Ухвала
від 28.03.2017 по справі 200/5191/17
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/5191/17

Провадження №1-кс/200/3080/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2017 року м.Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши у приміщенні суду у м.Дніпро клопотання слідчого ОСОБА_2 , по кримінальному провадженню №12017040000000028 від 12.01.2017 р за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

В ході досудового розслідування встановлено, що на початку 2016 року невстановлені особи, шахрайським шляхом, а також шляхом підробки документів, використовуючи реквізити громадян, а саме: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , без відома яких, відкрили у відділеннях АТ «Райффайзен Банк Аваль» картковий рахунок № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 на які в подальшому з рахунку № НОМЕР_4 відкритого у відділенні АТ «Райффайзен Банк Аваль» і який належить ТОВ «ЛОТЕРС» (код ЄДРПОУ 40248591) було перераховано значну суму грошових коштів. Перераховані грошові кошти були зняті невідомими особами з карткових рахунків відкритих на ім`я вищевказаних громадян у одному з банкоматів АТ «Райффайзен Банк Аваль» розташованого на території м. Дніпро.

Під час допиту ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , було встановлено, що відділень АТ «Райффайзен Банк Аваль» вони не відвідували, карткових рахунків та пластикових карток на своє ім`я не відкривали, заявок на відкриття рахунку не подавали, довіреностей на представлення своїх інтересів в установах та організаціях будь якої форми власності нікому не надавали, підприємство ТОВ «ЛОТЕРС» код ЄДРПОУ 40248591 їм не відомо, ніяких фінансово господарських відносин з вказаним підприємством вони не мали, договорів позики не підписували, посадові особи ТОВ «ЛОТЕРС» (код ЄДРПОУ 40248591) їм не відомі. Ніяких грошових коштів з карткового рахунку відкритого у АТ «Райффайзен Банк Аваль» не знімали.

Слідством встановлено, що працівник АТ «Райффайзен Банк Аваль» ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , здійснила відкриття карткового рахунку, та пластикової картки, пін кода до неї на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , без їх присутності та згоди.

Для подальшого проведення досудового розслідування вказаного кримінального провадження, встановлення осіб, причетних до вчинення правопорушення, можливих свідків та очевидців, потрібно отримати тимчасовий доступ до інформації, яка містить банківську таємницю.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і без їх відкриття сторона обвинувачення іншим чином не зможе довести обставини вчинення правопорушення, необхідно отримати тимчасовий доступ до наступних документів, які містять інформацію, що становлять банківську таємницю, і перебувають у володінні АТ «Райффайзен Банк Аваль» МФО 380805, а саме: оригінали документів які знаходяться у особистій справі ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у тому числі наказ про прийняття на роботу (посаду), переведення та звільнення, про відпустки у зв`язку з вагітністю та пологами, про відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, посадову інструкцію (розподіл обов`язків) з якою ознайомлена або яку підписувала ОСОБА_6 , інші оригінали документів згідно яких ОСОБА_6 попереджалась про несення відповідальності за порушення норм чинного законодавства.

У клопотанні ставиться питання про надання тимчасового доступу до оригіналів речей і документів, які становлять банківську таємницю, а також тимчасового доступу до речей і документів, які становлять конфіденційну інформацію, в тому числі таку, що містить комерційну таємницю, і має істотне значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме події правопорушення, та осіб, що його вчинили.

У зв`язку з викладеним, у органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до оригіналів документів, які знаходяться у володінні АТ «Райффайзен Банк Аваль» МФО 380805, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Ліскова, буд. 9, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню та в подальшому будуть необхідні при проведенні судово-почеркознавчих експертиз, оскільки зазначені документи містять вільні зразки підписів і почерку.

Окрім того, отримані у зв`язку з наданням тимчасового доступу до речей і документів дані можуть бути використані як доказ доведення обставин правопорушення, які є неможливим довести іншим способом.

В судовому засіданні слідчій клопотання підтримав, надав пояснення аналогічні тексту клопотання.

Розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого та дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що клопотання підлягає задоволенню з наведених у ньому доводів.

На підставі вищевикладеного та з урахуванням того, що для з`ясування всіх обставин кримінального провадження, встановлення осіб, які вчинили кримінальні правопорушення, свідків, необхідна інформація, яка знаходиться у володінні АТ «Райффайзен Банк Аваль» МФО 380805 та іншим способом отримати вказані докази вчинених кримінальних правопорушень неможливо, керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-160, 162 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Розкрити банківську таємницю та надати слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , старшому слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_7 , слідчим слідчої групи дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів речей і документів та дозвіл на їх вилучення (виїмку), що знаходяться у володінні АТ «Райффайзен Банк Аваль» МФО 380805, юридична адреса: м. Київ, вул. Ліскова, 9, а саме: оригінали всіх документів які знаходяться у особистій справі ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у тому числі наказ про прийняття на роботу (посаду), переведення та звільнення, про відпустки у зв`язку з вагітністю та пологами, про відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, посадову інструкцію (розподіл обов`язків) з якою ознайомлена або яку підписувала ОСОБА_6 , інші оригінали документів згідно яких ОСОБА_6 попереджалась про несення відповідальності за порушення норм чинного законодавства.

Строк дії ухвали до 28.04.2017 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя ОСОБА_1

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення28.03.2017
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу74415198
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —200/5191/17

Ухвала від 28.03.2017

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 28.03.2017

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні