Рішення
від 18.05.2018 по справі 819/752/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 819/752/18

18 травня 2018 рокум.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючої судді Подлісної І.М. розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовною заявою Головного управління ДФС у Тернопільській області до Українсько-німецького спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю «Анкон» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління ДФС у Тернопільській області з позовом до Українсько-німецького спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю «Анкон» про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що Українсько-німецьке спільне підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю «Анкон», яке перебуває на обліку в Бучацькій об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області, більше року не подає податкової звітності та заборгованості по податках і зборах перед бюджетом у відповідача відсутня.

Ухвалою суду від 02.05.2018 відкрито провадження у дані справі та зазначено, що її розгляд здійснюватиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) в порядку визначеному статтею 263 Кодексу адміністративного судочинства України.

Разом з тим, запропоновано відповідачу надати в 15-денний строк з дня отримання даної ухвали відзив на позовну заяву.

Представник відповідача 18.05.2018 подав відзив на позовну заяву, в якій позов визнав.

Розглянувши подані документи і матеріали, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з огляду на таке.

Судом встановлено, що Українсько-німецьке спільне підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю «Анкон» зареєстроване органами державної реєстрації, як юридична особа та знаходиться на обліку в Бучацькій об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області як платник податків.

Так, відповідно до інформації відділу камеральних перевірок податкової звітності території обслуговування Бучацької ОДПІ управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДФС у Тернопільській області від 16.04.2018 №53/19-00-12-04-48 не звітує до податкового органу більше одного року, остання податкова звітність відповідачем була подана 14.02.2015, а саме декларація з податку на прибуток підприємства за 2014 податковий звітний рік.

При цьому станом на 12.04.2018, відповідно до довідки Головного управління ДФС у Тернопільській області, відповідач заборгованості немає.

Відповідно до довідки Бучацького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області від 26.02.2017 №597/04 заборгованості зі сплати внесків на загальнообов'язкове держане страхування, згідно даних карток особового рахунку не має.

Відтак, з метою припинення юридичної особи - Українсько-німецького спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю «Анкон», позивач звернувся до суду із даним позовом.

Визначаючись щодо позовних вимог, суд враховує наступне.

Відповідно до підпункту 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно з підпунктом 41.1.1 пункту 41.1 статті 41 Податкового кодексу України, контролюючими органами є органи державної податкової служби - щодо податків, які справляються до бюджетів та державних цільових фондів, крім зазначених у підпункті 41.1.2 цього пункту, а також стосовно законодавства, контроль за дотриманням якого покладається на органи державної податкової служби.

Пунктом 46.1 статті 46 Податкового кодексу України визначено, що податкова декларація, розрахунок - документ, що подається платником податків (у тому числі відокремленим підрозділом у випадках, визначених цим Кодексом) контролюючому органу у строки, встановлені законом, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податкового зобов'язання, чи документ, що свідчить про суми доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, суми утриманого та/або сплаченого податку.

Згідно з пп. 20.1.37 п. 20.1 статті 20 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно з п. 2 статті 67 Податкового кодексу України контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Згідно статті 25 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі судових рішень , що набрали законної сили та тягнуть за собою зміну відомостей в Єдиному державному реєстрі, а також надійшли в електронній формі від суду щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Отже, враховуючи неподання відповідачем більше року органам державної податкової служби документів фінансової звітності, відсутність у відповідача податкової заборгованості, а також право органів державної податкової служби на звернення до суду з позовною заявою про припинення юридичної особи, позовні вимоги підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 139, 241-246, 250 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

В И Р І Ш И В:

1. Позов Головного управління ДФС у Тернопільській області (місцезнаходження: вул. Білецька, 1, м. Тернопіль, 46003, код ЄДРПОУ 39403535) до Українсько-німецького спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю «Анкон» (місцезнаходження: вул. Галицька, 174, м. Бучач, Тернопільська область, 48401, код ЄДРПОУ 21143896) про припинення юридичної особи задовольнити.

2. Припинити юридичну особу Українсько-німецьке спільне підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю «Анкон» (місцезнаходження: вул. Галицька, 174, м. Бучач, Тернопільська область, 48401, код ЄДРПОУ 21143896).

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне судове рішення складено 23 травня 2018 року.

Головуючий суддя                                                                       Подлісна І.М.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.05.2018
Оприлюднено30.05.2018
Номер документу74196388
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/752/18

Рішення від 18.05.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Ухвала від 02.05.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні