Рішення
від 23.05.2018 по справі 664/2821/17
ЦЮРУПИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

23.05.2018

Справа № 664/2821/17

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 травня 2018 року Цюрупинський районний суд

Херсонської області

у складі:

головуючого судді Савчака С.П.,

секретар судового засідання Кім А. П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Олешки в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом комунального підприємства Технік Виноградівської сільської ради до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

встановив:

Комунальне підприємство Технік Виноградівської сільської ради звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого водовідведення, водопостачання, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, вивезення твердих побутових відходів. В позові вказано, що відповідач є споживачем послуг, які надає позивач. Через несвоєчасну сплату за надані позивачем послуги у відповідача виникла заборгованість в розмірі 9738,30 грн., тому просить стягнути з відповідача вищевказаний розмір заборгованості, а також стягнути судові витрати, понесені позивачем.

Представник позивача подав заяву до суду про розгляд справи без його участі, позовні вимоги підтримує в повному обсязі, проти ухвалення заочного рішення не заперечує.

В судове засідання відповідач не з'явився, про розгляд справи повідомлений особисто, про що свідчить підпис на повідомленні про вручення поштового відправлення, до суду не надійшло відзиву від відповідача. На підставі зазначеного, суд відповідно до ст.ст. 280, 281 ЦПК України ухвалив провести заочний розгляд справи на підставі наявних у справі доказів. Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Судом встановлено, що відповідач ОСОБА_1 отримує від позивача комунального підприємства Технік Виноградівської сільської ради житлово-комунальні послуги з централізованого водовідведення, водопостачання, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, вивезення твердих побутових відходів. Відсутність письмово укладених договорів з Боржником щодо надання комунальним підприємством Технік послуг з водопостачання, водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, вивезення ТПВ не позбавляє ОСОБА_1 обов'язку оплачувати отримані житлово-комунальні послуги. Через несвоєчасну сплату за надані позивачем послуги у відповідача виникла заборгованість за період з 01.01.2013 року по 01.10.2017 року в загальному розмірі 9738,30 грн. (заборгованість за надані послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, вивезення ТПВ у сумі 6850,62 грн.; інфляційні витрати 2447,85 грн., три відсотки річних 439,82 грн.).

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 20 Закону України Про житлово-комунальні послуги споживач зобов'язаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Відповідно до п. 18, 30 п. 3 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630, розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяць, плата за послуги вноситься не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим. Споживач зобов'язаний дотримуватися вимог нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг.

Відповідно до ч. 1 ст. 526 ЦК України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ч. 2 ст. 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Таким чином, позов підлягає задоволенню з віднесенням судових витрат на відповідача.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 3, 4, 5, 12, 13, 19, 76, 81, 95, 133, 141, 258, 263-265, 273, 280-282, 352, 354, 355 ЦПК України, ст. 526, 625 ЦК України, п. 5 ч. 3 ст. 20 Закону України Про житлово-комунальні послуги , п. 18 і 30 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630, суд,-

вирішив:

Позовні вимоги комунального підприємства "Технік" Виноградівської сільської ради, її місцезнаходження за адресою: смт. Брилівка Олешківського району Херсонської області, вул. Будівельна, 12, код ЄДРПОУ 35294190 до ОСОБА_1 , який проживає за адресою: смт . Брилівка Олешківського району Херсонської області, пров. Північний, 4, корп.. 1, кв. 24, РНОКПП НОМЕР_1 задовольнити повністю.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь комунального підприємства Технік Виноградівської сільської ради заборгованість за надані послуги з централізованого водовідведення, водопостачання, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, вивезення твердих побутових відходів в розмірі 6850,62 грн., інфляційні витрати в розмірі 2447,85 грн., три відсотки річних в розмірі 439,82 грн., а всього стягнути 9738,30 грн.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь комунального підприємства Технік Виноградівської сільської ради судовий збір в розмірі 1600,00 грн.

Заочне рішення може бути переглянуто Цюрупинським районним судом Херсонської області за письмовою заявою відповідача, поданою протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене в загальному порядку, встановленому ЦПК України. У цьому разі строк на апеляційне оскарження рішення починає відраховуватися з дати постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

На заочне рішення протягом тридцяти днів з дня складення повного рішення суду може бути подано апеляційну скаргу до апеляційного суду Херсонської області через Цюрупинський районний суд Херсонської області.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом зазначених вище строків не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Повне рішення суду складено 23.05.2018 року.

Суддя (підпис) С. П. Савчак

Копія відповідає оригіналу

Суддя Савчак С. П.

СудЦюрупинський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення23.05.2018
Оприлюднено24.05.2018
Номер документу74181155
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —664/2821/17

Рішення від 23.05.2018

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 20.12.2017

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні