Ухвала
від 29.05.2018 по справі 811/2183/13-а
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

29 травня 2018 року м. Кропивницький Справа № 811/2183/13-а

Кіровоградський окружний адміністративний суду у складі судді Хилько Л.І., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі

за позовом:

Управління Пенсійного фонду України в м.Кіровограді Кіровоградської області

до відповідача:

Приватного підприємства "Центр Будівельних Технологій"

про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 27.08.2013 року адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді задоволено, стягнуто з Приватного підприємства "Центр Будівельних Технологій" (код ЄДРПОУ - 32832724) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді заборгованість по штрафній санкції та пені в сумі 185 (сто вісімдесят п'ять) грн. 07 коп. (а.с.29).

Виконавчий лист по справі відповідачу вручено 30.10.2013 року (а.с.32).

23.05.2018 року до суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про заміну сторони виконавчого провадження. Заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження з Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області. Вказана заява мотивована, тим, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року №821 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України , припинено юридичну особу Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області, тому постала необхідність у зверненні із даною заявою до суду у порядку статті 379 КАС України. При цьому, заявник просить суд судове засідання з розгляду питання про заміну сторони виконавчого провадження провести без участі представника управління (а.с.56).

В судове засідання, призначене на 29.05.2018 року для розгляду заяви, представник заявника та учасники справи не прибули, про дату, час і місце судового розгляду справи повідомлялись належним чином (а.с.62-64).

Відповідно до ч. 2 ст. 379 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Частиною 9 статті 205 КАС України передбачено, що, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З урахуванням вищенаведеного, суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження за відсутності осіб, які належним чином повідомлялись про дату, час і місце розгляду заяви, у порядку письмового провадження без фіксування судового засідання технічними засобами, що передбачено ч. 4 ст. 229 КАС України, що відображено у відповідному протоколі судового засідання (а.с.65).

Судом встановлено, що відповідною ухвалою суду від 08.02.2017 року, було здійснено заміну позивача (стягувача) на Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області (код ЄДРПОУ 40385148) (а.с.48).

Вирішуючи питання про заміну сторони виконавчого провадження, суд виходить з наступного.

Постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року №821 Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом: злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1 та шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України згідно з додатком №2, а саме: Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Згідно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області (код ЄДРПОУ 40385148) 26.03.2018 року припинено.

В матеріалах справи також, наявний передавальний акт відповідної комісії, що засвідчує факт передання майна, прав та обов'язків Кропивницьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Кіровоградської області правонаступнику - Головному управлінню Пенсійного фонду України в Кіровоградській області (а.с.60-61).

У відповідності з ч. 1 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (ч. 4 ст. 379 КАС України).

На підставі викладеного, суд дійшов висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 205, 248, 256, 293-295, 379 КАС України суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №811/2183/13-а - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження по адміністративній справі №811/2183/13-а, а саме: замінити стягувача з Кропивницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області (код ЄДРПОУ 40385148) на Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області (код ЄДРПОУ 20632802, адреса: вул. Соборна, 7а, м. Кропивницький, 25009).

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 293-295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала суду може бути оскаржене до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції в 15-денний строк з дня отримання її копії.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Кіровоградський окружний адміністративний суд.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Л.І. Хилько

Дата ухвалення рішення29.05.2018
Оприлюднено04.06.2018

Судовий реєстр по справі —811/2183/13-а

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 08.02.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 30.01.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Постанова від 27.08.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 02.07.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні