Ухвала
від 23.05.2018 по справі 750/4904/18
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/4904/18

Провадження № 1-кс/750/1819/18

У Х В А Л А

23 травня 2018 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого про проведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12018270010002795 від 20.04.2017, -

в с т а н о в и в :

Старший слідчий Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Чернігівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку в нежилому приміщенні загальною площею 438,90 кв. м. за адресою: АДРЕСА_1 , де зареєстроване ТОВ «Київ Інтертеймент груп» (ЄДРПОУ 37739350) керівником якого являється ОСОБА_5 , власником приміщення за вказаною адресою є ОСОБА_6 , який відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань значиться засновником ТОВ «Київ Інтертеймент груп» (ЄДРПОУ 37739350), з метою швидкого та повного розслідування кримінального провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 176 КК України, мотивуючи тим, що до Чернігівського ВП надійшла заява директора ТОВ "ЮФ "Віндеск", з приводу транслювання на території міста Чернігова та міста Києва телеканалів "ФУТБОЛ 1" та "ФУТБОЛ 2", без укладання договорів з ТОВ "ТРК "Україна".

За данимфактом 20.04.2018СВ ЧернігівськогоВП Головногоуправління НПв Чернігівськійобласті внесенівідомості доЄдиного реєструдосудових розслідуваньі розпочатодосудове розслідуванняза №12018270010002795,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.176КК України.

У ходідосудового розслідуваннядопитано представникапотерпілого ОСОБА_7 ,який повідомив,що напідставі довіреностіз реєстраційнимномером 1/2018являється юридичнимпредставником компаніїТОВ «ТРК«України». ТОВ «Юридична фірма «Віндекс» відповідно до ліцензії, виданої Національною Радою з питань телебачення та радіомовлення, ТОВ «ТРК «Україна» є телемовником, що створює (комплектує та / або пакетує) телевізійні програми та передачі і розповсюджує їх в тому числі на телевізійних каналах під логотипом «Футбол 1» та «Футбол 2».

ТОВ «ТРК «Україна» є власником прав інтелектуальної власності на програми, що виготовляються та транслюються телеканалами «Футбол 1» та «Футбол 2».

Телеканали «Футбол 1» та «Футбол 2» є офіційними трансляторами Ліги чемпіонів UEFA та Ліги Європи UEFA, Чемпіонатів UEFA Euro 2016 та FIFA World Cup 2018, офіційними медіа-партнерами української Прем`єр-ліги (УПЛ) та трансляторами офіційного телевізійного пулу УПЛ, футбольних чемпіонатів Іспанії, Англії та інших чемпіонатів.

Використання телевізійних каналів «Футбол 1» та «Футбол 2» у кафе, барах, ресторанах та інших підприємствах громадського харчування можливе лише в рамках укладеної угоди, яка передбачає передачу таких прав, з одним із офіційних партнерів ТОВ «ТРК «Україна» - провайдерами програмної послуги.

Незаконне використання програм (передач) зазначених вище телеканалів порушує права інтелектуальної власності та завдає матеріальної шкоди інтересам клієнта у значному розмірі.

В подальшому до ВКП в м. Києві Київського УКП ДКП НПУ направлено доручення щодо встановлення осіб, що вчинили вказане кримінальне правопорушення, а також свідків, яким відомо з приводу розповсюдження програм мовлення з використанням телекомунікаційних мереж.

У відповідь на вказане доручення надійшов рапорт інспектора ВПК в м.Києві Київського УКП ДКП НПУ, відповідно до якого встановлено, що за адресою: м. Київ, вул. Маршала Тимошенка, буд. 18 здійснює свою підприємницьку діяльність ТОВ «Київ Інтертеймент груп» (ЄДРПО 37739350), директором якої являється ОСОБА_5 .

На основі вищевказаних доказів слідство прийшло до висновку, що ОСОБА_5 , може бути причетною до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст. 176 КК України.

Таким чином, є достатньо підстав вважати, що у приміщенні за адресами: АДРЕСА_1 знаходиться спеціалізоване технічне забезпечення (тюнери, ресивети) за допомогою якого відбувається трансляція телеканалів «Футбол 1» та «Футбол 2» у публічних місцях без укладання відповідних договорів, що порушує права інтелектуальної власності та завдає матеріальної шкоди інтересам ТОВ «ТРК «Україна», представником якої є ТОВ «ЮФ «Віндекс», у значному розмірі.

Доступ до вказаних речей та відомостей, які можуть в них міститься неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування таких речей, оскільки власники вищезазначених приміщень можуть відмовитись добровільно надати вказані речі та останнім стане відомо про те, що здійснюється досудове розслідування по факту порушення авторських та суміжних прав, власники приміщень можуть вчиняти дії, які направлені на пошкодження, псування, знищення, використання, перетворення, пересування, передачу вказаних речей, оскільки розуміють, що такі дії можуть допомогти уникнути від притягнення до кримінальної відповідальності, у зв`язку з відсутністю достатніх доказів у органу досудового розслідування.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходження ТОВ «Київ Інтертеймент груп» (ЄДРПО 37739350) значиться за адресою: м.Київ, вул. Маршала Тимошенка, 18. Керівник даної юридичної особи ОСОБА_5 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо об`єкта нерухомого майна № 124769048 від 22.05.2018, щодо об`єкта нерухомого майна, за адресою: м. Київ, вул. Маршала Тимошенка, 18, у м.Чернігові, власником вказаного нерухомого майна в цілому значиться ОСОБА_6 , який відповідно до вказаного вище витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань значиться засновником ТОВ «Київ Інтертеймент груп» (ЄДРПОУ 37739350).

Таким чином, для підтвердження або спростування встановленої інформації шляхом проведення телекомунікаційних експертиз, необхідно провести обшук у нежитловому приміщенні загальною площею 438,9 кв.м. у приміщенні, буд. АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання і вилучення спеціальних технічних засобів ресиверів, тюнерів, за допомогою яких відбувається трансляція «Футбол 1» та «Футбол 2» без укладання відповідних договорів на яких можуть зберігатися сліди вчинення кримінального правопорушення, які можуть бути використані, у кримінальному провадженні як речові докази.

В судовому засіданні слідчий підтримав заявлене клопотання та просив його задовольнити, з наведених у ньому підстав.

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що слідчим доведена наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, а відшукуванні речі та документи, які мають значення для досудового розслідування можуть знаходитись у зазначеному в клопотанні приміщенні, у зв`язку з чим заявлене клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, -

у х в а л и в :

Клопотання слідчого задовольнити.

Провести обшук в нежилому приміщенні загальною площею 438,90 кв. м. за адресою: м.Київ, вул.Маршала Тимошенка, буд. 18, де зареєстроване ТОВ «Київ Інтертеймент груп» (ЄДРПОУ 37739350) керівником якого являється ОСОБА_5 , власником приміщення за вказаною адресою є ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання і вилучення спеціальних технічних засобів (ресиверів, тюнерів) за допомогою яких відбувається трансляція «Футбол 1» та «Футбол 2» без укладання відповідних договорів, на яких можуть зберігатися сліди вчинення кримінального правопорушення, які можуть бути використані, у кримінальному провадженні як речові докази, та які можуть бути покладені в основу обвинувачення та виконати завдання досудового розслідування.

Строк дії ухвали встановити до 22 червня 2018 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.05.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу74213049
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12018270010002795 від 20.04.2017

Судовий реєстр по справі —750/4904/18

Ухвала від 23.05.2018

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Сапон А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні