Ухвала
від 25.05.2018 по справі 757/22651/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/22651/18-к

Примірник №___

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 травня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду у місті Києві клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів, -

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді надійшло вказане клопотання слідчого, погоджене із прокурором Київської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код: НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що у СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві знаходяться матеріали досудового розслідування, внесені 28 лютого 2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №32018100060000023, за фактом фіктивного підприємництва, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27, ч.1 ст.205 КК України.

В судове засідання слідчий не з`явився, повідомлявся належним чином, через канцелярію суду подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, слідчий суддя визнав за доцільне здійснювати розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи.

Вивчивши клопотання та долучені до нього матеріали кримінального провадження, приходжу до наступного висновку.

Слідчий у своєму клопотанні вказує, що в ході досудового розслідування встановлено, що підприємства транзитно конвертаційної групи створені з метою надання послуг з мінімізації податкових зобов`язань, які підлягають сплаті до бюджету, за рахунок яких ТОВ "" ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код: НОМЕР_2 ) в період 2016-2018рр. формувало податковий кредит з ПДВ.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код: НОМЕР_1 ) в період 2016-2018рр. проводило фінансово господарські взаємовідносини з ТОВ "" ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код: НОМЕР_2 ).

У ході досудового розслідування необхідно отримати тимчасовий доступ до наступних фінансово-господарських документів, а саме: договори між ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код: НОМЕР_1 ) та ТОВ "" ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код: НОМЕР_2 ), з додатками, за період з 01.01.2016 по 27.04.2018, а саме: специфікації до них, податкові накладні, накладні, видаткові накладні, сертифікати якості (відповідності) на придбані ТМЦ, рахунки-фактури, платіжні доручення, векселі, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, та інші бухгалтерські документи по фінансово-господарським взаємовідносинам між товариствами.

Вказані у клопотанні слідчого документи містять відомості, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та можуть бути використані як доказ факту та обставин, які встановлюються під час досудового розслідування та необхідні для забезпечення проведення експертного дослідження.

Статтею 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю їх вилучення в оригіналах, оскільки, матеріалами клопотання обґрунтовані обставини, які б свідчили про необхідність вилучення вказаних у клопотанні документів.

На підставі викладеного і керуючись ст.31 Конституції України, ст.108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, 309, 561, 562 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити частково.

Надати старшому слідчому слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів фінансово-господарської діяльності, які перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код: НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення їх оригіналів, або ж завірених копій у разі відсутності їх оригіналів, а саме: договори між ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код: НОМЕР_1 ) та ТОВ "" ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код: НОМЕР_2 ), з додатками, специфікації до них, податкові накладні, накладні, сертифікати якості (відповідності) на придбані ТМЦ, рахунки-фактури, платіжні доручення, векселі, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, договори та первинні бухгалтерські документи про подальший рух товарів, виконання робіт, надання послуг, та інші бухгалтерські документи по фінансово-господарським взаємовідносинам між підприємствами, за період з 01.01.2016 по 27.04.2018.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 в матеріалах судового провадження № 757/22651/18-к.

Примірник 2 надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.05.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/22651/18-к

Ухвала від 25.05.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні