Ухвала
від 17.05.2018 по справі 173/2224/17
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/2224/17

Провадження №2/173/289/2018

У Х В А Л А

іменем України

17 травня 2018 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

В складі :головуючої судді - Петрюк Т.М.

при секретарі - Рудовій Л.В

Розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в місті Верхньодніпровську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до приватного підприємства СТД-АГРО , товариства з обмеженою відповідальністю Любомирівка - Агро , відділу з питань державної реєстрації прав на нерухоме майно Верхньодніпровської райдержадміністрації Дніпропетровської області про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення орендної плати

ВСТАНОВИВ:

13.12.2017 року до суду звернулася позивач ОСОБА_1, з позовом про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення орендної плати до відповідачів ПП СТД Агро , ТОВ Любомирівка-Агро та відділу з питань державної реєстрації прав на нерухоме майно Верхньодніпровської районної державної адміністрації.

Ухвалою Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 14.12.2017 року відкрите провадження у справі. Справу призначено до розгляду в підготовчому судовому засідання на 15.02.2018 року.

15.02.2018 року розгляд справи відкладений в зв'язку з неявкою сторін в судове засідання. Розгляд справи призначений на 13.03.2018 року.

13.03.2018 року справа не розглядалась в зв'язку з хворобою судді. Розгляд справи призначений на 17.05.2018 року.

Відповідачам позовний матеріал з повісткою - викликом направлений за місцем знаходження та отриманий останніми, що підтверджується копіями поштового повідомлення та розпискою. Тобто відповідачі ознайомлені зі змістом позовних вимог.

Позивач та представник позивача в підготовче судове засідання не з'явились подавши заяву про розгляд справи у їх відсутність. Згідно поданої заяви позовні вимоги підтримують в повному обсязі та підтверджують, що в позовній заяві викладені всі обставини та наведені всі доводи на обґрунтування заявлених позовних вимог. Змінювати, уточнювати, доповнювати позовні вимоги вони наміру не мають. Представником позивача надані письмові пояснення на позовну заяву.

Також в поданій заяві представником позивача зазначено, що подані всі докази, якими будуть доводитись заявлені вимоги. Клопотань щодо витребування додаткових доказів вона не заявляє.

Представник позивача просить розглядати справу у її відсутність та відсутність позивача та не заперечує проти розгляду справи у відсутність в відповідачів та ухвалення заочного рішення у справі.

Відповідачі: представники ПП СТД-АГРО та ТОВ Любомирівка-Агро , будучи належним чином повідомленими про час та місце підготовчого судового засідання. в судове засідання не з'явилась. Про причини неявки суд не повідомили. У встановлений судом строк відзиву на позовну заяву не надали. Клопотань про розгляд справи у їх відсутність не подали.

Відповідач, представник відділу з питань державної реєстрації прав на нерухоме майно Верхньодніпровської райдержадміністрації Дніпропетровської області в судове засідання не з'явився. Подавши заяву про розгляд справи у його відсутність.

Судом встановлено склад учасників розгляду справи, якими є сторони, представники сторін.

Судом визначені факти, які необхідно встановити : факт наявності правовідносин з оренди земельної ділянки. Факт систематичної несплати орендної плати, факт укладення договору суборенди земельної ділянки без відома та згоди орендодавця.

Данні факти будуть підтверджуватись: копією договору оренди земельної ділянки, копією державного акту про право на земельну ділянку, копією свідоцтва про право на спадщину. Інформаційною довідкою з єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно, довідками. Копями рішень суду.

Представник позивача подала письмове клопотання про залишення позовних вимог без розгляду за підставами істотного погіршення стану земельної ділянки в результаті порушення агротехнічного стану земельної ділянки.

Суд вважає, що заявлене клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до пп. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду .

Заява про залишення позовної заяви без розгляду подана представником позивача в належній формі, в межах наданих повноважень, що визначені в довіреності від 25.11.2016 року, яка на час розгляду справи є чинною та на думку суду не порушує права та охоронювані законом інтереси сторін та інших осіб, вимог закону і відповідає принципу диспозитивності цивільного процесу

Керуючись ст. 197, 198ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Закінчити підготовче судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до приватного підприємства СТД-АГРО , товариства з обмеженою відповідальністю Любомирівка - Агро , відділу з питань державної реєстрації прав на нерухоме майно Верхньодніпровської райдержадміністрації Дніпропетровської області про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення орендної плати.

Справу призначити до розгляду на 17 травня 2018 року на 14-40 годину.

Справу розглянути з проведенням одного судового засідання.

Вимоги ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, (ІПН НОМЕР_1 ), зареєстрованої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 за позовом до приватного підприємства СТД АГРО , (ЄДРПОУ 33293106, вул. Гвоздовського, 1 офіс 1 с. Соколівка Верхньодніпровського району Дніпропетровської області), товариства з обмеженою відповідальністю Любомирівка -Агро ( ЄДРПОУ 38969699, юридичне адреса: 52005 сел. Юбілейне, вул. 8 березня б. 23 А Дніпропетровського району Дніпропетровської області), відділу з питань державної реєстрації прав на нерухоме майно Верхньодніпровської районної державної адміністрації (м. Верхньодніпровськ пр. Шевченка, 21 ЄДРПОУ 23929891) про стягнення заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди земельної ділянки за підставою невиконання умов збереження агрохімічного стану земельної ділянки - залишити без розгляду

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала складена 17.05.2018 року

Суддя Петрюк Т

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення17.05.2018
Оприлюднено06.06.2018
Номер документу74457700
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —173/2224/17

Ухвала від 17.05.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Рішення від 17.05.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 14.12.2017

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні