Ухвала
від 04.06.2018 по справі 922/1771/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-21-42, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"04" червня 2018 р. Справа № 922/1771/17

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Швидкіна А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

розглянувши заявуТОВ "Капітал Ойл", м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "Капітал Ойл", м. Харків , код ЄДРПОУ 39616637

учасники у справі про банкрутство не з'явилися

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 26.06.2017 р. ТОВ "Капітал Ойл" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута ОСОБА_1

03.05.2018 р. до суду від ТОВ "Провід Групп" надійшло клопотання, в якому заявник просив: прийняти дане клопотання та розглянути факти порушення законності посадовими особами Головного управління ДФС у Харківській області, відповідальних за призначення та проведення податкової перевірки, зокрема начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_2; постановити окрему ухвалу у відношенні посадових осіб Головного управління ДФС у Харківській області, відповідальних за призначення та проведення податкової перевірки, зокрема начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_2, щодо їх дій, які полягають у непроведенні належним чином податкових перевірок, що призводить до затягування процесу банкрутства підприємства; постановити окрему ухвалу у відношенні посадових осіб Головного управління ДФС у Харківській області, відповідальних за призначення та проведення податкової перевірки, зокрема начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_2, які полягають у вчиненні посадовими особами злочину, передбаченого ст. 367 КК України, та направити таке рішення до виконання правоохоронним органам для вжиття відповідних до чинного законодавства заходів стосовно даних службових осіб.

Ухвалою суду від 04.05.2018 р. вищезазначене клопотання ТОВ "Провід Групп" було прийнято та призначено до розгляду на 04.06.2018 р., залучено начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_2 до участі у справі в межах розгляду клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину.

21.05.2018 р. до суду від Головного управління ДФС у Харківській області надійшла скарга на дії (бездіяльність) ліквідатора, в якій скаржник просив суд: визнати бездіяльність ліквідатора ТОВ "Капітал Ойл" ОСОБА_1 неправомірною; зобов'язати ліквідатора - ОСОБА_1 надати звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище та майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також пояснення з питання ненадання до контролюючого органу первинних документів, регістрів бухгалтерського та податкового обліку для призначення та проведення податкової перевірки; зобов'язати ліквідатора - ОСОБА_1 забезпечити можливість проведення Головним управлінням ДФС у Харківській області позапланової виїзної документальної перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) ТОВ "Капітал Ойл" (для чого: узгодити з Головним управлінням ДФС у Харківській області термін проведення позапланової виїзної перевірки підприємства; забезпечити доступ посадових осіб Головного управління ДФС у Харківській області, які уповноважені здійснювати документальну позапланову перевірку підприємства, до відповідних первинних фінансово-господарських документів); у разі невиконання вимог суду на підставі ч. 12 ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визнати таку бездіяльність ОСОБА_1 неправомірною, а роботу - незадовільною та припинити його повноваження, призначивши нового ліквідатора; не допустити ліквідацію боржника - ТОВ "Капітал Ойл" без проведення Головним управлінням ДФС у Харківській області відповідної перевірки достеменності даних (інформації) про наявність у підприємства активів, дебіторської та/або кредиторської заборгованості, стан розрахунків з бюджетів всіх рівнів, а також дійсний стан платоспроможності.

Ухвалою суду від 23.05.2018 р. скаргу Головного управління ДФС у Харківській області на дії (бездіяльність) ліквідатора було призначено до розгляду на 04.06.2018 р.

Представник ТОВ "Провід Групп" у судове засідання не з'явився, про причини неявки не повідомив, доказів виконання вимог ухвали суду від 04.05.2018 р. не надав, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення № 010683/3.

Представник Головного управління ДФС у Харківській області у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений; надав клопотання (відзив), в якому у задоволенні клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину просив відмовити.

Начальник Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_2 у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений.

Ліквідатор у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений.

Розглянувши матеріали справи, враховуючи неявку учасників у справі про банкрутство, невиконання ними в повному обсязі вимог ухвал суду від 04.05.2018 р. і 23.05.2018 р. та необхідність витребування додаткових документів, суд вважає за необхідне відкласти розгляд клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали і повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину та скарги Головного управління ДФС у Харківській області на дії (бездіяльність) ліквідатора.

Керуючись ст.ст. 37-48, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ч.8 ст. 202, ст.ст. 216, 233-235 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали і повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину та скарги Головного управління ДФС у Харківській області на дії (бездіяльність) ліквідатора на "16" липня 2018 р. о(об) 11:45 за адресою: м. Харків, пл. Свободи, 5, Держпром 8-й під'їзд, зал № 205.

2. Повідомити учасників у справі про банкрутство про дату, час та місце наступного судового засідання.

3. Зобов'язати ТОВ "Провід Групп" надати суду письмові пояснення щодо клопотання (відзиву) Головного управління ДФС у Харківській області на клопотання ТОВ "Провід Групп" про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину.

4. Повторно зобов'язати ТОВ "Провід Групп" надати суду:

- докази надсилання клопотання про встановлення факту порушення законності, винесення окремої ухвали та повідомлення правоохоронних органів про вчинення злочину на адреси Головного управління ДФС у Харківській області та начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_2 (фіскальні чеки та поштові описи вкладення);

- правове та документальне обґрунтування наданого клопотання.

5. Повторно зобов'язати начальника Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_2 надати відзив на клопотання ТОВ "Провід Групп" з його правовим та документальним обґрунтуванням.

6. Повторно зобов'язати ліквідатора надати відзив на скаргу Головного управління ДФС у Харківській області з його правовим та документальним обґрунтуванням.

7. Запропонувати учасникам у справі про банкрутство надати письмові пояснення щодо свого ставлення до клопотання ТОВ "Провід Групп".

Копію ухвали направити ліквідатору, ТОВ "Провід Групп", Головному управлінню ДФС у Харківській області, начальнику Головного управління ДФС у Харківській області ОСОБА_2

Ухвала набирає законної сили 04 червня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення04.06.2018
Оприлюднено06.06.2018
Номер документу74451153
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/1771/17

Ухвала від 24.09.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 20.08.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 16.07.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 16.07.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 04.06.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 23.05.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 04.05.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 27.03.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 13.03.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 06.02.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні