Ухвала
від 01.06.2018 по справі 573/882/18
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/882/18

Номер провадження 2-о/573/69/18

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

і призначення її розгляду

01 червня 2018 рокум. Білопілля

Суддя Білопільського районного суду Сумської області Терещенко О.І., розглянувши заяву ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, 41800), заінтересована особа - Іскрисківщинська сільська рада Білопільського району Сумської області (вул. Молодіжна, 35, с. Іскрисківщина, Білопільський район Сумська область, 41821) про встановлення факту, що має юридичне значення,

в с т а н о в и л а :

31 травня 2018 року ОСОБА_1 звернулася до суду із зазначеною вище заявою.

Заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 318 ЦПК України, підсудна Білопільському районному суду Сумської області.

Підстав для залишеннязаяви без руху, її повернення не вбачається.

Одночасно зі зверненням з заявою до суду ОСОБА_1 заявила клопотання про витребування доказів, а саме остання просить витребувати з Білопільського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану копію актового запису про шлюб ОСОБА_2 та ОСОБА_3.

У відповідності з ч. ч. 1, 3, 6 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

З огляду на матеріали справи, вказане клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 84, 91, 187, 274, 316 ЦПК України,

у х в а л и л а :

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, 41800), заінтересована особа - Іскрисківщинська сільська рада Білопільського району Сумської області (вул. Молодіжна, 35, с. Іскрисківщина, Білопільський район Сумська область, 41821) про встановлення факту, що має юридичне значення.

Справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні 20 червня 2018 року о 10 годині 15 хвилин з викликом заявника, заінтересованої особи.

Зобовязати Білопільський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Сумській області в строк до 15 червня 2018 року надати до Білопільського районного суду Сумської області копію актового запису про шлюб ОСОБА_2, який помер 01 березня 2000 року в селі Нескучне Білопільського району Сумської області, та ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка померла 31 липня 1996 року в селі Нескучне Білопільського району Сумської області.

Роз'яснити Білопільському районному відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Сумській області те, що у відповідності до ч. ч. 6-7 ст. 137 ЦПК України в разі не можливості подати доказ, який витребовує суд, взагалі або у встановлені судом строки, останній зобовязаний повідомити про це суд із зазначенням причин протягом пяти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обовязку подати витребувані судом докази.

Заявнику, заінтересованій особі та Білопільському районному відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Сумській області надіслати копію даної ухвали.

Заінтересованій особі надіслати копії заяви з доданими до неї документами.

Учасникам справи повідомити, що в Білопільському районному суді Сумської області наявні технічні можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Веб-адреса на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud1801/.

Ухвала в частині вирішення питання щодо підсудності може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду Сумської області протягом 15 днів з дня її складення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала в частині вирішення питання щодо підсудності може бути оскаржена до Апеляційного суду Сумської області через Білопільський районний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня її складення.

Суддя

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення01.06.2018
Оприлюднено03.06.2018
Номер документу74396437
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —573/882/18

Рішення від 20.06.2018

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 01.06.2018

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні