Ухвала
від 25.05.2018 по справі 320/570/15-ц
МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 25.05.2018

Справа № 320/570/15-ц

Провадження № 6/320/135/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 травня 2018 року Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області в складі:

головуючого - судді Юрлагіної Т.В.,

при секретарі - Бондаренко Г.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Мелітополі подання державного виконавця Мелітопольського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області ОСОБА_1 про оголошення в розшук боржника,

В С Т А Н О В И В:

Державний виконавець Мелітопольського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області ОСОБА_1 звернувся до суду з поданням, в якому просить суд оголосити в розшук ОСОБА_2, який згідно виконавчого листа проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Подання обґрунтовано тим, що 21 квітня 2015 року державним виконавцем відкрито виконавче провадження ВП № 47265532 з примусового виконання виконавчого листа № 320/570/15-ц, виданого 03 квітня 2015 року Мелітопольським міськрайонним судом Запорізької області про стягнення з ОСОБА_2 на користь ПАТ Мелітопольнафтосервіс заборгованості в розмірі 349082 грн. 82 коп., зазначає що в ході виконавчого провадження встановлено, що боржник ОСОБА_2 за адресою, вказаною у виконавчому листі, не проживає, хоча місце його реєстрації зазначено саме за вказаною вище адресою. При проведені виконавчих дій по примусовому виконанню вищевказаного виконавчого документа державному виконавцю не вдалося встановити місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника. Відомості про місце проживання та роботи відсутні.

Від представника заявника - ОСОБА_1 до суду надійшла заява з проханням розгляду подання у їх відсутність, на задоволенні наполягає.

Заінтересовані особи не з'явились, про місце та час розгляду справи були повідомлені належним чином, однак їх неявка не перешкоджає розгляду подання про оголошення боржника в розшук.

Відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши подання, проаналізувавши наявні в матеріалах справи докази, суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно до ч. 1 ст. 438 ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Відповідно до ст. 36 Закону України Про виконавче провадження , у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

З матеріалів подання вбачається, що 21 квітня 2015 року державним виконавцем Мелітопольського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області ОСОБА_3 була винесена Постанова про відкриття виконавчого провадження ВП № 47265532 на підставі виконавчого листа № 320/570/15-ц, виданого 03 квітня 2015 року Мелітопольським міськрайонним судом Запорізької області про стягнення з ОСОБА_2 на користь ПАТ Мелітопольнафтосервіс заборгованості в розмірі 349082 грн. 82 коп. \а.с. 140\

До матеріалів справи державним виконавцем надана копія Акту державного виконавця від 27 квітня 2018 року, в якому зазначено, що державним виконавцем Кружновою Я.А. був здійснений вихід за адресою: АДРЕСА_1, та встановлено, що боржник за вказаною адресою не проживає зі слів мешканця, який зареєстрований за даною адресою. \а.с. 141\

Згідно копії Довідки про реєстрацію місця проживання Відділу реєстрації Виконавчого комітету Мелітопольської імської ради від 14.05.2018 № 2660, місце проживання ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстровано за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1. \а.с. 142\

Таким чином, при проведені виконавчих дій по примусовому виконанню виконавчого листа державному виконавцю не вдалося встановити місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника. Відомості про місце проживання відсутні.

За таких обставин, суд, вивчивши доводи подання, матеріали цивільної справи, приходить до висновку про задоволення подання та оголошення ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, в розшук.

Керуючись ст. 375 ЦПК України, Законом України Про виконавче провадження ,

П О С Т А Н О В И В:

Подання державного виконавця Мелітопольського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області ОСОБА_1 про оголошення в розшук боржника - задовольнити повністю.

Оголосити в розшук ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, останнє місце проживання якого відповідно до виконавчого провадження: АДРЕСА_2.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційного суду Запорізької області через Мелітопольський міськрайонний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Т.В. Юрлагіна

СудМелітопольський міськрайонний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення25.05.2018
Оприлюднено04.06.2018
Номер документу74323247
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —320/570/15-ц

Ухвала від 25.05.2018

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Юрлагіна Т. В.

Рішення від 23.02.2015

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

КучеренкоН Н. В.

Рішення від 23.02.2015

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

КучеренкоН Н. В.

Ухвала від 30.01.2015

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

КучеренкоН Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні