Ухвала
від 29.05.2018 по справі 466/3494/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/3494/18

У Х В А Л А

про передачу справи на розгляд іншому суду

29 травня 2018 року м. Львів

Суддя Шевченківського районного суду м. Львова Глинська Д.Б., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Акціонерного товариства ОСОБА_2 та Кредит , філії Західне регіональне управління публічного акціонерного товариства Банк ОСОБА_2 та Кредит , в особі фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію публічного акціонерного товариства ОСОБА_2 та Кредит , ОСОБА_3, з участю третіх осіб: приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_4, Громадської організації Львівське Ставропігійське братство про зобов'язання до вчинення дій та стягнення коштів в порядку регресу,

в с т а н о в и в :

08 травня 2018 року ОСОБА_1 звернулася до суду із позовною заявою до Акціонерного товариства ОСОБА_2 та Кредит , філії Західне регіональне управління публічного акціонерного товариства Банк ОСОБА_2 та Кредит , в особі фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію публічного акціонерного товариства ОСОБА_2 та Кредит , ОСОБА_3, з участю третіх осіб: приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_4, Громадської організації Львівське Ставропігійське братство про зобов'язання до вчинення дій та стягнення коштів в порядку регресу.

Оглянувши матеріали позовної заяви, вважаю, що такі слід скерувати на розгляд Шевченківського районного суду м. Києва за підсудністю, виходячи з наступного.

Оскільки відповідачем у справі вказано фізичну особу, суд, відповідно до ч.6 ст. 187 ЦПК України, звернувся до органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Так, згідно з інформації Відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України в Львівській області від 25 травня 2018 року ОСОБА_3 не зареєстрована за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, яка вказана у позовній заяві.

Згідно з ч.1 ст. 27 ЦПК України встановлено, що позови до фізичної особи пред'являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Частиною 2 статті 27 ЦПК України передбачено, що позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

З матеріалів справи вбачається, що відповідач акціонерне товариство ОСОБА_2 та Кредит знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців, 60, що не відноситься до території Шевченківського району м. Львова. Філія Західне регіональне управління публічного акціонерного товариства Банк ОСОБА_2 та Кредит знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Банківська, 5, що не відноситься до території Шевченківського району м. Львова, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію публічного акціонерного товариства ОСОБА_2 та Кредит знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17, що не відноситься до території Шевченківського району м. Львова.

Відповідно до ч.9 ст.187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Відповідно до п.1 ч.1, ч.3 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст.32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

За таких обставин, вважаю, що дана справа не підсудна Шевченківському районному суду м. Львова, а тому її необхідно передати на розгляд за підсудністю до Шевченківського районного суду м. Києва.

Керуючись ст.ст. 27, 31, 32, 187 ЦПК України, суддя,

у х в а л и в:

справу №466/3494/18 за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства ОСОБА_2 та Кредит , філії Західне регіональне управління публічного акціонерного товариства Банк ОСОБА_2 та Кредит , в особі фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію публічного акціонерного товариства ОСОБА_2 та Кредит , ОСОБА_3, з участю третіх осіб: приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_4, Громадської організації Львівське Ставропігійське братство про зобов'язання до вчинення дій та стягнення коштів в порядку регресу передати на розгляд за підсудністю до Шевченківського районного суду м. Києва.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Львівської області протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення29.05.2018
Оприлюднено04.06.2018
Номер документу74325368
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов'язання до вчинення дій та стягнення коштів в порядку регресу

Судовий реєстр по справі —466/3494/18

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Постанова від 26.03.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Постанова від 13.03.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Оніщук Максим Іванович

Ухвала від 11.03.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 01.03.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 01.03.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 25.02.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Оніщук Максим Іванович

Ухвала від 19.02.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Оніщук Максим Іванович

Ухвала від 21.02.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Оніщук Максим Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні