Ухвала
від 30.05.2018 по справі 552/7125/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/7125/17

Провадження № 2/552/132/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.05.2018 року Київський районний суд м. Полтави у складі:

головуючого судді Шаповал Т.В.

при секретарі Дубовик І.О.

за участю

позивача ОСОБА_1

представника позивача адвоката ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства Полтаваелектроавтотранс Полтавської міської ради про стягнення матеріальних збитків та моральної шкоди, завданої внаслідок ДТП, третя особа ОСОБА_4,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Київського районного суду м. Полтави знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_5 до Комунального підприємства Полтаваелектроавтотранс Полтавської міської ради про стягнення матеріальних збитків та моральної шкоди, завданої внаслідок ДТП

В своїй позовній заяві просить суд стягнути з відповідача на його користь 32 111, 27 грн. відшкодування матеріальної шкоди, 10000 грн. моральної шкоди, 2 138, 40 грн. вартості проведених експертних досліджень.

Згідно з ухвалою Київського районного суду м. Полтави від 07 грудня 2017 року зазначену позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадженні в цивільній справі.

Представником відповідача заявлено клопотання про призначення в справі судової експертизи.

Позивач та його представник - адвокат ОСОБА_2.В. щодо призначення в справі експертизи заперечував.

Відповідно до ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов:

1) для з'ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо;

2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Дійсно, для з'ясування обставин, що мають значення в даній справі, необхідні спеціальні знання, тому по даній справі необхідно призначити автотоварознавчу експертизу.

Окрім того, відповідно до ст. 104 ЦПК України про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Наслідки ухилення від участі в експертизі передбачено нормами ст. 109 ЦПК України, відповідно до якої у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з'ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Витрати на проведення експертизи слід покласти на КП Полтаваелектроавтотранс Полтавської міської ради,

Керуючись ст. ст. 103-109 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника відповідача про призначення судової експертизи задовольнити.

Призначити в цивільній справі № 552/7125/17 судову автотоварознавчу експертизу, виконання якої доручити експерту ОСОБА_6 (м. Полтава, вул. Комарова, 2-б), попередивши про відповідальність за ст.ст. 384,385 КК України.

На вирішення експерта поставити питання:

Яка вартість матеріального збитку, завданого власнику (володільцю) автомобіля ОСОБА_7 , державний номерний знак НОМЕР_1, спричиненого в результаті дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 19 серпня 2017 року в м. Полтаві за участі тролейбуса ЮМЗ Т-2, бортовий номер 100 та автомобіля ОСОБА_7, номерний знак НОМЕР_1..

Зобов язати позивача ОСОБА_1 забезпечити доступ експерта до обєкта дослідження.

В разі, якщо автомобіль ОСОБА_7, номерний знак НОМЕР_1, станом на час проведення його огляду та дослідження експертом відновлено, доручити експерту проведення судової експертизи на підставі матеріалів, наданих судом в розпорядження експерта.

В розпорядження експерта надати матеріали цивільної справи №552/7125/17, доручивши проведення експертизи в межах наданих до суду, наявних в матеріалах справи та наданих судом до експерта доказів.

Обов язок по оплаті експертизи покласти на КП Полтаваелектроавтотранс Полтавської міської ради.

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Роз'яснити учасникам справи, що у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з'ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud1609.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Головуючий суддя Т.В.Шаповал

Дата ухвалення рішення30.05.2018
Оприлюднено04.06.2018
Номер документу74336140
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальних збитків та моральної шкоди, завданої внаслідок ДТП,

Судовий реєстр по справі —552/7125/17

Рішення від 26.09.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 26.09.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 10.08.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 30.05.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 27.03.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 30.01.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 07.12.2017

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 07.12.2017

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 20.11.2017

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні