Ухвала
від 31.05.2018 по справі 819/2179/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття провадження у справі

Справа № 819/2179/17

31 травня 2018 р.м.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Мандзія О.П., розглянувши у письмовому провадженні в порядку загального позовного провадження заяву про примирення у справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області третя особа, яка не заявляє самостійних щодо предмета спору, на стороні відповідача ОСОБА_2 районна рада Тернопільської області про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду звернулось Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області з позовною заявою до ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів шляхом повного знеструмлення.

Ухвалою суду від 28.12.2018 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Ухвалено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 19.03.2018 року, постановленою в судовому засіданні, без виходу до нарадчої кімнати, згідно ч.7, 8 ст.243 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) залучено до участі у справі ОСОБА_2 районну раду Тернопільської області у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача відповідно до ч.5 ст.49 КАС України. Задоволено клопотання ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області щодо відкликання клопотання про закриття провадження у справі.

Ухвалою суду від 19.03.2018 року провадження в адміністративній справі було зупинено для надання сторонам часу для примирення.

В подальшому, 31.05.2018 року сторони подали до суду спільну заяву про примирення сторін, в якій останні погодились врегулювати існуючий спір шляхом використання права на примирення на основі взаємних поступок.

Представник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області в підготовче засідання не прибув, проте подав до суду заяву, в якій просив проводити розгляд справи в письмовому провадженні за його відсутності.

Представник відповідача ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області та представник третьої особи, яка не заявляє самостійних щодо предмета спору, на стороні відповідача ОСОБА_2 районна рада Тернопільської області в підготовче засідання не з'явились, хоча учасники справи належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду відповідно до ст.124, 126 КАС України.

Враховуючи положення ст.181, ч.3 ст.194, ч.1, 9 ст.205 та ч.4 ст. 229 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав розгляду справи у порядку письмового провадження, без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Розглянувши матеріали справи та з'ясувавши всі обставини справи, суд вважає, що заява про примирення підлягає до задоволення з наступних міркувань.

Суд, проаналізувавши подані докази, встановив наступне.

Згідно заяви про примирення від 29.05.2018 року сторони дійшли згоди у врегулюванні спору вирішили наступне.

Позивач зобов'язується надати час до 01.10.2018 року для остаточного виконання вимог, вказаних у позовній заяві від 07.12.2017 року №3-1/5674. Позивач після виконання заявлених вимог має прийняти їх виконання. У разі невиконання відповідачем зобов'язань зазначених у даній заяві, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області за адресою: Тернопільська область, Козівський район, село Августівка шляхом повного знеструмлення.

Відповідач зобов'язуються приміщення ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області обладнати системою автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення людей про пожежу. Дерев'яні конструкції горищного покриття будівлі школи обробити вогнегасними засобами (провести вогнегасну обробку), що забезпечують І групу вогнегасної ефективності.

Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом судового розгляду у справі №819/2179/17.

Також, у вказаній заяві зазначено, що сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов цієї заяви вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання спору, та не мають жодних вимог щодо один одного; умови примирення, дії позивача та відповідачів не суперечать закону і не порушують чиїх-небудь прав, свобод та інтересів; сторони мають належне уявлення про сутність цієї заяви і всіх її елементів; сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і зумовлюють настання бажаних наслідків, які відповідають їхнім дійсним інтересам.

В силу приписів ч.5 ст.47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Згідно із ч.4 ст.183 КАС України ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, примирення сторін проводиться в порядку, встановленому статтями 189, 190 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1, 3, 4, 5 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з примиренням сторін суд роз'яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Заяву про примирення сторін підписано 29.05.2018 року уповноваженими представниками сторін - начальником Управління ДСНС України у Тернопільській області ОСОБА_3 та директором ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області ОСОБА_4, які наділені відповідними повноваженнями.

Дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Згідно п.3 ч.1 ст.238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв'язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві про примирення по адміністративній праві №819/2179/17.

Керуючись ст.190, 191, 238, 239, 243, 256 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін у адміністративній справі 819/2179/17 за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області (місцезнаходження: 46011, вул. Л.Українки, 6, м. Тернопіль, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 38535547) до ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області (місцезнаходження: 47610, с. Августівка, Козівський район, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 24626939), про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області шляхом повного знеструмлення, викладені у заяві про примирення від 29.05.2018 року, а саме:

Відповідач - ОСОБА_1 загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області (місцезнаходження: 47610, с. Августівка, Козівський район, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 24626939) зобов'язуються приміщення ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської обладнати системою автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення людей про пожежу, а також дерев'яні конструкції горищного покриття будівлі школи обробити вогнегасними засобами (провести вогнегасну обробку), що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.

Позивач - Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області (місцезнаходження: 46011, вул. Л.Українки, 6, м. Тернопіль, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 38535547) зобов'язується надати час до 01.10.2018 року для остаточного виконання вимог, вказаних у позовній заяві від 07.12.2017 року №3-1/5674, щодо обладнання системою автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення людей про пожежу, а саме: обробки вогнегасними засобами (провести вогнегасну обробку), що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, дерев'яні конструкції горищного покриття приміщення ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області.

Позивач після виконання заявлених вимог має прийняти їх виконання. У разі невиконання відповідачами зобов'язань зазначених у даній заяві, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області шляхом повного знеструмлення за адресою: Тернопільська область, Козівський район, село Августівка.

Закрити провадження у справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області (місцезнаходження: 46011, вул. Л.Українки, 6, м. Тернопіль, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 38535547) до ОСОБА_1 загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Козівського району Тернопільської області (місцезнаходження: 47610, с. Августівка, Козівський район, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 24626939), третя особа, яка не заявляє самостійних щодо предмета спору, на стороні відповідача ОСОБА_2 районна рада Тернопільської області (місцезнаходження: 47600, вул.Грушевського, 38, смт. Козова, Козівський район, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 25347911) про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Роз'яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Повний текст ухвали складено 31 травня 2018 року.

Головуючий суддя Мандзій О.П.

копія вірна

Суддя Мандзія О.П.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.05.2018
Оприлюднено01.06.2018
Номер документу74372535
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/2179/17

Ухвала від 31.05.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 19.03.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 28.12.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 13.12.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні