Ухвала
від 04.06.2018 по справі 823/1984/18
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

04 червня 2018 року справа № 823/1984/18 м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Гаврилюк В.О., здійснюючи підготовку до судового розгляду по суті адміністративної справи за позовом Головного управління ДФС у Черкаській області до товариства з обмеженою відповідальністю "ОК Інтернет" про припинення підприємницької діяльності, що не пов'язане з банкрутством та визнання недійсними установчих документів,

встановив:

Головне управління ДФС у Черкаській області (18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик, 235, далі - Головне управління, позивач) подало позов до товариства з обмеженою відповідальністю "ОК Інтернет" (18007, м. Черкаси, вул. Одеська, 8, корп. 2, далі - ТОВ "ОК Інтернет", відповідач), в якому просить:

- визнати реєстраційні документи ТОВ "ОК Інтернет" (код ЄДРПОУ 35625480) недійсними з моменту реєстрації;

- припинити юридичну особу ТОВ "ОК Інтернет" (код ЄДРПОУ 35625480).

30 травня 2018 року позивач подав до суду клопотання, в якому, зокрема, просив для об'єктивного розгляду справи та прийняття законного рішення витребувати реєстраційні документи ТОВ "ОК Інтернет" у відповідного державного реєстратора.

Вирішуючи вказане клопотання, суддя виходить з того, що відповідно до частин 1, 3 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу. Докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Частинами 3, 7, 8 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу; особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали; у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

За вказаних обставин, зважаючи на те, що надання вищенаведених доказів має значення для з'ясування всіх обставин у справі, суд з наявних у нього матеріалів та вимог частини 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України вважає, що такі докази необхідно витребувати.

Відповідно до частин 1, 2 статті 30 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" витребування (вилучення) документів з реєстраційних справ здійснюється в порядку, визначеному законом. Суб'єкт державної реєстрації, у якого зберігається реєстраційна справа, зобов'язаний зробити копії документів, що вилучаються з реєстраційної справи, у паперовій та електронній формі у разі їх відсутності в Єдиному державному реєстрі. Копії документів у паперовій формі повинні бути пронумеровані, прошиті та завірені печаткою. До реєстраційної справи долучаються копія судового рішення про витребування документів, супровідний лист або документ, яким суд уповноважив особу на їх одержання, а також копія опису вилучених документів.

За наявною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань інформацією (https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch) реєстраційна справа щодо товариства з обмеженою відповідальністю "ОК Інтернет" (код ЄДРПОУ 35625480) знаходиться в Департаменті організаційного забезпечення Черкаської міської ради.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 77, 79, 80, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

ухвалив:

Витребувати в Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради (18000, м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36) завірені копії всіх матеріалів реєстраційної справи ТОВ "ОК Інтернет" (код ЄДРПОУ 35625480).

Витребувані докази або письмову інформацію про неможливість подання таких доказів із зазначенням причин неможливості їх подання надати Черкаському окружному адміністративному суду протягом семи днів з дня отримання копії ухвали.

Попередити Департамент організаційного забезпечення Черкаської міської ради, що у випадку неповідомлення суду про неможливість подати витребувані докази, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені Кодексом адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили після її підписання та не може бути оскаржена.

Суддя В.О. Гаврилюк

Дата ухвалення рішення04.06.2018
Оприлюднено08.06.2018
Номер документу74448579
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/1984/18

Рішення від 01.08.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 04.06.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 04.06.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 23.05.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні