Рішення
від 24.05.2018 по справі 757/14133/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/14133/18-ц

Категорія

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 травня 2018 року Печерський районний суд м. Києва

суддя Батрин О.В.

секретар судового засідання Павленко В.О.,

справа № 757/14133/18-Ц

заявник: ОСОБА_1

заінтересована особа: Державний історико-меморіальний Лук'янівський заповідник

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Києві цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа Державний історико-меморіальний Лук'янівський заповідник про встановлення факту реєстрації смерті,

В С Т А Н О В И В :

У березні 2018 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення факту реєстрації смерті ОСОБА_2,ІНФОРМАЦІЯ_1, померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Києві. Встановлення вказаного факту обумовлено необхідністю для подальшого захоронення заявника у разі його смерті біля могили свого діда ОСОБА_2 на міському кладовищі.

Заявник та представник заінтересованої особи до судового засідання не з'явились, надали заяву про розгляд справи у їх відсутність.

Представник заінтересованої особи Державний історико-меморіальний Лук'янівський заповідник у письмових поясненнях підтвердив, що відповідно до даних Книги реєстрації поховань з 1943 рік Лук'янівського цивільного кладовища могила діда позивача ОСОБА_2,ІНФОРМАЦІЯ_1, зафіксована на дільниці № 31, ряд 2. Померлий проживав за адресою: АДРЕСА_2.

Ухвалою суду від 22 березня 2018 року заяву ОСОБА_1 про встановлення факту реєстрації смерті залишено без руху та надано строк для усунення її недоліків - сплати судового збору.

Після усунення вказаних недоліків, ухвалою суду від 20 квітня 2018 року провадження у справі відкрито та призначено судовий розгляд на 24 травня 2018 року.

Суд розглянув справу за відсутності заявника та представника заінтересованої особи.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню, оскільки судом встановлено, що заявник ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3 народження, є рідним онуком ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Києві, що стверджується довідкою з Державного архіву м. Києва (а.с. 4), паспортом заявника (а.с. 8-10), свідоцтвом про народження заявника (а.с. 11), свідоцтвом про смерть матері заявника (а.с. 12), актовим записом народження матері заявника (а.с. 16-18).

Дід заявника - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, помер ІНФОРМАЦІЯ_2

Проте, дані щодо його смерті (свідоцтво, актовий запис) не збереглися.

Згідно з довідкою Державного історико-меморіального Лук'янівського заповідника за № 1 від 30 січня 2018 року на території згаданого заповідника у м. Києві на дільниці № 31, ряд 2 за даними інвентаризації поховань Лук'янівського цивільного кладовища зафіксоване поховання ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2

Відповідно до даних Книги реєстрації поховань з 1943 рік Лук'янівського цивільного кладовища могила діда позивача ОСОБА_2,ІНФОРМАЦІЯ_1, зафіксована на дільниці № 31, ряд 2. Померлий проживав за адресою: АДРЕСА_2.

Місце поховання ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 смерті, впорядковане.

На могилі встановлені металева огорожа та хрест, на якому визначені роки народження та смерті (1870-1943).

Реєстраційні книги Лук'янівського цивільного кладовища під час Великої Вітчизняної війни не збереглися.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

При цьому, встановлення факту родинних відносин між фізичними особами можливо за наявності певних умов: 1) факти, що підлягають встановленню, повинні мати юридичне значення, тобто від них мають безпосередньо залежати виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичної особи без повторного звернення до суду на підставі цього рішення; 2) встановлення факту не пов'язується із наступним вирішенням спору про право.

З урахуванням того, що на даний час виникла необхідність встановлення факту реєстрації смерті ОСОБА_2,ІНФОРМАЦІЯ_1, померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Києві, що обумовлено необхідністю для подальшого захоронення заявника у разі його смерті біля могили свого діда ОСОБА_2 на міському кладовищі, спору про право на спадщину немає, суд дійшов висновку про задоволення заяви.

Керуючись ст. 315-319 ЦПК України суд,

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1, заінтересована особа Державний історико-меморіальний Лук'янівський заповідник про встановлення факту реєстрації смерті - задовольнити.

Встановити факт реєстрації смерті ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Києві.

Рішення суду може бути оскаржене шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Заявник ОСОБА_1: 01042, АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків сторін НОМЕР_1.

Заінтересована особа: Державний історико-меморіальний Лук'янівський заповідник: 04112, м. Київ, вул. Дорогожицька, 7, код ЄДРПОУ 23379574.

Суддя О.В.Батрин

Дата ухвалення рішення24.05.2018
Оприлюднено03.06.2018
Номер документу74400757
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/14133/18-ц

Рішення від 24.05.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 20.04.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 22.03.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні