Ухвала
від 29.05.2018 по справі 815/146/18
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/146/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 травня 2018 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі судді - Бутенко А.В., розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області (вул. Прохорівська, 6, м. Одеса, 65091, код ЄДРПОУ 38643633) до Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №17 Струмочок Чорноморської міської ради Одеської області (68091, Одеська обл., м. Чорноморськ, смт. Олександрівка, вул. Світла, 5, код ЄДРПОУ 36978455) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Одеського окружного адміністративного суду знаходиться справа за позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області до Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №17 Струмочок Чорноморської міської ради Одеської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

12.01.2018 року відкрито провадження у справі.

В судовому засіданні 12.02.2018 року судом відмовлено у задоволенні клопотання про залучення до участі у справі другого відповідача Чорноморської міської ради Одеської області та відділу освіти Чорноморської міської ради Одеської області, провадження по справі зупинено до 29.03.2018 року за клопотаннями сторін для надання їм часу для примирення. 29.03.2018 року зупинення провадження по справі продовжено до 10.05.2018 року за заявами сторін для уточнення умов примирення.

До судового засідання 10.05.2018 року представниками сторін - Головного управління ДСНС України в Одеській області та Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №17 Струмочок Чорноморської міської ради Одеської області до суду надані клопотання про розгляд справи за відсутності представника та спільну заяву про примирення, в якій, посилаючись на положення ст. 190 КАС України, просять суд затвердити умови примирення, згідно з якими Відповідач частково усунув виявлені порушення, які зазначені в акті перевірки та адміністративному позові, зобов'язується вжити вичерпних заходів по усуненню виявлених порушень, повністю усунути виявлені порушення та до 01.07.2018 року звернутись до позивача із заявою для проведення позапланової перевірки додержання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які загрожують життю та здоров'ю людей, зазначених в акті № 104.

Дослідивши матеріали справи, заяву сторін, суд дійшов до наступного.

Згідно із ч. 5 ст. 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.ч. 1,3,4,5 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Заяву про примирення сторін від 30.03.2018 року підписано уповноваженими представниками сторін. Умови примирення сторін, викладені у заяві, не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе визнати умови примирення.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи вищевикладене, оскільки умови примирення між сторонами у цій справі є такими, що не суперечать закону, не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження умов примирення сторін у даній справі та про закриття провадження у справі у зв'язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві про примирення по адміністративній праві № 815/146/18.

Керуючись ч.5 ст.47, ст.190, ст.191, п.3 ч.1 ст. 238, ст.ст. 239, 243, 256, 295, 297 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву сторін про визнання угоди про примирення та закриття провадження по справі - задовольнити.

Затвердити умови примирення, згідно з якими Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №17 Струмочок Чорноморської міської ради Одеської області зобов'язується:

- повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, зазначені в акті № 104 до 01.07.2018 року.

- до 01.07.2018 року звернутись до Головного управління ДСНС України в Одеській області з заявою про проведення позапланової перевірки додержання(виконання) вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів на об'єкті: Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №17 Струмочок Чорноморської міської ради Одеської області за адресою: Одеська обл., м. Чорноморськ, смт. Олександрівка, вул. Світла, 5.

Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов'язується на підставі заяви Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №17 Струмочок здійснити позапланову перевірки додержання(виконання) вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів.

Закрити провадження у справі за адміністративним позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області (вул. Прохорівська, 6, м. Одеса, 65091, код ЄДРПОУ 38643633) до Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №17 Струмочок Чорноморської міської ради Одеської області (68091, Одеська обл., м. Чорноморськ, смт. Олександрівка, вул. Світла, 5, код ЄДРПОУ 36978455) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Роз'яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала суду може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через суд першої інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя Бутенко А.В.

.

Дата ухвалення рішення29.05.2018
Оприлюднено30.05.2018
Номер документу74286649
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —815/146/18

Ухвала від 21.08.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А. В.

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А. В.

Ухвала від 12.02.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А. В.

Ухвала від 12.01.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні