорів у вказаній установі, необхідно провести за місцем юридичної адреси ТОВ «Лорі» за адресою: м. Рівне, вулиця Нижньодворецька, 47, обшук з метою виявлення та вилучення документів, що містять в собі інформацію про обіг прекурсорів.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно п. 8 ч. 3 ст. 234 КПК України, у разінеобхідності провестиобшук слідчийза погодженнямз прокуроромабо прокурорзвертається дослідчого суддіз відповіднимклопотанням,яке повинномістити відомостіпро обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом.

Оскільки слідчийне довів обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку, слідчий суддя вважає, що підстав задовольняти клопотання не має.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234-235, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання слідчого Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджене із прокуроромРівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку - відмовити.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення22.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу74146568
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/9331/18

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М. М.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні