Ухвала
від 21.05.2018 по справі 755/6328/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа №:755/6328/18

Провадження №: 2/755/3641/18

м. Київ

"21" травня 2018 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі судді Шевченко В.М., розглянувши позовну заяву Київського державного коледжу туризму та готельного господарства до ОСОБА_1, третя особа_1 - ОСОБА_2, третя особа_2 - Товариство з додатковою відповідальністю Страхове товариство Домінанта , про відшкодування шкоди завданої дорожньо-транспортною пригодою,

УСТАНОВИВ:

до Дніпровського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява з додатками, яку відповідно до ст. 33, п. 15.4 Перехідних положень ЦПК України передано судді для вирішення питання про відкриття провадження у справі.

03.05.2018 згідно зі ст. 185 ЦПК України суддею постановлено ухвалу про залишення позовної заяви у цій справі без руху, яку позивачем виконано у визначений строк шляхом усунення відповідних недоліків.

За наслідками розгляду відповідних матеріалів суддя дійшов таких висновків.

Подана позовна заява та додані до неї документи відповідають загальним вимогам до форми, змісту позовної заяви та правил подання документів, що додаються до позовної заяви, які містяться у положеннях ст.ст. 175-177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження, що регламентовані ст.ст. 185, 186 ЦПК України, відсутні.

Цивільна справа підсудна цьому суду в силу положень ч. 6 ст. 28 ЦПК України та підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження із повідомлення (викликом) сторін.

Разом із позовною заявою позивачем подано суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які він поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи , що відповідає приписам ст. 134 ЦПК України.

Водночас попередній розрахунок розміру судових витрат не є фактичною сумою судових витрат та не обмежує сторону у доведенні іншої фактичної суми судових витрат, які підлягають розподілу за результатами розгляду справи. Суд може попередньо визначити суму судових витрат (крім витрат на професійну правничу допомогу), пов'язаних з розглядом справи або певною процесуальною дією. Така попередньо визначена судом сума не обмежує суд при остаточному визначенні суми судових витрат, які підлягають розподілу між сторонами за результатами розгляду справи (ч. 3, 4 ст. 134 ЦПК України).

При розгляді цієї справи попередній розрахунок суми судових витрат складає 1 762,00 грн.

При розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, якими є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву (ч.ч. 1, 2 ст. 174 ЦПК України).

Положеннями ст.ст. 178-181 ЦПК України врегульовано підстави, час, черговість та вимоги щодо подання заяв по суті, зокрема відзиву (ст. 178 ЦПК), відповіді на відзив (ст. 179 ЦПК України), заперечення (ст. 180 ЦПК України) та пояснення третьої особи щодо позову або відзиву (ст. 181 ЦПК України).

За правилами ст. 178, ч. 1 ст. 278 ЦПК України відповідач має право викласти та надати суду заперечення на позов у відзиву протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ст. 179, ч. 2 ст. 278 ЦПК України позивач має право подати до суду відповідь на відзив у п'ятиденний строк з дня отримання копії відзиву.

За приписами ст. 180 ЦПК України, ч. 2 ст. 278 ЦПК України, у разі наявності заперечень відповідач має право їх викласти у відповідній письмові заяві та подати суду у п'ятиденний строк з дня отримання копії відповіді на відзив.

Згідно із положеннями ст. 181 ЦПК України у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

До відзиву, відповіді на відзив, заперечень та пояснення третьої особи застосовуються правила, встановлені ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України.

Вимоги щодо подання письмових доказів містяться у ст.ст. 83, 95 ЦПК України.

За правилом абз. 2 ч. 8 ст. 43 ЦПК України, якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Заяви, клопотання і заперечення з процесуальних питань, що не є заявами по суті, учасники справи мають право викладати у письмовій або усні формі відповідно до вимог ст.ст. 182-183 ЦПК України.

Учасники судового процесу зобов'язанні повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) та про причини неявки в судове засідання. Правові наслідки невиконання цього обов'язку закріплені в ст. 131 ЦПК України.

Учасники судового процесу повинні добросовісно виконувати процесуальні обов'язки, що встановлені чинним ЦПК України та/або покладені на них судом, не зловживати правами та запобігати створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства з метою недопущення застосування до них судом заходів процесуального примусу, що визначені в ст.ст. 143-148 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187, 258-261, 353-355 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

прийняти до розгляду позовну заяву Київського державного коледжу туризму та готельного господарства до ОСОБА_1, третя особа_1 - ОСОБА_2, третя особа_2 - Товариство з додатковою відповідальністю Страхове товариство Домінанта , про відшкодування шкоди завданої дорожньо-транспортною пригодою та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження із повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання, яке відбудеться 12.06. 2018 об 11 год 00 хв у залі судових засідань № 1 Дніпровського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. І. Сергієнка, 3, про що повідомити сторони.

Установити строк для подання відзиву - п'ятнадцять днів з дня вручення відповідачу копії ухвали про відкриття провадження.

Установити строк для подання відповіді на відзив - п'ять днів з дня отримання позивачем копії відзиву

Установити строк для подання заперечень на відповідь на відзив - п'ять днів з дня отримання відповідачем копії відповіді на відзив.

Установити строк для подання пояснень третьої особи, яка не має самостійних вимог, щодо позову або відзиву, - три дні з дня отримання копій відповідних заяв по суті.

При поданні вказаних заяв по суті сторони та інші учасники повинні безумовно виконувати вимоги ст.ст. 83, 95 ЦПК України.

При поданні вказаних заяв по суті додаються відповідні докази та документи, що підтверджують надіслання (надання) заяв і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Роз'яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява, відзив на позовну заяву, відповідь на відзив, заперечення, пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копії ухвали направити сторонам, відповідачу та третім особам - копію ухвали та копію позовної заяви з доданими документами.

Інформацію стосовно справи, що розглядається, можна отримати за адресою: м. Київ, вул. І. Сергієнка, 3, та на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/sud2604.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.Ухвала про відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду м. Києва через Дніпровський районний суд м. Києва у строк, встановлений статтею 354 ЦПК України.

Суддя В. Шевченко

Дата ухвалення рішення21.05.2018
Оприлюднено23.05.2018
Номер документу74155432
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди завданої дорожньо-транспортною пригодою

Судовий реєстр по справі —755/6328/18

Рішення від 19.12.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Рішення від 19.12.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 26.06.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Шевченко В. М.

Ухвала від 21.05.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Шевченко В. М.

Ухвала від 03.05.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Шевченко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні