Ухвала
від 23.05.2018 по справі 554/1863/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 23.05.2018 Справа № 554/1863/18

Єдиний унікальний номер: 554/1863/18

Провадження № 1-КС/554/4350/2018

УХВАЛА

Іменем України

23 травня 2018 року м.Полтава

Слідчий суддяОктябрського районногосуду м.Полтави ОСОБА_1 ,за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,слідчого ОСОБА_3 ,представник ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 ,розглянувши клопотання слідчого СВПолтавського ВПГУНП Українив Полтавськійобласті старшоголейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення,

встановила:

До суду надійшло зазначене клопотання, мотивоване наступним.

У провадженніПолтавського відділуполіції ГУНП вПолтавській областіперебуває кримінальне провадженняза №42017171010000200 від 05.09.2017 року, попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення ч. 3 ст. 191 КК України.

Відомості до ЄРДР внесені прокурором Полтавської місцевої прокуратури на підставі рапорту відділу УЗЕ в Полтавській області та публікації у ЗМІ.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 за попередньою змовою із службовими особами підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за НОМЕР_1 ), шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволоділи бюджетними коштами під час закупівлі послуг, шляхом внесення недостовірних відомостей до документації конкурсних торгів щодо об`ємів та номеклатури необхідних послуг, а саме по виконанню робіт «Капітальний ремонт вулиці Халтуріна у м. Полтава)», «Капітальний ремонт вулиці Глібова у вулиці Глібова у м. Полтава» та «Капітальний ремонт вулиці Петра Дорошенка у м. Полтава)».

Після проведення тендерів управління житлово- ІНФОРМАЦІЯ_4 з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » уклало договір підряду №17 від 15.09.2017 року на капітальний ремонт вулиці Глібова у м. Полтава, ціна якого складає 3178289,70 грн., договір підряду №18 від 15.09.2017 року на капітальний ремонт вулиці Харчовиків у м. Полтава, ціна якого складає 11877807,35 грн. та договір підряду №21 від 25.09.2017 року на капітальний ремонт вулиці Петра Дорошенка у м. Полтава, ціна якого складає 19410999,12 грн.. З метою виконання обов`язків, покладених зазначеним договором ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснило перерахування бюджетних коштів призначених на проведення капітального ремонту по капітальному ремонту вулиці Харчовиків у м. Полтава, а саме: 25.09.2017 на суму 3563342,20 грн. (попередня оплата), 27.12.2017 на суму 2215255,08 грн. (за виконання робіт); капітального ремонту по капітальному ремонту вулиці Глібова у м. Полтава, а саме: 25.09.2017 на суму 953 486,91 грн. (попередня оплата), 27.12.2017 на суму 1412 798,71 грн. (за виконання робіт); капітального ремонту по капітальному ремонту вулиці Петра Дорошенка у м. Полтава, а саме: 20.11.2017 на суму5823 299,70 грн. (попередня оплата), 27.12.2017 на суму 4196374,84 грн. (за виконання робіт).

04.09.2017 року в ході огляду місця події, а саме вулиці Харчовиків у м. Полтава знятий верхній шар асфальтного покриття, також, проведеним оглядом 14.09.2017 року вулиці Глібова та Петра Дорошенка встановлено також відсутність верхнього шару асфальтного покриття.

Відповідно до отриманого листа з ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє повідомляє, що станом на вересень 2017 року роботи на зазначених вулицях на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_1 не проводилися та договорів підряду з суб`єктами господарювання укладено не було.

У зв`язку з тим, що договори на капітальний ремонт по вул. Глібова в м. Полтава та капітальний ремонт по вул. Харчовиків у м. Полтава були укладені 15.09.2017 року та договір на капітальний ремонт по вул. П. Дорошенка в м. Полтава укладений 25.09.2017 року, а роботи по фрезуванню асфальтного покриття на вказаних вулиць розпочалися до вказаної дати, при тому, що ІНФОРМАЦІЯ_1 не проводили таких робіт, тому є підстави вважати, що між службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » була змова на заволодіння публічних коштів.

Так, на даний час установлено, що документи публічних закупівель, у тому числі оголошення, документація конкурсних торгів, протоколи засідань тендерного комітету, звіти за результатами торгів, пропозиції учасників за предметом закупівлі «Капітальний ремонт вулиці Халтуріна у м. Полтава)», «Капітальний ремонт вулиці Глібова у вулиці Глібова у м. Полтава» та «Капітальний ремонт вулиці Глібова у вулиці Петра Дорошенка у м. Полтава», а також щодо фактичного виконання та не виконання робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за НОМЕР_1 ), у тому числі підтверджуючі документи обрання предмету закупівлі, його визначення, проектно-кошторисна документація, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки, звіти за результатами досліджень та експертних висновків (експертизи проектів), декларації про початок та завершення будівельних робіт, введення у експлуатацію, сертифікати ДАБІ, договори на виконання робіт, у тому числі договір №17 від 15.09.2017 за предметом: «капітальний ремонт вул. Глібова в м. Полтава», договір №18 від 15.09.2017 за предметом: «капітальний ремонтвул.Харчовиків ум.Полтава» договір №21 від 25.09.2017 за предметом: «капітальний ремонт вул. Петра Дорошенка у м. Полтава»,договори наздійснення авторськогота технічногонагляду,договірні ціни,довідки провартість виконанихробіт,акти виконанихробіт (формиКБ-2В),відомості ресурсів,відомості загальновиробничихвитрат,акти наприховані роботи,дефектні акти,платіжні дорученняна перерахуваннякоштів,пояснювальні записки,відомості щодовідображення зазначенихданих убюджетному обліку(оборотно-сальдовівідомості),сертифікати навикористані убудівництві матеріали,рішення тапротоколи щодовиділення бюджетнихкоштів тавизначення вартостіпроцедури закупівель(здійсненірозрахунки),документи,що підтверджуютьосвоєння чивитрачання асфальтногопокриття,яке булознято ізвказаних дорігза 2017рік,доручення наоплату,які перебуваютьу замовника,а саме ІНФОРМАЦІЯ_1 (кодза ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Так, в ході досудового розслідування до ІНФОРМАЦІЯ_1 надано запит щодо надання документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », але останні, листом відмовили у наданні документів, спираючись на необхідність ухвали суду.

З метою унеможливлення внесення відомостей до документації та фальсифікації її зацікавленими службовими особами, встановлення відомостей, що мають значення для установлення фактів та обставин вчинення кримінального правопорушення, обставин проведення торгів (відкритих торгів) за державні кошти, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для більш повного всебічного та об`єктивного з`ясування обставин кримінального провадження, необхідно здійснити вилучення оригіналів документів публічних закупівель, у тому числі оголошення, документація конкурсних торгів, протоколи засідань тендерного комітету, звіти за результатами торгів, пропозиції учасників за предметом закупівлі «Капітальний ремонт вулиці Халтуріна у м. Полтава)», «Капітальний ремонт вулиці Глібова у вулиці Глібова у м. Полтава» та «Капітальний ремонт вулиці Глібова у вулиці Петра Дорошенка у м. Полтава», а також щодо фактичного виконання та не виконання робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за НОМЕР_1 ), у тому числі підтверджуючі документи обрання предмету закупівлі, його визначення, проектно-кошторисна документація, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки, звіти за результатами досліджень та експертних висновків (експертизи проектів), декларації про початок та завершення будівельних робіт, введення у експлуатацію, сертифікати ДАБІ, договори на виконання робіт, у тому числі договір №17 від 15.09.2017 за предметом: «капітальний ремонт вул. Глібова в м. Полтава», договір №18 від 15.09.2017 за предметом: «капітальний ремонт вул. Харчовиків у м. Полтава», договір №21 від 25.09.2017 за предметом: «капітальний ремонтвул.Петра Дорошенкау м.Полтава» договорина здійсненняавторського татехнічного нагляду,договірні ціни,довідки провартість виконанихробіт,акти виконанихробіт (формиКБ-2В),відомості ресурсів,відомості загальновиробничихвитрат,акти наприховані роботи,дефектні акти,платіжні дорученняна перерахуваннякоштів,пояснювальні записки,відомості щодовідображення зазначенихданих убюджетному обліку(оборотно-сальдовівідомості),сертифікати навикористані убудівництві матеріали,рішення тапротоколи щодовиділення бюджетнихкоштів тавизначення вартостіпроцедури закупівель(здійсненірозрахунки),документи,що підтверджуютьосвоєння чивитрачання асфальтногопокриття,яке булознято ізвказаних дорігза 2017рік,доручення наоплату,які перебуваютьу замовника,а саме ІНФОРМАЦІЯ_1 (кодза ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав та прохав його задовольнити, представник ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 не заперечувала щодо задоволення клопотання.

Згідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 5, ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ураховуючи вищевикладене, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалила:

Надати тимчасовий доступ старшому слідчому СВ Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області ст. лейтенанту поліції ОСОБА_3 до документів та їх вилучення у оригіналах публічних закупівель, у тому числі оголошення, документація конкурсних торгів, протоколи засідань тендерного комітету, звіти за результатами торгів, пропозиції учасників за предметом закупівлі «Капітальний ремонт вулиці Халтуріна у м. Полтава)», «Капітальний ремонт вулиці Глібова у вулиці Глібова у м. Полтава» та «Капітальний ремонт вулиці Глібова у вулиці Петра Дорошенка у м. Полтава», прийняті рішення щодо капітального ремонту вказаних вулиць, а також щодо фактичного виконання та не виконання робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за НОМЕР_1 ), у тому числі підтверджуючі документи обрання предмету закупівлі, його визначення, проектно-кошторисна документація, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки, звіти за результатами досліджень та експертних висновків (експертизи проектів), декларації про початок та завершення будівельних робіт, введення у експлуатацію, сертифікати ДАБІ, договори на виконання робіт, у тому числі договір №17 від 15.09.2017 за предметом: «капітальний ремонт вул. Глібова в м. Полтава», договір №18 від 15.09.2017 за предметом: «капітальний ремонт вул. Харчовиків у м. Полтава», договір №21 від 25.09.2017 за предметом: «капітальний ремонтвул.Петра Дорошенкау м.Полтава» договорина здійсненняавторського татехнічного нагляду,договірні ціни,довідки провартість виконанихробіт,акти виконанихробіт (формиКБ-2В),відомості ресурсів,відомості загальновиробничихвитрат,акти наприховані роботи,дефектні акти,платіжні дорученняна перерахуваннякоштів,пояснювальні записки,відомості щодовідображення зазначенихданих убюджетному обліку(оборотно-сальдовівідомості),сертифікати навикористані убудівництві матеріали,рішення тапротоколи щодовиділення бюджетнихкоштів тавизначення вартостіпроцедури закупівель(здійсненірозрахунки),документи,що підтверджуютьосвоєння чивитрачання асфальтногопокриття,яке булознято ізвказаних дорігза 2017рік,доручення наоплату,які перебуваютьу замовника,а саме ІНФОРМАЦІЯ_1 (кодза ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.05.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74469168
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —554/1863/18

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 18.02.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 16.10.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 23.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 26.03.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні