Постанова
від 06.06.2018 по справі 382/903/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 382/903/17 Головуючий у І інстанції Литвин Л. І. Провадження № 22-ц/780/1968/18 Доповідач у 2 інстанції Таргоній Д. О. Категорія 23 06.06.2018

ПОСТАНОВА

Іменем України

06 червня 2018 року м. Київ

Апеляційний суд Київської області у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Таргоній Д.О., Голуб С.А., Савченка С.І.,

розглянувши у порядку письмового провадження цивільну справу за апеляційною скаргою Публічного акціонерного товариства "Київоблгаз" на рішення Яготинського районного суду Київської області від 14 лютого 2018 року у справі за позовом Публічного акціонерного товариства "Київоблгаз" до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення вартості необлікованого (донарахованого) об'єму та обсягу природного газу

у с т а н о в и в :

у червні 2017 року позивач звернувся до суду з позовом про солідарне стягнення з відповідачів вартості необлікованого (донарахованого) об'єму та обсягу природного газу, посилаючись на наступні обставини.

02 листопада 2016 року до аварійно-диспетчерської служби надійшов телефонний дзвінок про наявність запаху газу біля будинку за адресою АДРЕСА_1

За місцем виклику була направлена бригада працівників Яготинської дільниці та під час обстеження системи газопостачання було виявлено самовільне підключення до системи газопостачання шляхом прихованого газопроводу, що відповідно до п. 1 глави 2 розділу XI Кодексу газорозподільних систем затвердженого постановою НКРЕКП 30.09.2015 року № 2494 - є несанкціонованим газопроводом.

При виявленні порушення представниками ПАТ "Київоблгаз" було складено Акт про порушення, на момент складання Акту про порушення проводилась фотофіксація виявленого порушення, що передбачено п. 5 глави 5 розділу XI КГС, а саме, споживач (несанкціонований споживач) та представники оператора ГРМ під час виявлення порушення та складання акта про порушення мають право здійснювати фото- та відеозйомку для фіксації виявленого порушення чи інших дій та фактів.

Акт про порушення був складений у присутності відповідачки ОСОБА_5, яка представилася дружиною відповідача ОСОБА_4, та підписала даний Акт без зауважень чи заперечень.

В той же день позивачем було здійснено припинення газопостачання до будинку шляхом відрізання та заварювання газопроводу у землі.

Керуючись вимогами розділу 5 глави XI КГС, 24 листопада 2016 року проведено засідання комісії з розгляду актів про порушення вимог Кодексу газорозподільних систем, на якому ОСОБА_5 була присутня особисто. ОСОБА_4 на засідання комісії не з'явився.

На засіданні комісії було прийняте рішення про повне задоволення Акту про порушення вимог Кодексу № 22 від 24 листопада 2016 р., про що складено протокол.

Відповідно до п. 4 глави 6 розділу III Кодексу, об'єм (обсяг) фактичних витрат та виробничо-технологічних витрат природного газу за підсумками місяця та календарного року визначається оператором ГРМ відповідно до глави 1 розділу XII цього Кодексу та розраховується яка різниця між об'ємом (обсягом) надходження природного газу, до ГРМ у відповідний період і об'ємом (обсягом) природного газу який розподілений між підключеними до/через ГРМ споживачами та переданий в суміжні ГРМ протягом зазначеного періоду. Оператор ГРМ для забезпечення власної господарської діяльності (в тому числі для фізичного балансування ГРМ, власних виробничо-технічних потреб та для покриття фактичних втрат і виробничо-технологічних витрат природного газу в ГРМ) закуповує природний газ у власника природного газу (в тому числі ГДП, ВБГ, оптового продавця, постачальника) на загальних підставах та ринкових умовах. Відповідно до укладеного договору для виробничо-технічних потреб та для покриття фактичних втрат і виробничо-технологічних витрат природного газу в ГРМ, до відповідачів були застосовані ціни закупівлі, що встановлюються щомісяця. Приватний житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 опалювальною житлової площею 83 м 2 , обладнано наступними газовими приладами та пристроями: газовий лічильник марки САМГАЗ типорозмір G-2,5; плита газова 4-комфорочна - 1 шт.; опалювальний котел - 1 шт. Дотримуючись вимог розділу XI КГС, на підставі акта про порушення вимог Кодексу № 22 від 24 листопада 2016 р., а саме, несанкціонований (прихований) газопровід, складено акт-розрахунок необлікованого (донарахованого) об'єму та обсягу природного газу і його вартості за період з 02 листопада 2014 р. по 31 жовтня 2016 р. в сумі 86 105,40 грн. та вручено особисто під підпис відповідачу.

Рахунок на сплату необлікованих об'ємів природного газу вартістю 86 105,40 грн. відповідач ОСОБА_5 отримувати відмовилась, тому рахунок їй направлено 21 грудня 2016 року рекомендованим поштовим відправленням.

Відповідачі не сплатили платіжний рахунок і таким чином не відшкодували завдані збитки.

Згідно п. 3 глави 6 розділу XI Кодексу, у разі якщо між оператором ГРМ і споживачем не досягнуто згоди щодо компенсації споживачу завданих збитків чи перерахунку наданих послуг, спірні питання вирішуються в судовому порядку.

На підставі викладеного, позивач просив стягнути солідарно з ОСОБА_4 та ОСОБА_5 на користь Публічного акціонерного товариства по газифікації та газопостачанню Київоблгаз вартість необлікованого (донарахованого) об'єму та обсягу природного газу в сумі 86 105 гривень 40 коп. та судовий збір в сумі 1 600 гривень.

Рішенням Яготинського районного суду Київської області від 14 лютого 2018 року в задоволенні позову відмовлено.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, позивач у своїй апеляційній скарзі просить рішення скасувати, посилаючись на неповне з'ясування судом обставин, що мають значення по справі, порушення норм матеріального та процесуального права, та ухвалити нове рішення про задоволення позовних вимог.

Зокрема, серед доводів апеляційної скарги вказує, що суд першої інстанції дійшов необґрунтованого висновку про відсутність договірних зобов'язань між сторонами, не взявши до уваги, що фактом приєднання відповідачів до умов Типового договору є оплата рахунків та споживання природного газу. Також, судом не було встановлено жодних порушень з боку позивача при складанні Акту про порушення, акта припинення газопостачання, протоколу засідання комісії щодо розгляду порушень. Вважає також безпідставними посилання суду на те, що відповідачі не являються споживачами в контексті Кодексу ГРС, оскільки не є власниками будинку. Суд не дав належної оцінки доказам позивача, зокрема Акту про пуск газу, розписці у виконавчо-технічній документації та технічному паспорту газопроводу, з якого вбачається, що за місяць до пуску газу в будинок (24.09.1993 року) представником монтажної організації та представником газового господарства проводилися роботи по перевірці змонтованого газопроводу в розкопаному та засипаному стані, інструментальним методом, та в заключенні вказано, що при проведенні монтажу не виявлено жодного відхилення від проектної документації. Також, суд першої інстанції не дав належної оцінки показам свідків, допитаних в судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1ст. 368 ЦПК України, справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими главою І розділу V ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 369 ЦПК України, апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Відповідно до ч. 13 ст. 7 ЦПК України, розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Враховуючи вищезазначене, розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи.

Перевіривши законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів апеляційної скарги та вимог, заявлених у суді першої інстанції, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга підлягає до задоволення з таких підстав.

Відповідно до вимог ст.263 ЦПК України судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим.

Згідно з вимогами ст.264 ЦПК України під час ухвалення рішення суд вирішує такі питання: чи мали місце обставини (факти), якими обґрунтовувалися вимоги та заперечення, та якими доказами вони підтверджуються; чи є інші фактичні дані, які мають значення для вирішення справи, та докази на їх підтвердження; які правовідносини сторін випливають із встановлених обставин; яка правова норма підлягає застосуванню до цих правовідносин.

Зазначеним вимогам закону рішення суду першої інстанції не відповідає.

Відмовляючи в задоволенні позову ПАТ Київоблгаз , суд першої інстанції дійшов висновку про те, що ОСОБА_4 не є фактичним споживачем або несанкціонованим споживачем природного газу через те, що не проживає в цьому будинку більше 10 років, залучення ОСОБА_5 до участі в якості споживача замість ОСОБА_4 є безпідставним у зв'язку з тим, що шлюб між ними розірвано, а крім того, при обчисленні збитків позивачеві необхідно було б довести не лише наявність несанкціонованого газопроводу, а й позаоблікове використання відповідачами газу.

Колегія суддів апеляційного суду з такими висновками не погоджується, оскільки вони не відповідають обставинам справи та не ґрунтуються на вимогах чинного законодавства.

З матеріалів справи, зокрема з робочого проекту на установку газового лічильника в будинку за АДРЕСА_1 від 23 вересня 2002 року (а.с.52), технічної документації на газовий ввод (а.с.53-56) вбачається, що в присутності ОСОБА_4 29.10.1993 року проведено пуск газу в будинок по АДРЕСА_1.

З робочого проекту газопостачання жилого будинку б/н по АДРЕСА_1 від 15 січня 1993 року вбачається, що проект виготовлений у 1992 році.

З довідки Ничипорівської сільської ради від 12.09.2017 року № 364 (а.с.61) вбачається, що в будинку за адресою: АДРЕСА_1 згідно даних погосподарської книги № 4 за 1996-2000 роки були зареєстровані та проживали: ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_7. ОСОБА_4 зареєстрований та не проживає за вказаною адресою понад 10 років. На даний час проживають та зареєстрвоані: ОСОБА_5 та ОСОБА_7

З довідки Ничипорівської сільської ради від 12.09.2017 року № 364 (а.с.61) та акту прийому-передачі (а.с.118) вбачається, що ОСОБА_5 та ОСОБА_4 до виконавчого комітету Ничипорівської сільської ради не подавали заяву про передачу будинку АДРЕСА_1 у їх власність. Даний будинок знаходиться на балансі Ничипорівської сільської ради як основні засоби з 2000 року.

Судом першої інстанції встановлено також, що 2 листопада 2016 року до аварійно-диспетчерської служби надійшов телефонний дзвінок від ОСОБА_5 про наявність запаху газу біля будинку за адресою АДРЕСА_1 За місцем виклику була направлена бригада працівників Яготинської дільниці Переяслав-Хмельницької ФЕГГ, під час обстеження системи газопостачання вони виявили приєднану до системи газопостачання металеву трубу, яка знаходилася під землею. Після чого ними був складений акт про порушення № 296, з котрого вбачається, що в будинку АДРЕСА_1 було виявлено самовільне підключення до системи газопостачання шляхом прихованого газопроводу, який відповідно до п. 1 глави 2 розділу XI Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою НКРЕКП 30.09.2015 року № 2494 - є несанкціонованим газопроводом. В той же день було здійснено припинення газопостачання до будинку шляхом відрізання та заварювання газопроводу у землі. 24 листопада 2016 року проведено засідання комісії з розгляду актів про порушення вимог Кодексу газорозподільних систем (далі - Комісія), на якому гр. ОСОБА_5 була присутня особисто. ОСОБА_4 на засідання комісії не з'явився. На засіданні Комісії було прийняте рішення про повне задоволення Акту про порушення вимог Кодексу № 22 від 24 листопада 2016 р. та про стягнення на користь позивача з відповідачів 86 105 грн. 40 коп., про що складено протокол.

Правовідносини між споживачем та постачальником газу врегульовані Законом України Про ринок природного газу , Кодексом газорозподільних систем, затвердженим постановою НКРЕКП від 30 вересня 2015 року №2494, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 6 листопада 2015 року за №1379/27824, Правилами безпеки систем газопостачання України, що затверджені наказом Міністерства вугільної енергетики та вугільної промисловості від 15 травня 2015 року № 285.

Закон України Про ринок природного газу визначає наступних суб'єктів ринку природного газу: оператор газотранспортної системи; оператор газорозподільної системи; оператор газосховища, оператор установки LNG, замовник, оптовий продавець, оптовий покупець, постачальник, споживач.

З матеріалів справи вбачається, що у спірних правовідносинах ПАТ Київоблгаз має статус оператора газорозподільної системи (оператор ГРМ), а відповідачі - статус споживачів (згідно п.4 глави 1 розділу І КГС споживач природного газу - фізична особа, фізична особа - підприємець або юридична особа, яка отримує природний газ на підставі договору постачання природного газу з метою використання для власних потреб, зокрема в якості сировини, а не для перепродажу).

Відповідно до ч.2 ст.13 Закону України Про ринок природного газу споживач зобов'язаний, зокрема: укласти договір про постачання природного газу; забезпечувати своєчасну та повну оплату вартості природного газу згідно з умовами договорів; не допускати несанкціонованого відбору природного газу; 4) забезпечувати безперешкодний доступ уповноважених представників оператора газотранспортної системи, оператора газорозподільної системи до вузлів обліку природного газу та з метою встановлення вузлів обліку газу; припиняти (обмежувати) споживання природного газу відповідно до вимог законодавства та умов договорів.

У разі порушення або невиконання своїх обов'язків споживач несе відповідальність згідно із законом (ч.3 ст. 13 Закону України Про ринок природного газу

Колегія суддів вважає неправильними висновки суду першої інстанції про те, що для правової відповідальності відповідачів у даному випадку обов'язковою умовою є наявність договору на постачання газу.

Згідно з Правилами постачання природного газу, затвердженими постановою НКРЕКП № 2496 від 30.09.2015 року, постачання природного газу споживачу здійснюється на підставі договору постачання природного газу між постачальником і споживачем, який укладається відповідно до вимог цих Правил.

Договір постачання природного газу має відповідати Типовому договору постачання природного газу побутовим споживачам, що затверджується Регулятором та оприлюднюється в установленому порядку.

Договір постачання природного газу побутовим споживачам укладається з урахуванням статей 633, 634, 641 та 642 ЦК України шляхом заявочного приєднання побутового споживача до умов договору, що розміщений на офіційному вебсайті Регулятора та постачальника і не потребує двостороннього підписання письмової форми договору.

Також, згідно з п. 1.3 Типового договору постачання природного газу (затвердженого Постановою НКРЕКП № 2500 від 30.09.2015р), цей Договір є договором приєднання, що укладається з урахуванням вимог статей 633, 634, 641, 642 Цивільного кодексу України на невизначений строк шляхом приєднання Споживача до умов цього Договору. Фактом згоди Споживача про приєднання до умов цього Договору є отримання Постачальником поданої Споживачем заяви-приєднання до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам за формою, встановленою у додатку 1 до цього Договору, та/або сплачений Споживачем рахунок (квитанція) Постачальника за поставлений природний газ, а щодо постачальника, на якого в установленому чинним законодавством порядку покладені спеціальні обов'язки з постачання природного газу побутовим споживачам, - факт споживання природного газу відповідно до вимог Правил постачання та за умови, що у Споживача відсутній інший діючий постачальник (для забезпечення приєднання до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам усіх діючих побутових споживачів, об'єкти яких знаходяться в межах закріпленої території постачальника із спеціальними обов'язками, останній в установленому порядку надсилає кожному побутовому споживачу заяву-приєднання разом із супровідним листом за формою, встановленою у додатку 2 до цього Договору).

Таким чином, обґрунтованими є доводи апеляційної скарги про те, що фактом приєднання відповідачів до умов Типового договору є оплата рахунків та споживання природного газу, що відповідачами не заперечувалось.

Факт не проживання відповідача ОСОБА_4 у будинку протягом 10 років не звільняє останнього від відповідальності, оскільки в порушення вимог п. 9 Правил надання населенню послуг з газопостачання, він, як споживач, не повідомив постачальника про припинення користування природним газом та не розірвав договір.

Колегія суддів апеляційного суду вважає також необґрунтованими посилання суду першої інстанції на необхідність доведення позивачем позаоблікового використання відповідачами газу, з огляду на таке.

Згідно з пунктом 1 глави 2 розділу ХІ Кодексу газорозподільних систем до порушень споживача та несанкціонованого споживача, які кваліфікуються як несанкціонований відбір природного газу з ГРМ (крадіжка газу) та внаслідок яких щодо них здійснюється нарахування необлікованих об'ємів (обсягів) природного газу, належать:

1) наявність несанкціонованого газопроводу;

2) несанкціоноване відновлення газоспоживання;

3) несанкціоноване втручання в роботу ЗВТ (комерційного ВОГ, зокрема лічильника газу);

4) несанкціоноване підключення газових приладів на об'єкті споживача, який обліковується за нормами споживання;

5) несанкціоноване підключення газових приладів, внаслідок якого перевищується діапазон обчислення вузла обліку (сумарна номінальна потужність газових приладів і пристроїв перевищує діапазон обчислення вузла обліку);

6) використання природного газу споживачем за відсутності чи після розірвання договору розподілу природного газу.

Відповідно до пункту 4 глави 1 розділу І Кодексу газорозподільних систем несанкціонований газопровід - це самовільно під'єднаний газопровід (газовий відвід, штуцер, патрубок), у тому числі без наявного підключеного газового обладнання, фізично з'єднаний, зокрема вварений, врізаний, з газорозподільною системою або газовою мережею внутрішнього газопостачання, витрата (споживання) природного газу через який не обліковується комерційним вузлом обліку (лічильником газу).

Пунктом 1 глави 3 розділу XI Кодексу газорозподільних систем встановлено, що у разі виявлення Оператором ГРМ несанкціонованого газопроводу або несанкціонованого втручання в роботу лічильника газу розрахунок об'єму необлікованого природного газу здійснюється за граничними об'ємами споживання природного газу населенням (додаток 15 цього Кодексу) з урахуванням усіх газових приладів і пристроїв споживача (фізичної особи) за період з дня останнього контрольного зняття показань лічильника (контрольного огляду вузла обліку або його перевірки) до дня виявлення порушення (але не більше ніж за 6 місяців) та з урахуванням строку на його усунення.

Якщо несанкціонований газопровід проведений шляхом прихованих заходів або фізичною особою, яка є несанкціонованим споживачем, початок періоду, за який визначається об'єм необлікованого природного газу, визначається з дня набуття споживачем (фізичною особою) права власності/користування на житлові (підсобні) приміщення, але не більше двох років, що передували дню виявлення порушення.

Відповідно до пунктів 2, 3, 8, 11 глави 5 розділу ХІ Кодексу газорозподільних систем акт про порушення складається в присутності споживача/несанкціонованого споживача та/або незаінтересованої особи (представника власника/користувача, на території чи об'єкті якого сталося порушення, або органу місцевого самоврядування) за умови посвідчення його особи та засвідчується їх особистими підписами. Акт про порушення складається в двох примірниках, один з яких залишається у споживача (несанкціонованого споживача), який має право внести до акта про порушення свої зауваження та заперечення. Представник оператора ГРМ перед складанням акта про порушення зобов'язаний повідомити споживача (несанкціонованого споживача) про його право внести зауваження та заперечення до акта про порушення, викласти мотиви своєї відмови від його підписання або підписати його без зауважень.

Акт про порушення має бути розглянутим комісією з розгляду актів про порушення оператора ГРМ, яка визначає його правомірність та приймає щодо них відповідне рішення.

За результатами розгляду акта про порушення на засіданні комісії може бути прийнято рішення про його задоволення (повністю або частково), або необхідність додаткового обстеження чи перевірки, або додаткових пояснень тощо, або скасування акта про порушення.

При задоволенні комісією акта про порушення складається акт-розрахунок необлікованого (донарахованого) об'єму та обсягу природного газу і його вартості.

Судом першої інстанції встановлено, що 02.11.2016 р. представниками Яготинської дільниці Переяслав-Хмельницької ФЕГГ в будинку 1 по АДРЕСА_1 Яготинського району Київської області було встановлено порушення Кодексу газорозподільних систем, а саме, самовільне підключення до системи газопостачання шляхом прихованого газопроводу, яке зафіксоване у Акті про порушення № 296 від 02.11.2016 року. (а.с. 4)

24 листопада 2016 року комісія з розгляду актів про порушення вимог КГС Яготинської дільниці Переяслав-Хмельницької ФЕГГ ПАТ Київоблгаз розглянула акт про порушення № 296 від 02.11.2016 року, за результатами розгляду якого прийнято рішення про правомірність процедури визначення нарахування споживачу ОСОБА_4 вартості необлікованого об'єму та обсягу природного газу та вручити ОСОБА_4 акт-розрахунок на сплату вартості необлікованого (донарахованого) об'єму та обсягу природного газу (а.с.14-15).

Вказані обставини підтверджуються наявними у справі доказами.

На підставі Акту про порушення № 296 від 02.11.2016 року комісією з розгляду актів про порушення вимог Кодексу ГРС складено акт-розрахунок не облікованого (донарахованого) об'єму та обсягу природного газу і його вартості відповідно до пункту 1 глави 3 розділу ХІ Кодексу ГРС за нормами споживання природного газу населення з урахуванням усіх газових приладів і пристроїв споживача за період з 02.11.2014 року по 31.10.2016 року в розмірі 86 105, 40 грн.

Відповідачами вказаний акт - розрахунок необлікованого (донарахованого) об'єму та обсягу природного газу і його вартості не спростовано.

Отже, встановивши вказані обставини, які свідчать про те, що відповідачами допущено порушення пункту 1 глави 2 розділу ХI Кодексу газорозподільних систем, а саме, проведення несанкціонованого газопроводу шляхом прихованих заходів, внаслідок чого позивачу завдано збитків, колегія суддів вважає, що ПАТ Київоблгаз правомірно здійснило розрахунок збитків необлікованого (донарахованого) об'єму та обсягу природного газу і його вартості відповідно до пункту 1 глави 3 розділу XI Кодексу газорозподільних систем за нормами споживання природного газу населення з урахуванням усіх газових приладів і пристроїв споживача за період з 02 листопада 2014 року по 31 жовтня 2016 року у розмірі 86 105 грн. 40 коп.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 367, 374, 376, 381, 382, 383, 384 ЦПК України, апеляційний суд у складі колегії суддів,

ПОСТАНОВИВ :

Апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Київоблгаз" задовольнити.

Рішення Яготинського районного суду Київської області від 14 лютого 2018 року у даній справі скасувати. Ухвалити нове рішення.

Позов Публічного акціонерного товариства "Київоблгаз" до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення вартості необлікованого (донарахованого) об'єму та обсягу природного газу - задовольнити.

Стягнути солідарно з ОСОБА_4, ОСОБА_5 на користь Публічного акціонерного товариства "Київоблгаз" вартість необлікованого (донарахованого) об'єму та обсягу природного газу в сумі 86 105 (вісімдесят шість тисяч сто п'ять) гривень 40 копійок, а також суму сплаченого за подання позовної заяви та апеляційної скарги судового збору в розмірі 4640 (чотири тисячі шістсот сорок) гривень на п/р 2600305760 код 20578072 МФО 300647 АБ КЛІРИНГОВИЙ ДІМ .

Постанова апеляційного суду набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

Реквізити сторін:

Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації Київоблгаз , 04108, м. Київ, пр-т Героїв Сталінграда, 20а, Ідентиф. код 20578672

п/р 2600305760 код 20578072 МФО 300647 АБ КЛІРИНГОВИЙ ДІМ .

ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрована адреса проживання: АДРЕСА_2, ІДН НОМЕР_2.

ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_3, зареєстрована адреса проживання: 07700, АДРЕСА_1, ІДН НОМЕР_3.

Головуючий

Судді:

СудАпеляційний суд Київської області
Дата ухвалення рішення06.06.2018
Оприлюднено12.06.2018
Номер документу74492746
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —382/903/17

Постанова від 06.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Таргоній Д. О.

Ухвала від 21.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Таргоній Д. О.

Ухвала від 18.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Таргоній Д. О.

Ухвала від 03.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Таргоній Д. О.

Рішення від 14.02.2018

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Литвин Л. І.

Ухвала від 17.01.2018

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Литвин Л. І.

Рішення від 14.02.2018

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Литвин Л. І.

Ухвала від 13.10.2017

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Литвин Л. І.

Ухвала від 13.09.2017

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Карпович В. Д.

Ухвала від 21.06.2017

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Карпович В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні