Рішення
від 23.05.2018 по справі 806/1655/18
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 травня 2018 року м. Житомир справа № 806/1655/18

                                                                                           категорія 5.1

Житомирський окружний адміністративний суд у складі судді Лавренчук О.В., розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Новоград-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави до Биківської селищної ради Романівського району Житомирської області про визнання незаконною бездіяльність, зобов'язання вчинити дії,

встановив:

Новоград-Волинська місцева прокуратура в інтересах держави звернулась до суду з позовом до Биківської селищної ради Романівського району Житомирської області в якому просить:

- визнати незаконною бездіяльність Биківської селищної ради Романівського району Житомирської області з питання нерозроблення та не затвердження планів інвентаризації та паспортизації об'єктів благоустрою населення (їх частин), а саме: дитячих майданчиків, які розташовані на території смт. Биківка по вул. Миру та с. Товща по вул. Шкільній, 1 Романівського району Житомирської області;

- зобов'язати Биківську селищну раду Романівського району Житомирської області розробити та затвердити плани технічної інвентаризації та паспортизації об'єктів благоустрою населення (їх частин), а саме: дитячих майданчиків, які розташовані на території смт. Биківка по вул. Миру та с. Товща по вул. Шкільній, 1 Романіського району Житомирської області;

- стягнути з відповідача судовий збір у сумі 1762,00 грн.

В обґрунтування позову зазначає, що за результатами опрацювання інформації про стан дотримання чинного законодавства з приводу благоустрою селища Биківка та с.Троща Романівського району Житомирської області виявлено ряд недоліків щодо проведення технічної інвентаризації та паспортизації дитячих майданчиків, що негативно впливає на організацію належного утримання та раціонального використання територій, будівель та інженерних споруд та можуть привести, у разі їх не усунення, до настання тяжких наслідків.

Ухвалою судді Житомирського окружного адміністративного суду від 02 квітня 2018 року відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі без повідомлення учасників справи.

19 квітня 2018 року до суду від позивача надійшло клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 20 квітня 2018 року призначено справу до судового розгляду.

02 травня 2018 року до суду від селищного голови Биківської селищної ради Романівського району Житомирської області надійшло клопотання про долучення до матеріалів справи документів, а саме: рішення виконавчого комітету №25 від 22.03.2018, додаток №1 до даного рішення та додаток №2 до даного рішення.

02 травня 2018 року селищний голова Биківської селищної ради Романівського району Житомирської області надала до суду заяву в якій вказує, що адміністративний позов Новоград-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави до Биківської селищної ради Романівського району Житомирської області про визнання незаконною бездіяльність, зобов'язання вчинити дії визнає у повному обсязі. Просить розгляд заяви проводити в письмовому провадженні.

02 травня 2018 року позивач надала клопотання про розгляд заяви відповідача про визнання позовних вимог в порядку письмового провадження.

Відповідно до положень ст. 189 КАС України відповідач може визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві (ч. 1); у разі визнання позову відповідачем повністю або частково суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову повністю або у відповідній частині вимог (ч. 4); суд не приймає визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси (ч. 5).

Представники сторін не надали до суду доказів, що визнання представником відповідача позову суперечить закону та порушує чиї-небудь прав, свобод або інтересів.

Враховуючи визнання представником відповідача позову, останній підлягає задоволенню.

Частиною 2 ст. 139 Кодексу адміністратвиного судочинства України визначено, що при задоволенні позову субєкта владних повноважень з відповідача стягуються виключно судові витрати субєкта владних повноважень, повязані із залученням свідків та проведення експертиз.

Враховуючи те, що під час розгляду адміністратвиної справи позивачем, який є субєктом владних повноважень, не було понесено судових витрат у звязку із залученням свідків та проведення експертиз, суд не вбачає підстав для стягнення з відповідача судових витрат позивача, повязаних із поданням до адміністратвивного суду позовної заяви.

Керуючись ст.ст. 189, 241-246, 250, пп. 10 п. 1 КАС України, суд

вирішив:

Позов задовольнити.

Визнати незаконною бездіяльність Биківської селищної ради Романівського району Житомирської області з питання нерозроблення та незатвердження планів технічної інвентаризації та паспортизації об'єктів благоустрою населення (їх частин), а саме: дитячих майданчиків, які розташовані за адресою: вул. Миру, 6 смт. Биківка Романівський район Житомирська область та вул. Шкільна, 1, с.Товща, Романівський район Житомирська область.

Зобов'язати Биківську селищну раду Романівського району Житомирської області (вул. Миру, 8, смт. Биківка, Романівський район, Житомирська область, 13012, код ЄДРПОУ 04345196) розробити та затвердити плани технічної інвентаризації та паспортизації об'єктів благоустрою населення (їх частин), а саме: дитячих майданчиків, які розташовані за адресою: вул. Миру, 6 смт. Биківка Романівський район Житомирська область та вул. Шкільна, 1, с.Товща, Романівський район Житомирська область.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Рішення суду може бути оскаржене до Житомирського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом тридцяти днів з дня його складення.

Суддя                                                             О.В. Лавренчук

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.05.2018
Оприлюднено30.05.2018
Номер документу74195229
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/1655/18

Рішення від 23.05.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Лавренчук Ольга Володимирівна

Ухвала від 20.04.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Лавренчук Ольга Володимирівна

Ухвала від 02.04.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Лавренчук Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні