Вирок
від 05.06.2018 по справі 761/16199/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/16199/18

Провадження №1-кп/761/1561/2018

В И Р О К

іменем України

05 червня 2018 року

Шевченківський районний суд м.Києва

у складі: головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора - ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в м.Києві кримінальне провадження № 12018100070001683 від 26.04.2018, яке надійшло з обвинувальним актом та угодою про визнання винуватості від 27 квітня 2018 року, укладеною між обвинуваченим ОСОБА_5 та прокурором Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 , по обвинуваченню

ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Макарів Макарівського району Київської обл., громадянина України, неодружений, з вищою освітою, працює тренером ДЮСШ СК «Юніор», зареєстрований та проживає:

АДРЕСА_1 ,не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Обвинувачений ОСОБА_5 в жовтні 2017 року, перебуваючи у м. Києві, зустрівся із невстановленою досудовим розслідуванням особою та отримав пропозицію на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб, завідомо неправдивих відомостей щодо призначення його директором юридичної особи за грошову винагороду.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою досудовим розслідуванням особою, ОСОБА_5 , з корисливих мотивів, не маючи наміру здійснювати господарську діяльність та виконувати обов`язки директора підприємства, погодився на таку пропозицію. В цей час у ОСОБА_5 , виник умисел, направлений на підроблення документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, ОСОБА_5 в жовтні 2017 року у невстановлений досудовим розслідуванням день та час, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, не маючи наміру здійснювати господарську діяльність та виконувати обов`язки директора підприємства, перебуваючи біля приміщенні приватного нотаріуса за адресою: м. Київ, вул. Пушкінська, 43В, надав невстановленій слідством особі копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 , виданий Макарівським РВ ГУ МВС України в Київській області 16.07.2010 та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру НОМЕР_2 .

В подальшому, невстановлена слідством особа на підставі наданих ОСОБА_5 копій документів виготовила Протокол № 2 загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «Лівейбл» (код ЄДРПОУ 41548184) від 19.10.2017, де ОСОБА_5 увійшов до складу учасників підприємства та призначений директором ТОВ Лівейбл, наказ про призначення на посаду директора № 3 від 20.10.2017, реєстраційну картку форми 2 про державну реєстрацію переходу юридичної особи на діяльність на підставі власного установчого документа або модельного статуту, реєстраційну картку форми 3 на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, договори купівлі-продажу (відчуження) частки в статутному капіталі ТОВ Лівейбл від 19.10.2017, згідно яких ОСОБА_5 придбав у ОСОБА_6 та ОСОБА_7 їх частки в статутному капіталі.

В той же день ОСОБА_5 , усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, а також той факт, що надані йому на підпис проекти документів містять завідомо неправдиві відомості та необхідні для реєстрації суб`єкту підприємницької діяльності ТОВ «Лівейбл», перебуваючи в приміщенні приватного нотаріуса, розташованого за адресою: м. Київ, Пушкінська, 43В, засвідчив своїм підписом, наділивши таким чином значенням документів:

-протокол № 2 загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «Лівейбл» (код ЄДРПОУ 41548184) від 19.10.2017, в який внесені неправдиві відомості, щодо призначення на посаду директора ТОВ Лівейбл ОСОБА_5 , затвердження статутного капіталу, перехід зі звичайного статуту на модельний статут, уповноваження директора здійснити всі дії, пов`язані зі змінами по товариству, який фактично наміру вести господарську діяльність не мав;

-реєстраційну картку форми 2 про державну реєстрацію переходу юридичної особи на діяльність на підставі власного установчого документа або модельного статуту;

-реєстраційну картку форми 3 на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, щодо зміни директора та учасника на ОСОБА_5 , однак наміру здійснювати вказану господарську діяльність товариства і бути його учасником ОСОБА_5 не мав і, в подальшому, обов`язки директора товариства не використовував, правами не користувався.

На підставі вищевказаних документів ТОВ «Лівейбл», засвідчених ОСОБА_5 як директором підприємства, невстановленими слідством особами 20.10.2017 подано документи, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору, тим саме здійснено державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи - ТОВ «Лівейбл» у відділі з питань державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців Подільської районної у місті Києві державної адміністрації за адресою: м. Київ, вул. Костянтинівська, 9/6, про що вчинено записи у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 148997510432.

Кримінальне провадження надійшло до суду з обвинувальним актом та угодою про визнання винуватості від 27 квітня 2018 року, укладеною між обвинуваченим ОСОБА_5 та прокурором Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 . Відповідно до умов вищевказаної угоди викладено формулювання обвинувачення та його правову кваліфікацію за ч.1 ст. 205-1 КК України, яка ніким не оспорюється, сторони зазначили істотні обставини для даного кримінального правопорушення. Обставини, що пом*якшують покарання відповідно до ст. 66 КК України, - визнання вини та щире розкаяння обвинуваченого, позитивні характеристики за місцем роботи та за місцем проживання. Сторони погодились на призначення покарання ОСОБА_5 за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України, у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн.

Обвинуваченому роз`яснені всі обмеження щодо права оскарження угоди, роз`яснені наслідки невиконання взятих на себе обвинуваченим обов`язків.

При проведенні підготовчого судового засідання обвинувачений ОСОБА_5 дав показання, відповідно до яких він повністю згоден з підписаною угодою, розуміє наслідки укладання угоди, угода була укладена добровільно, без будь-якого примусу, та просить суд затвердити укладену угоду. Прокурор в суді підтримав затвердження угоди.

Суд, дослідивши угоду, вислухавши доводи сторін, вважає, що укладена угода відповідає вимогам КПК України, оскільки умови угоди відповідають інтересам суспільства, не порушують прав, свобод та інтересів сторін, угода укладена добровільно, виконання обвинуваченим взятих на себе обов`язків можливо, фактичні підстави для визнання винуватості наявні, угода містить беззастережне визнання своєї винуватості ОСОБА_5 , правова кваліфікація правопорушення визначена правильно за ч.1 ст.205-1 КК України за ознаками внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 374-376, 475 КПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Угоду про визнання винуватості, укладену між обвинуваченим ОСОБА_5 та прокурором Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 , - затвердити.

ОСОБА_5 визнати винуватиму вчиненнікримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.20ц5-1КК України, іпризначити покаранняу видіштрафу врозмірі 500неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Апеляційного суду м. Києва через Шевченківський районний суд м. Києва протягом 30 діб з моменту його проголошення прокурором та обвинуваченим виключно з підстав призначення судом покарання суворішого, ніж узгоджене, ухвалення вироку без згоди обвинуваченого на призначення покарання, нероз`яснення наслідків укладення угоди. Прокурором вирок може бути оскаржений виключно з підстав призначення судом покарання, менш суворого, ніж узгоджене сторонами угоди; затвердження судом угоди у провадженні, в якому згідно з частиною четвертою статті 469КПК Україниугода не може бути укладена.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74505494
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/16199/18

Вирок від 05.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Хардіна О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні