Ухвала
від 25.05.2018 по справі 372/3867/17
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/3867/17

Провадження 2-469/18

ухвала

25 травня 2018 року Обухівський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді Потабенко Л.В.,

при секретарі Буртовій О.Є.,

за участю представника ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3,

розглянувши у приміщенні Обухівського районного суду Київської області у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, Товариства з обмеженою відповідальністю БОТАНІК ВІЛЕДЖ , Товариства з обмеженою відповідальністю ЕКОВІЛЕДЖ , ОСОБА_6, ПАТ Європейський газовий банк , треті особи ОСОБА_7, Товариство з обмеженою відповідальністю ВІТАС , про витребування майна з чужого незаконного володіння, визнання недійсними договорів іпотеки,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться зазначена вище справа,

В судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про витребування доказів, та про забезпечення позову.

Представник відповідача ПАТ Європейський газовий банк заперечила проти клопотань представника позивача та заявила клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб Національний банк України та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Представник відповідача ОСОБА_5 заперечив проти клопотань представника позивача та підтримав клопотання представника відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України , у разі, якщо в отриманні доказів у сторін й інших осіб, що приймають участь у справі є труднощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

Відповідно до ст. 149 ЦПК України, суд за заявою учасника справи, має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може суттєво ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

У відповідності до положень ч. 1 ст. 153 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи.

Відповідно до п. 6 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 Про практику застосування судами процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , особам, які беруть участь у справі, має бути гарантована реальна можливість захистити свої права при вирішенні заяви про забезпечення позову.

Заходи забезпечення позову застосовуються для того, щоб гарантувати виконання можливого рішення суду і повинні застосовуватися лише у разі необхідності, оскільки, безпідставне звернення до даних дій може спричинити порушення прав та законних інтересів інших осіб чи учасників процесу.

Суд, вислухавши думку представників, перевіривши матеріали справи, дійшов до висновку, що вимоги клопотання про витребування документів у приватного нотаріуса ОСОБА_8 є такими, що ґрунтуються на законі, оскільки сторонами не надано письмові докази, які необхідні для повного, всебічного вирішення спору, отримати такі докази самостійно відповідач не зміг . Вивчивши заяву про забезпечення позову, враховуючи принципи здійснення цивільного судочинства, співмірність заходів забезпечення позову із заявленими позовними вимогами, суд приходить до висновку про обґрунтованість наведених у ній доводів, оскільки вбачаються достатні підстави вважати, що невжиття заходів забезпечення може ускладнити чи зробити неможливим у подальшому виконання рішення суду, а відтак заява представника позивача про забезпечення позову підлягає задоволенню. Також, суд вважає за необхідне залучити в якості третіх осіб Національний банк України та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, оскільки рішення суду може певним чином вплинути на їх права та обов'язки.

На підставі викладеного керуючись ст.ст. 1-18, 53, 54, 76, 84, 149-150, 153, 154, 157 ЦПК України, суд-,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1, задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_8 (юридична адреса: 01031, м. Київ, вул. Рибальська, 8, прим. 49):

-матеріали нотаріального провадження по договору купівлі-продажу земельної ділянки від 13.01.2015 року укладеного між ТОВ Фінансова компанія Базель-Фінанс та ОСОБА_5;

-матеріали нотаріального провадження по договору дарування житлового будинку, що розташований за адресою: Київська область, Обухівський район, с. Конюша, вул. Конюша, буд. 1/11, укладеного між ОСОБА_9 та ОСОБА_5 05.06.2014 року;

-матеріали нотаріального провадження по договору дарування житлового будинку, що розташований за адресою: Київська область, Обухівський район, с. Конюша, вул. Конюша, буд. 1/3, укладеного між ОСОБА_9 та ОСОБА_5 05.06.2014 року.

Роз'яснити приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу ОСОБА_8, що відповідно до ч.ч. 7,8,9 ст. 85 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

Ухвала підлягає виконанню протягом п'яти днів з дня її отримання.

Вжити заходів забезпечення позову шляхом накладення заборони відчуження будь-яким способом та накладення арешту на:

-житловий будинок загальною площею 401,5 кв.м., що розташований за адресою: Київська область, Обухівський район, с. Конюша, вул. Конюша, буд. 1/3, право власності на який зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за ОСОБА_5;

-житловий будинок загальною площею 422,2 кв.м., що розташований за адресою: Київська область, Обухівський район, с. Конюша, вул. Конюша, буд. 1/11, право власності на який зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за ТОВ Ботанік Віледж ;

-житловий будинок загальною площею 400,6 кв.м., що розташований за адресою: Київська область, Обухівський район, с. Конюша, вул. Конюша, буд. 1/4, право власності на який зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за ТОВ Ековіледж .

Особи, майно яких обтяжується: ОСОБА_5 (адреса проживання: 01010, АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків суду не відомий), ТОВ Ботанік Віледж (юридична адреса: 08714, Київська область, Обухівський район, с. Конюша, буд. 1/11, код 40846658), ТОВ Ековіледж (юридична адреса: 03039, м. Київ, пр-т Голосіївський, буд. 27, оф. 10, код 40451702).

Особа в інтересах якої встановлено обтяження: ОСОБА_4 (адреса проживання: 08160, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Гатне, вул. Доброго дуба, буд. 36, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1).

Визначити виконавцем ухвали суду - Обухівський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області.

Копію ухвали направити для виконання Обухівському міськрайонному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області, та сторонам для відома.

Ухвала виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Строк пред'явлення ухвали до виконання 3 роки з моменту її постановлення.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Клопотання представника відповідача ПАТ Європейський газовий банк ОСОБА_3 задовольнити.

Залучити по даній цивільній справі в якості третіх осіб Національний банк України (юридична адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9) та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (юридична адреса: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17), та направити їм копію ухвали, та позову для відому.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення25.05.2018
Оприлюднено28.05.2018
Номер документу74266985
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна з чужого незаконного володіння, визнання недійсними договорів іпотеки

Судовий реєстр по справі —372/3867/17

Рішення від 05.07.2019

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Рішення від 05.07.2019

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 17.08.2018

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Постанова від 02.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Матвієнко Ю. О.

Постанова від 02.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Матвієнко Ю. О.

Ухвала від 27.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Матвієнко Ю. О.

Ухвала від 06.07.2018

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 06.07.2018

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні