Ухвала
від 21.05.2018 по справі 643/259/16-ц
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/259/16-ц

Номер провадження 2/643/107/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.05.2018 Московський районний суд м. Харкова у складі: головуючого - Скотаря А.Ю., за участю секретаря - Ширіної Я.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Харкові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного територіального управління юстиції у Харківській області про визнання такими, що не відбулися загальних сборів, визнання недійсним рішення Громадської організації Фонд підтримки інвалідів та зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

До суду представник Громадської організації Фонд підтримки інвалідів подав заяву в якій просив розглянути справу у свою відсутність. Від представника позивача надійшла аналогічна заява. Представник другого відповідача до суду не з'явився, що не є перешкодою для розгляду справи, матеріали справи містять заперечення Головного територіального управління юстиції у Харківській області проти позову.

Крім того, до суду надійшло клопотання про закриття провадження у справі в зв'язку з припиненням юридичної особи Громадської організації Фонд підтримки інвалідів , яка є відповідачем у справі. Вказане клопотання до теперішнього часу не розглянуто, отже має бути вирішено у даному судовому засіданні.

Так, відповідно до наданих суду і досліджених в судовому засіданні доказів, а саме витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі Реєстр) Громадська організація Фонд підтримки інвалідів (код ЄДРПОУ 35972253) на теперішній час припинена, про що мається запис у Реєстрі № 14801110016041100 від 29.06.2017 (т. 2, а.с. 3).

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Предметом даного позову є матеріально-правова вимога про визнання такими, що не відбулись загальних зборів Громадської організації Фонд підтримки інвалідів від 26.03.2015 та визнання недійсним рішення цих зборів щодо звільнення ОСОБА_1 з посади директора підприємства Основа-промінвест Громадської організації Фонд підтримки інвалідів і призначення на дану посаду ОСОБА_2

Враховуючи, що на теперішній час відповідач, загальні збори якого та окремі його рішення позивач просить визнати такими, що не відбулись та недійсними, припинений, правонаступник відсутній і спірні правовідносини не допускають правонаступництва, суд вважає можливим застосувати до виниклих правовідносин положення п. 7 ч. 1 ст. 255 ЦПК України та закрити провадження у справі.

При цьому суд бере до уваги, що вимога про зобов'язання Головного територіального управління юстиції у Харківській області вчинити певні дії, а саме скасувати державну реєстрацію дій щодо звільнення ОСОБА_1, є похідною від головної, зазначеної вище вимоги, і не може розглядатись окремо від неї в порядку цивільного судочинства, отже не перешкоджає закриттю провадження у справі.

З погляду на викладене, керуючись ст.ст. 222, 255 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Громадської організації Фонд підтримки інвалідів , Головного територіального управління юстиції у Харківській області про визнання такими, що не відбулися загальних сборів, визнання недійсним рішення Громадської організації Фонд підтримки інвалідів та зобовьязання вчинити певні дії закрити.

Ухвала може бути оскаржене шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом 15-ти днів з моменту її підписання.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом 15-ти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови

Суддя А.Ю. Скотар

Дата ухвалення рішення21.05.2018
Оприлюднено23.05.2018
Номер документу74150651
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —643/259/16-ц

Ухвала від 21.05.2018

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 23.02.2018

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 05.07.2017

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 16.01.2017

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 28.11.2016

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 03.11.2016

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 26.10.2016

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Довгаль А. П.

Ухвала від 22.08.2016

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Довгаль А. П.

Ухвала від 11.07.2016

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Оксененко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні