Рішення
від 01.06.2018 по справі 297/944/18
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 297/944/18

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 червня 2018 року м. Берегове

Берегівський районний суд Закарпатської області в особі головуючого: Гал Л. Л., за участю секретаря Адамчо К.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересовані особи Копичинецька комунальна районна лікарня, відділ державної реєстрації актів цивільного стану Берегівського районного управління юстиції в Закарпатські області , про встановлення факту належності документу,

встановив:

ОСОБА_1, заінтересовані особи Копичинецька комунальна районна лікарня, відділ ДРАЦС Берегівського РУЮ в Закарпатські області , звернулась в суд із заявою про встановлення факту належності їй медичного свідоцтва про народження № 242, виданого Копичинецькою комунальною районною лікарнею, заповненого на ім'я ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 місце народження с. Зелене, Олександрівського району, Донецької області, мешканці с. Бадалово вул. Окремий Хутір, 19, Берегівського району, Закарпатської області, вказавши, що в грудні 2017 року вона звернулась у відділ ДРАЦС Берегівського районного управління юстиції для отримання дублікату свідоцтва про народження сина ОСОБА_2, для подальшого отримання ним паспорта громадянина України. Однак отримав дублікат свідоцтва в ньому були виявленні розбіжності, а саме місце народження ОСОБА_2, зазначено: Україна, Харківська область, Копичкове, в графі мати Шомок Оксана Міклошівна .

В подальшому на адвокатський запит було отримано з Копичинецької комунальної районної лікарні копію медичного свідоцтва про народження № 242, де зазначено що громадянка ОСОБА_1 в Копичинецькому пологовому відділенні 08.08.2001 року народила хлопчика.

Так, у відділі ДРАЦС Берегівського районного управління юстиції вона, заявниця, отримала усну відмову, оскільки в документах, що підтверджують народження її сина містяться розбіжності , а саме: в свідоцтві про народження він записаний як ОСОБА_2, місце народження Україна, Харківська область, Копичкове, в графі мати Шомок Оксана Міклошівна , а в паспорті громадянки України Шомок Оксана Миклотівна . В медичному свідоцтві про народження № 242 місце народження її сина зазначено: Україна, Тернопільська область, м. Копичинці. Вказані обставини виключають достовірність доказу про видачу нового свідоцтва про народження без вищевказаних розбіжностей, а також унеможливлює отримання паспорту громадянина України - ОСОБА_2. У зв'язку з наведеним заявниця просить встановити факт належності їй вище зазначеного медичного свідоцтва.

Заявниця ОСОБА_1 в судове засідання не з'явилась, згідно поданої заяви просила справу розглянути у її відсутності, заявлені вимоги підтримує в повному обсязі (а.с. 13).

Представникизаінтересованих осіб Копичинецька комунальної районної лікарні та відділу ДРАЦС Берегівського РУЮ в Закарпатські областів судове засідання також не з'явились, однак відділом ДРАЦСу було подано заяву, згідно якої просив суд розглянути справу без його участі, проти задоволення заяви не заперечив (а.с. 12).

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення фактуналежності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім'ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті .

Так, в свідоцтві про народження серії І-ФМ номер 071418 від 25.10.2001 року ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, місце народження якого с. Бадалово, Берегівського району, Закарпатської області, в графі мати зазначена Шомок Оксана Миклотівна (а.с. 4) .

В свідоцтві про народження серії І-ФМ № 352783 від 29.06.2016 року ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, місце народження якого Україна, Харківська область, Копичкове, в графі мати Шомок Оксана Міклошівна (а.с. 6).

Згідно копії медичного свідоцтва про народження № 242 від 19.12.2017 року, виданого Копичинецькою комунальною районною лікарнею, ОСОБА_1, мешканка с.Бадалово, вул. Окремий хутір, 19, Берегівського району, Закарпатської області, в Копичинецькому пологовому відділенні 08.08.2001 року народила хлопчика, що також підтверджується відповідю Копичинецької комунальної районної лікарні за № 304 від 19.12.2017 року (а.с. 7, 8).

В той же час, відповідно до паспорту серії ВО 981479, виданого 05 серпня 2002 року, правильне прізвище, ім'я, по батькові заявниці, її дата та місце народження - ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженка с. Зелене, Олександрівського району, Донецької області (а.с. 5).

Факт, про встановлення якого просить заявниця, має для неї юридичне значення.

За таких обставин суд вважає, що медичне свідоцтво про народження № 242 від 19.12.2017 року, видане Копичинецькою комунальною районною лікарнею належить заявниці ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженці ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Керуючись ст.ст. 81,293, 319 ЦПК України,

рішив:

Заяву ОСОБА_1, мешканки ІНФОРМАЦІЯ_4, паспорт серії ВО 981479, заінтересовані особи Копичинецька комунальна районна лікарня, зареєстрована за адресою ІНФОРМАЦІЯ_5, код ЄДРПОУ 02000613, відділ державної реєстрації актів цивільного стану Берегівського районного управління юстиції в Закарпатські області, розташований за адресою м. Берегове, вул. Мукачівська, 3, код ЄДРПОУ 25999111, про встановлення факту належності документу - задовольнити.

Встановити факт належності документу - медичного свідоцтва про народження № 242 виданого Копичинецькою комунальною районною лікарнею заповненого на прізвище ОСОБА_1, ім'я ОСОБА_1 по-батькові Миклотівна, документом, що належать - ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, місце народження с. Зелене Олександрівського району, Донецької області, мешканці с. Бадалово, вул. Окремий Хутір, будинок 19, Берегівського району, Закарпатської області.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Апеляційна скарга може бути подана до суду апеляційної інстанції через Берегівський районний суд.

Суддя Гал Л. Л.

Дата ухвалення рішення01.06.2018
Оприлюднено11.06.2018
Номер документу74486049
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності документу

Судовий реєстр по справі —297/944/18

Рішення від 01.06.2018

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Гал Л. Л.

Ухвала від 08.05.2018

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Гал Л. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні