Постанова
від 04.06.2018 по справі 628/1044/18
КУП'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 628/1044/18

Провадження № 3/628/201/18

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 червня 2018 року суддя Куп'янського міськрайонного суду Харківської області Демченко Ірина Миколаївна, за участю секретаря судового засідання Романової Н.П., захисника ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у місті Куп'янську матеріали, що надійшли з Куп'янського ВП ГУ НП в Харківській області з протоколом про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина України

ОСОБА_2, 11.05.1963року народження, працюючого верстатником ТОВ Завод Термотех , який зареєстрований та проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1,

за ч.1 ст. 130 КУпАП,

права, передбачені ст. 268 КУпАП, ст. 63 Конституції України - роз'яснені,

В С Т А Н О В И В :

03 квітня 2018 року о 19.00год. ОСОБА_2 по вулиці 1 Травня, 14, міста Куп'янська Харківської області керував автомобілем НОМЕР_2 з явними ознаками алкогольного сп'яніння, про що свідчило почервонені очей, млява мова, різкий запах алкоголю з порожнини рота. Від проходження огляду на стан сп'яніння ОСОБА_2 відмовився в присутності двох понятих. Своїми діями водій ОСОБА_2 порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

У судовому засіданні ОСОБА_2 не заперечував проти обставин, викладених у протоколі про адміністративне правопорушення. У вчиненому щиро кається та зобов'язується не допускати подібних правопорушень в подальшому.

Крім повного визнання вини, факт правопорушення підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення серія БД № 017136 від 03.04.2018, (а.с.2); письмовими поясненнями свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в присутності яких ОСОБА_2 відмовився про проходження медичного огляду на стан сп'яніння (а.с.5,6).

Протокол про адміністративне правопорушення містить відомості про вилучення у ОСОБА_2 посвідчення водія.

Відповідно до п. 2.5 Правил дорожнього руху України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001р. № 1306 водій повинен на вимогу поліцейського пройти в установленому порядку медичний огляд з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Суддя, перевіривши матеріали справи, беручи до уваги надані пояснення, вважає доведеним провину ОСОБА_2 у порушенні п. 2.5 Правил дорожнього руху та кваліфікує його дії за ч.1 ст. 130 КУпАП, а саме як відмову особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп'яніння.

При розгляді справи до Куп'янського міськрайонного суду Харківської області надійшло клопотання ТОВ Завод Термотех (ідентифікаційний код юридичної особи 21239805) про звільнення ОСОБА_2 від адміністративної відповідальності та передачу матеріалів на розгляд трудового колективу.

Відповідно до ч. 1 ст. 21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Положення зазначеної статті відображають принцип індивідуалізації адміністративної відповідальності, який означає відповідність заходу впливу, який обирається для правопорушника, меті адміністративній відповідальності. Він передбачає як індивідуальний підхід до застосування примусових заходів залежно від особистих якостей правопорушника та характеру і обставин вчинення проступку, так і можливість пом'якшення і навіть відмови держави від застосування заходів відповідальності, якщо її мета може бути досягнута іншим шляхом.

Судом встановлено, що ОСОБА_2 працює верстатником ТОВ Завод Термотех з 2004року, за час роботи на підприємстві він зарекомендував себе з позитивної сторони, як дисциплінований, ініціативний, доброзичливий працівник, який сумлінно виконує свої посадові обов'язки, раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, за місцем проживання характеризується позитивно.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що із урахуванням всіх обставин справи в їх сукупності, ОСОБА_2 можливо звільнити від адміністративної відповідальності за ч. 1 ст.130 КУпАП та передати матеріали щодо нього на розгляд трудовому колективу ТОВ Завод Термотех для застосування заходів громадського впливу, що буде достатнім для його виправлення та попередження скоєння нових правопорушень.

Відповідно до ч. 2 ст. 21 КУпАП про заходи громадського впливу, застосовані до осіб, які вчинили правопорушення передбачені ст. 51, ч. 1 ст. 129, ч. ч. 1, 2 ст. 130, ст.ст. 156, 176, 177, 178-180 цього Кодексу, власник підприємства, установи, організації, або уповноважений ним орган, або громадська організація повинні не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити орган (посадову особу), який надіслав матеріали.

Відповідно до ч. 2 ст. 284 КУпАП постанова про закриття справи виноситься при оголошенні усного зауваження, передачі матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу або передачі їх прокурору, органу досудового розслідування, а також при наявності обставин передбачених ст. 247 цього Кодексу.

Керуючись ст.ст. 21, 268, 283,284 КУпАП, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_2 за ч.1 ст.130 КУпАП закрити.

Звільнити ОСОБА_2 від адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 КУпАП та передати матеріали на розгляд трудовому колективу ТОВ Завод Термотех для застосування заходів громадського впливу.

Керівнику ТОВ Завод Термотех (ідентифікаційний код юридичної особи 21239805) , що розташоване за адресою: Харківська область, місто Куп'янськ, вулиця Харківська,22, у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити суд про заходи громадського впливу, які застосовані до ОСОБА_2 у зв'язку з вчиненням адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Вилучене посвідчення водія серії ВХТ 529573 на ім'я ОСОБА_2, 11.05.1963року народження - повернути власнику.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником, а також прокурором у випадках, передбачених частиною п'ятою статті 7 та частиною першою статті 287 цього Кодексудо Апеляційного суду Харківської області через Куп'янський міськрайонний суд шляхом подачі апеляційної скарги .

Суддя І.М.Демченко

СудКуп'янський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення04.06.2018
Оприлюднено05.06.2018
Номер документу74435718
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —628/1044/18

Постанова від 04.06.2018

Адмінправопорушення

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Демченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні