Ухвала
від 30.05.2018 по справі 605/155/18
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 605/155/18

УХВАЛА

"30" травня 2018 р. Підгаєцький районний суд

Тернопільської області

в складі:

головуючого судді Горуц Р.О.

за участю:

секретаря судового засідання Дармограй Т.І.

прокурора Нагірної Н.П.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за заявою Теребовлянської місцевої прокуратури в інтересах Білокриницької сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області, заінтересована особа: відділ Держгеокадастру у Підгаєцькому районі Тернопільської області про визнання спадщини відумерлою, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор у підготовчому судовому засіданні заявила клопотання про заміну неналежної заінтересованої особи - відділ Держгеокадастру у Підгаєцькому районі Тернопільської області на належну заінтересовану особу - Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області.

У підготовче судове засідання представник заявника - Білокриницької сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про день, час та місце його проведення. Крім того, підтримання ним позову та прохання про розгляд справи у його відсутності викладено у адресованому суду письмовому клопотанні, яке приєднано до матеріалів справи.

У підготовче судове засідання представник заінтересованої особи - відділу Держгеокадастру у Підгаєцькому районі Тернопільської області не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про день, час та місце його проведення. Крім того, ним надіслано до суду клопотання про залучення до участі у справі належну заінтересовану особу - Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області.

Суд, заслухавши клопотання прокурора, вважає, що воно підлягає до задоволення, виходячи із наступних підстав.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Згідно ч.3 ст.189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

У зв'язку з вищенаведеним, для належної підготовки справи для розгляду по суті, суд дійшов до висновку про необхідність продовження строку проведення підготовчого провадження на тридцять днів.

На підставі наведенного,керуючись ст.ст.51, 189, 197, 198 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Замінити неналежну (первісну) заінтересовану особу - відділ Держгеокадастру у Підгаєцькому районі Тернопільської області у цивільній справі за заявою Теребовлянської місцевої прокуратури в інтересах Білокриницької сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області, заінтересована особа: відділ Держгеокадастру у Підгаєцькому районі Тернопільської області про визнання спадщини відумерлою, на належну заінтересовану особу - Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області.

Продовжити строк проведення підготовчого провадження на тридцять днів.

Підготовче судове засідання відкласти на 21 червня 2018 року о 16 год. 30 хв. в приміщенні Підгаєцького районного суду Тернопільської області (м. Підгайці вул. Міцкевича, 26 «з» Тернопільської області, зал судових засідань №1).

У підготовче судове засідання викликати : сторони.

Заінтересована особа вправі подати відзив на заяву в строк, що не перевищує п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням відзиву до суду. Документи, які підтверджують надіслання відзиву іншим учасникам справи, додаються до відзиву.

У разі ненадання заінтересованою особою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Заінтересована особа повинна подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об'єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Копію ухвали та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: https://court.gov.ua/sud1913/gromadyanam/csz/.

Головуючий: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.05.2018
Оприлюднено04.06.2018
Номер документу74333328
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —605/155/18

Рішення від 26.09.2018

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 09.07.2018

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 30.05.2018

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 30.03.2018

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні