Ухвала
від 04.06.2018 по справі 825/2182/18
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

за правилами загального позовного провадження

04 червня 2018 року Чернігів Справа № 825/2182/18

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Заяць О.В., перевіривши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Полісся" (вул. Миру, 97, смт. Куликівка, Куликівський район, Чернігівська область, 16300) до Головного управління ДФС у Чернігівській області (вул. Реміснича, 11, м. Чернігів, 14000), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Чернігівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Чернігівській області (вул. Кирпоноса, 28, м. Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ 39558413) про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії,

У С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Полісся" звернулось до суду з адміністративним позовом про

- визнання протиправним повідомлення Головного управління ДФС у Чернігівській області від 09.02.2018 № 14131025-01-12-03-06 про відмову в підтвердженні ТОВ Полісся (код ЄДРПОУ 30894071) статусу платника єдиного податку 4-ї групи на 2018 рік;

- зобов'язання Головного управління ДФС у Чернігівській області підтвердити статус ТОВ Полісся (код ЄДРПОУ 30894071) як платника єдиного податку 4-ї групи на 2018 рік та внести відповідні відомості до реєстру платників єдиного податку, про що видати довідку (витяг) з реєстру платників єдиного податку;

- вважати поданими загальну податкову декларацію ТОВ Полісся (код ЄДРПОУ 30894071) з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок р/н квитанцій НОМЕР_1, відомості про наявність земельних ділянок р/н квитанцій НОМЕР_1, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_2, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_3, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_4, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щіодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_5, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_6, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_7, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_8, розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва р/н квитанції НОМЕР_9, датою їх отримання податковим органом 20.02.2018 року;

- зобов'язання Головного управління ДФС у Чернігівській області зареєструвати загальну податкову декларацію ТОВ Полісся (код ЄДРПОУ 30894071) з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок р/н квитанцій НОМЕР_1, відомості про наявність земельних ділянок р/н квитанцій НОМЕР_1, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_2, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_3, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_4, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_5, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_6, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_7, звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки р/н квитанцій НОМЕР_8, розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва р/н квитанції НОМЕР_9.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Спір виник із публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку загального позовного провадження.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Дана справа, у відповідності до статті 12 КАС України, підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

У відповідності до частин 1, 2 статті 173 КАС України встановлено, що підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі. Завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з'ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно зі статтею 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, що розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначається судом з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Керуючись статтями 161, 168, 171, 173, 175, 176, 179, 182, 243, 248 КАС України, суддя

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити підготовче засідання на 21 червня 2018 року на 09:00 год., яке буде проводитись суддею Зайцем О.В. у приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 16.

Відповідно до статті 162-164,175,176,182 Кодексу адміністративного судочинства України, встановити:

- відповідачу для подання відзиву на позов - 15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі;

- позивачу для подання відповіді на відзив - 5-денний строк з дня отримання відзиву на позов;

- в разі подання позивачем відповіді на відзив, відповідачу для надання своїх заперечень - 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив.

Роз'яснити відповідачу, що згідно зі статтею 79 Кодексу адміністративного судочинства України він повинен подати суду докази разом із поданням відзиву на позов, а в разі, якщо доказ не може бути поданий у встановлений строк з об'єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк. Учасник справи також повинен надати докази, які підтверджують, що він здійснив усі залежні від нього дії, спрямовані на отримання відповідного доказу.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Згідно з частиною 3 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України копія відзиву (відповіді на відзив і заперечень) та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Копію даної ухвали направити учасникам справи, разом із витягом про їхні процесуальні права та обов'язки.

Копію позовної заяви та додані до неї документи направити третій особі.

Повідомити відповідача - суб'єкта владних повноважень, що копію позовної заяви та додані до неї документи можуть бути отримані ним лише безпосередньо в суді (пункт 12 частини 9 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 294 КАС України ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду, лише у випадку її постановлення з порушення правил підсудності.

Суддя О.В. Заяць

Дата ухвалення рішення04.06.2018
Оприлюднено06.06.2018
Номер документу74448986
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —825/2182/18

Рішення від 15.08.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Рішення від 15.08.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Ухвала від 12.07.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Ухвала від 04.06.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні