Ухвала
від 01.06.2018 по справі 598/888/18
ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 598/888/18

провадження № 1-кс/598/182/2018

УХВАЛА

іменем України

"01" червня 2018 р. слідчий суддя Збаразького районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю представника скаржника адвоката ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю Агро-промислова фірма «Калина» с.Киданці Збаразького району Тернопільської області на бездіяльність Збаразького відділення поліції Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області щодо невнесення відомостей до ЄРДР,

в с т а н о в и в :

Скаржник звернувся до суду із скаргою на бездіяльність Збаразького відділення поліції Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області щодо невнесення відомостей до ЄРДР.

Свою скаргу скаржник мотивує тим, що 25 квітня 2018 року його представник звернувся до Збаразького ВП ПВП ГУНП в Тернопільській області із повідомленням про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.206 КК України, згідно якого ОСОБА_4 та ОСОБА_5 протидіяли господарській діяльності ТзОВ АПФ «Калина». Однак відомості по їх заяві не були внесені до ЄРДР. Вказану бездіяльність Збаразького відділення поліції скаржник вважає незаконною та звернувся із відповідною скаргою до слідчого судді про внесення відомостей по їх заяві до ЄРДР.

Представник скаржника в судовому засіданні скаргу підтримала.

Представник Збаразького ВП ПВП ГУНП в Тернопільській області в судове засідання не з`явився, однак його неявка не перешкоджає розгляду скарги.

Вичерпний перелік рішень, дій чи бездіяльності слідчого або прокурора, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування, визначений ч.1 ст.303 КПК України. Зокрема, у відповідності до п.1 ч.1 ст.303 КПК України, на досудовому провадженні можуть бути оскаржені бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР.

Згідно ч.1 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг із ЄРДР.

Відповідно до ч. 4 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Дослідивши матеріали скарги, заслухавши пояснення представника скаржника, враховуючи вищенаведене, вважаю, що скаргу слід задовольнити та зобов`язати начальника слідчого відділення Збаразького ВП Підвочочиського ВП ГУНП в Тернопільській області внести відомості по вищевказаній заяві представника ТзОВ АПФ «Калина» до ЄРДР та розпочати досудове розслідування.

Керуючись ст.ст.303-307, 309, 372, 376 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалив :

Скаргу задовольнити.

Зобов`язати начальника слідчого відділення Збаразького ВП ПВП ГУНП в Тернопільській області внести відомості до ЄРДР по фактах викладених в заяві представника ТзОВ АПФ «Калина» від 25 квітня 2018 року та розпочати досудове розслідування.

Дану ухвалу для виконання направити начальнику СВ Збаразького ВП ПВП ГУНП в Тернопільської області.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74397918
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —598/888/18

Ухвала від 01.06.2018

Кримінальне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Левків А. І.

Ухвала від 30.05.2018

Кримінальне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Левків А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні