Ухвала
від 11.01.2018 по справі 200/404/18
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/404/18

Провадження №1-кс/200/270/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2018 року м.Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпро ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у приміщенні того ж суду у м.Дніпрі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 за погодженням із прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 по кримінальному провадженню внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12017040000001528 від 26 грудня 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, про надання дозволу на проведення примусового огляду іншого володіння особи, -

В С Т А Н О В И В:

26.12.2017 року до СУ ГУНП в області з УЗЕ в області надійшла інформація про те, що посадові особи Департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА, спільно з підлеглими керівниками стаціонарних установ директорами інтернатних закладів області, за попередньою змовою зі службовими особами суб`єктів господарської діяльності, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснюють розкрадання бюджетних коштів. Так встановлено, що службові особи КЗ «Вищетарасівський психоневрологічний інтернат» ДОР (ЄДРПОУ 36729839) за вказівкою керівництва Департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА уклали з ТОВ «ПРОМ СІТІ БУД» прямий договір на проведення будівельних робіт в закладі на суму 1 млн. 410 тис. грн.. На даний час профінансовано понад 1 млн. грн. При досудовому розслідуванні необхідно з`ясувати наявність або відсутність в діях посадових КЗ «Вищетарасівський психоневрологічний інтернат» ДОР ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, тобто перевірити наявність вищевказаних фактів кримінальних правопорушень, для чого необхідно провести примусовий огляд території та будівель, які використовуються КЗ «Вищетарасівський психоневрологічний інтернат» ДОР, розташовані за адресою: Дніпропетровська обл., Томаківський район, село Вищетарасівка, вул. Шкільна, буд. 23. Вказана територія, разом із будівлями перебуває за огорожею, що унеможливлює прямий доступ до них для проведення огляду. Окрім цього, у кримінальному провадженні призначеного судово -будівельну експертизу, в рамках якої у експертів виникне необхідність у проведенні огляду місця будівельних робіт КЗ «Вищетарасівський психоневрологічний інтернат» ДОР.

У судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Розглянувши клопотання та дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що клопотання підлягає задоволенню з наведених у ньому підстав, так-як іншим шляхом отримати інформацію, яка може бути використана при доведенні факту вчинення кримінального правопорушення та вини осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, тобто сприяти встановленню істини у справі, у слідчого не має. Тому проведення примусового огляду, зазначеного слідчим у клопотанні, може мати значення для досудового розслідування та бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 104, 110, 237, 234, 235 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити.

Дозволити старшому слідчому СУ ГУ НП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 , за дорученням слідчого, слідчим, які входять до групи слідчих за даним кримінальним провадженням, або за дорученням в порядку ст. 40 КПК України оперативним співробітникам УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НПУ проведення огляду іншого володіння особи розташованого за адресою: Дніпропетровська обл., Томаківський район, село Вищетарасівка, вул. Шкільна, буд. 23, за місцем розташування КЗ «Вищетарасівський психоневрологічний інтернат» ДОР, з метою перевірки наявності вищевказаних фактів кримінальних правопорушень та забезпечення доступу до об`єкту проведення будівельних робіт судових експертів з метою проведення останніми судово-будівельної експертизи.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Строк дії ухвали до 10.02.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.01.2018
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу74455896
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення примусового огляду іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —200/404/18

Ухвала від 11.01.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні