Ухвала
від 02.05.2018 по справі 598/603/18
ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 598/603/18

провадження № 2/598/327/2018

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"02" травня 2018 р. м.Збараж Тернопільської області

Суддя Збаразького районного суду Тернопільської області Олещук Б.Т., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Каменяр-К про визнання недійсним договорів оренди земельних ділянок, третя сторона, що не заявляє самостійних вимог ТОВ Хлібодар , -

встановив:

23.04.2018р. до Збаразького районного суду звернулася ОСОБА_1 з позовом до ТзОВ Каменяр-К . про визнання недійсним договорів оренди земельних ділянок, третя сторона, що не заявляє самостійних вимог ТОВ Хлібодар . В якій просить:

1. Визнати договір оренди земельної ділянки між нею ОСОБА_1 та ТзОВ Каменяр-К (Код ЄДРПОУ 40365556) на належну їй земельну ділянку площею 2,334 га, кадастровий номер 6122484200:01:002:0023 - недійсним.

2. Визнати договір оренди земельної ділянки між нею ОСОБА_1 та ТзОВ Каменяр-К (Код ЄДРПОУ 40365556) на належну їй земельну ділянку площею 2,46 га, кадастровий номер 6122484200:01:002:0021 - недійсним.

Дана позовна заява подана без додержання вимог ст.175 ЦПК України, а саме у позовній заяві не зазначено:

1) поштові індекси сторін;

2) реєстраційний номер облікової картки платника податків або номер і серія паспорта позивача;

3) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору;

7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

8) наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до позову;

9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи;

11) підстави звільнення позивача від сплати судового збору;

12) повністю правовий статус третьої особи, в тому числі на стороні кого слід залучити особу для участі у справі .

Крім того, в порушення вимог ст.95 ЦПК України подані копії письмових документів не засвідчені належним чином, в порядку, встановленому чинним законодавством.

Згідно ч.ч.1, 2 ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статті 175 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, беручи до уваги те, що дана позовна заява подана без додержання вимог ст.175 ЦПК України, а тому її слід залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків.

При усуненні недоліків позивачу ОСОБА_1 у позовній заяві необхідно зазначити:

1) поштові індекси сторін;

2) реєстраційні номери облікових карток платників податків або номери і серії паспортів сторін;

3) ціну позову;

4) обґрунтований розрахунок сум, що просить стягнути;

5) докази, що підтверджують вказані обставини;

6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору;

7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

8) наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до позову;

9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи;

10) підтвердження позивача про те, що нею не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав;

11) підстави звільнення позивача від сплати судового збору;

12) конкретний зміст позовних вимог (зокрема конкретний спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні.

Крім того, відповідно до вимог ч.ч.2, 4, 5 ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Також при усунення недоліків позивачу ОСОБА_1 необхідно подати до суду засвідчені копії письмових доказів, в порядку встановленому ст.95 ЦПК України та сплатити судовий збір за дві вимоги не майнового характеру.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.95, 175, 177, 185, 258, 260, 261, 272 ЦПК України, суддя,

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Каменяр-К про визнання недійсним договорів оренди земельних ділянок, третя сторона, що не заявляє самостійних вимог ТОВ Хлібодар залишити без руху.

ОСОБА_1 надати строк десять днів з дня отримання нею даної ухвали суду, для виправлення недоліків.

У випадку виконання позивачем вимог ухвали у визначений судом термін позов буде вважатись поданим у день первісного подання його до суду. Інакше позов вважається неподаним та повертається позивачу.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху протягом двох днів з дня її складення у повному обсязі надіслати позивачу рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Дана ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Дана ухвала суду складена у повному обсязі і підписана суддею 02 травня 2018 року.

Суддя Б. Олещук

Дата ухвалення рішення02.05.2018
Оприлюднено23.05.2018
Номер документу74150355
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договорів оренди земельних ділянок, третя сторона, що не заявляє самостійних вимог ТОВ Хлібодар

Судовий реєстр по справі —598/603/18

Ухвала від 07.06.2018

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Олещук Б. Т.

Ухвала від 02.05.2018

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Олещук Б. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні