Ухвала
від 23.04.2018 по справі 810/834/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

23 квітня 2018 року           м. Київ           810/834/18

Суддя Київського окружного адміністративного суду Брагіна О.Є., розглянувши позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "ОСІС" до Державної фіскальної служби України про визнання дій та бездіяльності протиправними, зобов'язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

позивач звернувся до суду з даним позовом, в якому просив визнати протиправними дії ДФС, які полягали у зменшенні суми задекларованих ним показників ПДВ, зобов'язання збільшити у системі електронного декларування суми ПДВ та зареєструвати подані накладні з ПДВ, а також визнати протиправною відмову у реєстрації податкових накладних в електронному вигляді.

Ухвалою суду від 23.02.2018 р. подана заява була залишена без руху, судом встановлено позивачу порядок та строк для усунення її недоліків. Відповідна ухвала одержана уповноваженим представником ТОВ "Осіс", що підтверджується зворотнім повідомленням про вручення поштового відправлення.

03.04.2018 р., директором ТОВ "Осіс" на адресу суду була скерована заява про відкликання позовної заяви на підставі п.2 ч.4 ст.169 КАСУ та про повернення сплаченого при подачі позову судового збору у розмірі 3524, 00 (три тисячі п'ятьсот двадцять чотири) грн. 00.

Дослідивши зміст поданих заяв, суд вважає за необхідне їх задовольнити, з урахуванням наступного:

відповідно до принципу диспозитивності сторони мають право на вільне розпорядження своїми процесуальними правами щодо предмету спору. Кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на власний свій розсуд, крім випадків, встановлених КАСУ.

За приписами п.2 ч.4 ст.169 КАСУ позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання. Станом на 23.04.2018 р. провадження у справі не було відкрито, відтак у позивача наявне право на відкликання позову у будь-який час до винесення відповідної ухвали.

Згідно п.2 ч.1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір", сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Приймаючи до уваги наведене, керуючись статтями 169, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                         у х в а л и в:

1. Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "ОСІС до Державної фіскальної служби України про визнання протиправними дій та бездіяльності, зобов'язання вчинити певні дії, - повернути позивачеві.

2. Повернути товариству з обмеженою відповідальністю "ОСІС" (ЄДРПОУ 37756690) 3524, 00 (три тисячі п'ятьсот двадцять чотири) грн. 00.

3. Роз'яснити позивачеві, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

4. Копію ухвали разом з матеріалами позовної заяви надіслати позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя                                                                       Брагіна О.Є.

Дата ухвалення рішення23.04.2018
Оприлюднено07.06.2018
Номер документу74412796
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій та бездіяльності протиправними, зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —810/834/18

Ухвала від 23.04.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

Ухвала від 23.02.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні