Ухвала
від 12.09.2016 по справі 200/12828/16-к
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А Справа № 200/12828/16-к

Іменем України Провадження № 1-кс/200/7315/16

12 вересня 2016 року м. Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю старшого слідчого ОСОБА_2 , розглянувши у приміщенні суду в м.Дніпропетровську клопотання старшого слідчого СВ ФР ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС в Дніпропетровській області ОСОБА_2 по кримінальному провадженню № 32016041640000005 від 30.01.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ ФР ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернулася до суду із клопотанням, підтриманим прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , щодо отримання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

Необхідність отримання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів обґрунтувала тим, що нею здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32016041640000005 від 30.01.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Згідно з матеріалами встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

(код НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою::

АДРЕСА_1 , діючи умисно, з метою ухилення від сплати податків, використовуючи злочинну схему пов`язану з мінімізацію податкових зобов`язань з податку на прибуток, до якої ними було залучено фіктивні підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код НОМЕР_4 ), та інші підприємства, на протязі 2012-2014 р.р., діючи умисно, при здійсненні фінансово-господарської діяльності підприємства, порушили пп.14.1.56 п.14.1 ст.14, пп.135.5.4 п.135.5 ст.135, п.137.10 статті 137 Податкового кодексу України №2755-VI від 02.12.2012р., занизили податкові зобов`язання з податку на прибуток та умисно ухилились від сплати податку на прибуток на суму 4386780,00 грн, що більше ніж у 5 000 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, тобто є особливо великим розміром і які не надійшли до бюджету держави у встановлений законом термін.

В ході досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановлено, що для здійснення фінансово-господарської діяльності, в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_5 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ) відкрито рахунки № НОМЕР_6 (840), № НОМЕР_7 (980), № НОМЕР_8 (643), № НОМЕР_9 (978) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ) відкрито рахунок № НОМЕР_10 (980), по яким перераховувались кошти, про що свідчить витяг з АІС «Податки» обласного рівня.

Таким чином, документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ) , які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_5 ), дають можливість, для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановити хто саме розпоряджався коштами даного підприємства, чим це було визначено, встановити розмір несплаченого до бюджету податку на прибуток підприємства та податку на доходи фізичних осіб, встановити суми збитків завданих інтересам держави, у вигляді не отриманих загальнообов`язкових платежів, а також підтвердити чи спростувати факти відношення певних осіб до діяльності вказаного підприємства.

Крім того, оригінали таких матеріалів необхідні також для використання їх при проведенні почеркознавчої та судово-економічної експертизи з метою визначення осіб які мали доступ до управління рахунками та встановлення суми завданих державі збитків.

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_2 клопотання підтримала, прохала задовольнити, пояснення надала аналогічні до тексту клопотання.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, вислухавши пояснення слідчого, приходжу до висновку про те, що клопотання підлягає задоволенню, так як вказані документи, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 163-164, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

клопотання старшого слідчого ОСОБА_2 - задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ ФР ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , а також іншим слідчим слідчої групи ( ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ) та оперативним співробітникам ГУ ДФС у Дніпропетровській області (визначених слідчим відповідним дорученням щодо проведення слідчих (розшукових) дій тимчасовий доступ до речей та оригіналів документів з можливістю вилучення, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_5 ), а саме:

?Оригіналів документів по юридичному оформленню (відкриттю) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ) рахунків № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 , № НОМЕР_8 , № НОМЕР_9 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ) рахунку № НОМЕР_10 , а саме: заяви про відкриття рахунків, договорів на розрахунково-касове обслуговування, свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копію належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколи зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідки про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтво фонду соціального страхування; накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; картки зі зразками підписів і відбитків печатки; інші документи, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даним рахунком; договорів банківського рахунку; договорів про використання системи «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк», «телефонний банкінг» і т.д. з додатками; повідомлення про взяття рахунків на облік органами ДПІ; копії сторінок паспорта або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначений банківський рахунок підприємства; і інші документи юридичної справи про відкриттю й використанню даного рахунку;

?документів, що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по вищевказаним рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ) у прибутковій і видатковій частині із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, відправника й одержувача коштів, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу в електронному виді й на паперовому носії з моменту відкриття рахунків по теперішній час (або до моменту закриття рахунків);

?документів, що були підставою для видачі готівкових коштів з вищевказаних рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ) з моменту відкриття рахунків по теперішній час.

У випадку об`єктивних причин не видачі оригіналів або нотаріально засвідчених копій вищевказаних документів, зобов`язати банк надати належно засвідчені копії вищевказаних документів.

У разі невиконання цієї ухвали слідчий суддя за клопотанням слідчого, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Строк дії ухвали до 12 жовтня 2016 року

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.09.2016
Оприлюднено09.03.2023

Судовий реєстр по справі —200/12828/16-к

Ухвала від 12.09.2016

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні