Ухвала
від 15.05.2018 по справі 757/23061/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/23061/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 травня 2018 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 за участі секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 розглянувши у судовому засідання в приміщенні суду в м. Києві клопотання прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, слідчих слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

Прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, слідчих слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , розглянувши матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017000000004250 від 17.11.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 КК України, за фактом організації діяльності «конвертаційного центру», діяльність якого зводиться до здійснення фінансово-господарських операції на підставі підроблених документів, подальшої конвертації безготівкових коштів у необліковану готівку, через ряд підприємств з ознаками фіктивності та службових осіб ПАТ «АБ «РадаБанк», звернувся до слідчого судді із клопотанням про проведення обшуку за адресою: вул. Кудрявський узвіз, 3а, офіс 4, м. Київ, вказаний об`єкт нерухомості перебуває у власності ОСОБА_4 .

Орган досудового розслідування вказує, що громадянином Російської Федерації, депутатом Белгородської обласної Думи від партії «Справедливая Россия» ОСОБА_5 , який являється власником Швейцарської компанії Von Sass AG (вказана компанія володіє 93% акціями ПрАТ «Пологівський олійноекстракційний завод») організовано на території України конвертаційний центр, до участі якого залучено службових осіб ПАТ «АБ «РадаБанк» та ряд суб`єктів господарської діяльності із ознаками фіктивності, з метою конвертації грошових коштів у готівку, для подальшого її вивезення на територію Російської Федерації та зони проведення антитерористичної операції (ЛНР та ДНР), шляхом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Діяльність вказаного «конвертаційного центру» зводиться до здійснення фінансово-господарських операцій на підставі підроблених документів та подальшої конвертації безготівкових коштів в необліковану готівку через ряд підприємств з ознаками фіктивності та службових осіб ПАТ «АБ «РадаБанк».

Крім того, встановлено, що 20% від загального об`єму сировини, яка переробляється на ПрАТ «Пологівський олійноекстракційний завод», закупається за необліковану готівку у тому числі, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Відповідно, враховуючи економічні показники підприємства протягом 2017 року, за вищевказаною схемою перероблено понад 19 тис. тон необлікованої сировини, що дало можливість службовим особам ПрАТ «Пологівський олійноекстракційний завод» привласнити понад 200 млн. грн.

Прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, слідчих слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 отримано ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 08.05.2018 про дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , однак через технічну помилку правильною адресою є АДРЕСА_2 де й було проведено обшук.

Відповідно до даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна на даний об`єкт нерухомості, власником офісного приміщення у якому проведено обшук за адресою АДРЕСА_2 та виявлено документацію, яка має значення для подальшого досудового розслідування є ОСОБА_4 .

Відповідно до ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Обшук, у відповідності до ст. 234 ч.1 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ст. 233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Враховуючи, що обшук приміщення проводився з метою врятування майна, яке має доказове значення у кримінальному провадженні, а також те, що очікування органом досудового розслідування постановлення ухвали слідчого судді про надання дозволу на проникнення до житла чи іншого володіння особи з метою проведення обшуку, призвело б до можливого приховування, знищення та втрати майна - речових доказів у кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст. 233, 234 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

надати дозвіл на проведення обшуку в будівлях та приміщеннях прокурорам групи прокурорів та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 42017000000004250, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 17.11.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 КК України за адресою: вул. Кудрявський узвіз, 3а, офіс 43, м. Київ, вказаний об`єкт нерухомості перебуває у власності ОСОБА_4 , у вказаному об`єкті нерухомості можливо знаходиться інформація про фінансово-господарську діяльність, ведення подвійної бухгалтерії та обліку, грошових коштів та цінностей, отриманих в результаті незаконної діяльності, бухгалтерських та фінансово-господарських документів підприємств-контрагентів, документів про видачу заробітної плати «готівкою», документів «тіньового» бухгалтерського обліку, документів зовнішньоекономічної діяльності підприємств, печаток, штампів, цифрових кодів доступу до рахунків підприємств, комп`ютерів на яких здійснюється фінансово-господарська діяльність, електронних носіїв інформації, мобільних телефонів, які використовуються для здійснення злочинної діяльності, приходних та видаткових накладних, журналів в`їзду (виїзду) транспорту, журналів входу (виходу), сертифікатів якості, відповідності, договорів, контрактів, додатків до договорів, специфікації та інших документів та предметів, які відображають фактичні обставини здійснення незаконної господарської діяльності ПрАТ «Пологівський олійноекстракційний завод» (код ЄДРОПУ 00384147), ПАТ «АБ «РадаБанк», ТОВ «АГРОКОМФОРТ» (код ЄДРПОУ 41320097), ТОВ «НОТА-ТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 41077515), ТОВ «КОМПАНІЯ ІРАДА» (код ЄДРПОУ 37611815), ТОВ «ОПТ ЦЕНТР ТОРГ» (код ЄДРПОУ 41190642), ТОВ «МОНКАР ОПТ» (код ЄДРПОУ 41190438), ТОВ «АНТАРЕКС ТОРГ» (код ЄДРПОУ 41459959), ТОВ «ЦЕНТР ОПТОВОЇ ТОРГІВЛІ № 1» (код ЄДРПОУ 41190401), ТОВ «АВЕРС ФІНАНС» (код ЄДРПОУ 37001387), ТОВ «ПАРТНЕР ОПТ ТОРГ» (код ЄДРПОУ 41190328).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу74157606
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/23061/18-к

Ухвала від 15.05.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні