Ухвала
від 23.05.2018 по справі 805/3695/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про продовження процесуальних строків на усунення недоліків

23 травня 2018 р.                                         Справа №805/3695/18-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Чучко В.М., перевіривши матеріали заяви Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби до товариства з обмеженою відповідальністю «Техремпоставка» про підтвердження обґрунтованості повного адміністративного арешту майна, -

ВСТАНОВИВ:

22 травня 2018 року о 12:10 годині Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби звернувся до Донецького окружного адміністративного суду із заявою, в якій просить суд підтвердити обґрунтованість повного адміністративного арешту майна товариства з обмеженою відповідальністю «Техремпоставка» (ЄДРПОУ 31366910).

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 22 травня 2018 року заяву залишено без руху (у зв'язку із ненаданням доказів сплати судового збору) та встановлено позивачу строк до 10 години 00 хвилин 23 травня 2018 року для усунення недоліків.

23 травня 2018 року представником заявника до суду подано заяву без номеру про відстрочення сплати судового збору, а у разі відмови у задоволенні клопотання про відстрочення судового збору - продовження строку для усунення недоліків заяви на 10 календарних днів.

В обґрунтування заяви зазначено, що на сьогоднішній день заявник об'єктивно позбавлений можливості виконати вимоги ухвали суду від 22.05.2018 року, оскільки зупинено операції з бюджетними коштами, у зв'язку із виконавчими провадженнями відносно Офісу, останній позбавлений можливості сплатити судовий збір.

З огляду на вищевикладене суд зазначає, що частиною 2 ст.132 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно ст.8 Закону України «Про судовий збір» враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов:

1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або

2) позивачами є:

а) військовослужбовці;

б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів;

в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда;

г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім'ї;

ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або

3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров'ю.

Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Таким чином, законодавством не передбачено відстрочення сплати судового збору суб'єкту владних повноважень, оскільки останній не відноситься до суб'єктного складу осіб, за позовами яких суд може відстрочити сплату судового збору (ст. 8 Закону України «Про судовий збір»).

А отже, у суду відсутні правові підстави для задоволення клопотання заявника про відстрочення сплати судового збору.

Відповідно до ч. 1 ст. 118 КАС України, процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом.

Згідно з ч. 2 ст. 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Як вбачається із ч. 3 ст. 283 КАС України, для усунення недоліків заяви (за даних обставин – про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків) суд надає строк, але не більше ніж 24 години.

Разом з цим, на підставі ч.7 ст.283 КАС України суд приймає рішення по суті заявлених у заяві вимог не пізніше 96 годин з моменту встановлення обставин.

За таких обставин, задоволення клопотання заявника про продовження процесуального строку для усунення недоліків заяви на 10 календарних днів буде прямим порушенням ч.7 ст.283 КАС України в частині загального строку розгляду заяви про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту.

Зважаючи на наведене, суд вважає можливим частково задовольнити заяву заявника про продовження процесуального строку для усунення недоліків і продовжити строк для усунення недоліків, з урахуванням особливостей розгляду такого роду заяв та скорочених строків, до 10 години 00 хвилин 24 травня 2018 року.

Керуючись ст.ст. 121, 169, 283 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. У задоволенні клопотання Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби про відстрочення сплати судового збору – відмовити.

2. Заяву Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби про продовження строку для усунення недоліків – задовольнити частково.

3. Продовжити заявнику строк для усунення недоліків заяви Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби до товариства з обмеженою відповідальністю «Техремпоставка» про підтвердження обґрунтованості повного адміністративного арешту майна до 10 години 00 хвилин 24 травня 2018 року.

4. У разі невиконання вимог цієї ухвали заява буде вважатися неподаною і буде повернута заявнику.

5. Копію ухвали направити заявнику.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала підлягає оскарженню в Донецькому апеляційному адміністративному суді у порядку та строки, що визначені ст. 283 КАС України.

Суддя                                                             Чучко В.М.

Дата ухвалення рішення23.05.2018
Оприлюднено29.05.2018
Номер документу74165382
СудочинствоАдміністративне
Сутьпідтвердження обґрунтованості повного адміністративного арешту майна

Судовий реєстр по справі —805/3695/18-а

Ухвала від 17.07.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 24.05.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 23.05.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 22.05.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні