Ухвала
від 01.06.2018 по справі п/811/2820/15
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

01 червня 2018 року м. Кропивницький Справа № П/811/2820/15

Кіровоградський окружний адміністративний суд, у складі судді Кармазиної Т.М., розглянувши у порядку письмового провадження заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом відділення виконавчої дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кіровограді до товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Сучасний дім" про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 22.09.2015 року позов задоволено, постановлено стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Сучасний дім" код ЄДРПОУ 34249351 (25029, м. Кіровоград, вул. Маршала Конєва, 9, кв.40) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Кіровограді заборгованість у розмірі 221,03 грн. (двісті двадцять одну грн. 03 коп.) на р/р 37174400900001, ГУДКСУ в Кіровоградській області, МФО 823016, код 24717760 (а.с.25-26).

09.12.2015 відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кіровограді видано виконавчий лист (а.с.31).

23.05.2018 до суду надійшла заява управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області, у якій останній просить суд замінити сторону, у зв'язку з правонаступництвом, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кіровограді на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області (а.с.34-36).

У судове засідання представники сторін, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи, не прибули, що відповідно до ч.2 ст.379 КАС України не перешкоджає судовому розгляду. До того ж, представником управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області подано до суду клопотання про розгляд заяви в письмовому провадженні (а.с.55).

Згідно вимог ч.4 статті 229 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно до ч.9 ст.205 КАС України розгляд справи проведено в порядку письмового провадження.

Дослідивши документи, надані на підтвердження обставин, викладених у заяві та матеріали адміністративної справи, суд дійшов до таких висновків.

Частиною 1 статті 379 КАС України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

У відповідності до ст.1 Закону України "Про виконавче провадження" 21.04.1999 р. №606-XIV (далі - Закон №606-XIV) виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження та примусове виконання рішень інших органів (посадових осіб) - це сукупність дій органів і посадових осіб, визначених у цьому Законі, що спрямовані на примусове виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які провадяться на підставах, в межах повноважень та у спосіб, визначених цим Законом, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону та інших законів, а також рішеннями, що відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню (далі - рішення).

Згідно ч.ч.1, 2 ст.15 Закону №1404-VIII сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ.

Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов'язок щодо виконання рішення.

Відповідно до ч.5 ст.15 Закону №1404-VIII у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

У разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім'я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження.

Судом встановлено, що відповідно до п.4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" №1105-ХІV від 23.09.1999 р. утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступником Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів (п.5 розділу VІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування").

На виконання вимог п.4 розділу VII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 року № 1105, в редакції Закону України від 28.12.2014р. № 77, із змінами та доповненнями, та пункту 1 наказу Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 25.05.2017 року № 461 припинено юридичну особу - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Кіровограді Кіровоградської області (код ЄДРПОУ 25812762) шляхом реорганізації - приєднання відділення до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградської області (код ЄДРПОУ 41316824), про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено відповідний запис (а.с.39-42).

На підставі викладеного, а також з урахуванням того, що виданий Кіровоградським окружним адміністративним судом 09.12.2015 р. виконавчий лист №П/811/2820/15, наразі не виконаний, потребує здійснення процесуального правонаступництва на стадії виконання судового рішення в адміністративній справі, а саме шляхом заміни сторони виконавчого провадження - стягувача - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кіровограді - його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області.

Керуючись ст.ст.243, 248, 256, 293-297, 379 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження у справі №П/811/2820/15 - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Кіровограді - його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, встановленому ст.256 КАС України та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, через Кіровоградський окружний адміністративний суд, у 15 - денний строк, установлений статтею 295 КАС України.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Т.М. Кармазина

Дата ухвалення рішення01.06.2018
Оприлюднено04.06.2018
Номер документу74405067
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/2820/15

Ухвала від 08.05.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Ухвала від 03.05.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Ухвала від 01.06.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 24.05.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Постанова від 22.09.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 02.09.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні