Ухвала
від 05.06.2018 по справі 757/27043/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/27043/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 червня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №32017100000000066 від 13.05.2017, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

04 червня 2018 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , надійшло клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №32017100000000066 від 13.05.2017року, про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ).

В судове засідання слідчий/прокурор не з`явилися, про місце і час розгляду клопотання повідомлені належним чином. Слідчий ОСОБА_3 подав до суду заяву про розгляд вказаного провадження у відсутність сторони обвинувачення, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

У клопотанні, сторона кримінального провадження просить слідчого суддю розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що у провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві знаходяться матеріали досудового розслідування №32017100000000066 від 13 травня 2017 року, за фактами фіктивного підприємництва, вчиненого повторно, за фактом шахрайства та за фактами умисного ухилення від сплати податків у значних та особливо великих розмірах, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ч. 3 ст. 212 КК України.

Під часдосудового розслідуванняу кримінальномупровадженні,встановлено,що невстановленимислідством особами,в період2016-2017років,розроблено тавтілено ужиття злочинниймеханізм,діяльність якогонаправлена настворення (придбання)ряду суб`єкті підприємницькоїдіяльності (юридичнихосіб),з метоюприкриття незаконноїдіяльності,легалізацію (відмивання)доходів,одержаних злочиннимшляхом, пособництво ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами реального сектору економіки, шляхом документального оформлення безтоварних операцій з купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей та цінних паперів, що фактично не мають жодної цінності, використовуючи при цьому ряд підконтрольних підприємств та таких, які мають ознаки фіктивності та створені з метою прикриття незаконної діяльності, зокрема: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) та інші вказані слідчим у клопотанні

Також, в ході досудового розслідування кримінального провадження, встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) відображаючи у документах бухгалтерського та податкового обліку підприємства здійснення псевдо-господарських операцій з купівлі-продажу цінних паперів, та з метою обготівкування безготівкових коштів в не обліковану готівку, перераховували грошові кошти на розрахункові рахунки підприємств, що мають ознаки фіктивності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ).

Слідчий вказує, у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи необхідні для встановлення важливих обставин у досудовому розслідуванні, а також, що існує реальна загроза зміни або знищення відповідних документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), тому необхідно отримати тимчасовий доступ та можливість вилучити оригінали документів у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), а саме: оригінали документів фінансово-господарської діяльності, які відображають взаємовідносини між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ).

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається із змісту ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку, що речі і документи, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), та до яких прокурор просить надати тимчасовий доступ, з урахуванням наведених обґрунтувань та поданих документів мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 тимчасовий доступ до речей та документів (здійснення виїмки їх оригіналів), що містять охоронювану законом таємницю, які належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 або за іншим місцезнаходженням) та в яких містяться відомості про фінансово-господарську діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) з моменту реєстрації по дату постановлення ухвали слідчим суддею, а також речей та документів, які відображають фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) за весь період фінансово-господарських взаємовідносин, а саме: договорів або угод з додатками та доповненнями, актів прийому-передачі цінних паперів та/або виконання зобов`язань до договорів, всіх наявних документів щодо повернення фінансової допомоги, виписок, особових рахунків по банківських рахунках, де відображено операції з вказаними підприємствами; виписок з ДЕПО-рахунку; платіжних доручень, оборотно-сальдових балансів підприємства з відображенням всіх операцій з цінними паперами за період з 01.01.2016 по 04.06.2018 року, карток рахунків, оборотно-сальдових відомостей по рахунках, у яких відображено здійснення фінансово-господарських взаємовідносин з вищезазначеними підприємствами за весь період взаємовідносин, виписок про операції з цінними паперами, виписок про стан рахунків в цінних паперах, розпоряджень на виконання облікових операцій з цінними паперами, інших документів що підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини з зазначеними підприємствами, а також документів, по взаємовідносинах з підприємствами в адресу яких в подальшому здійснювався продаж цінних паперів придбаних у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) (договорів, додатків до них, актів прийому передачі цінних паперів, актів виконання зобов`язань, платіжних доручень та інших документів, що підтверджують продаж цінних паперів), протоколів Загальних зборів Учасників, наказів на призначення відповідальних осіб з числа працівників підприємства, які виконували адміністративно-розпорядчі функції в період здійснення взаємовідносин з зазначеними підприємствами, посадових інструкції та копій їх паспортів, копій статутів підприємства за період взаємовідносин, копій документів що підтверджують право власності або оренди приміщень, які використовуються підприємством, копій ліцензій ІНФОРМАЦІЯ_3 , копій свідоцтв ІНФОРМАЦІЯ_4 про внесення відомостей до Єдиного державного реєстру інститутів спільного інвестування.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/27043/18-к.

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.06.2018
Оприлюднено22.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/27043/18-к

Ухвала від 05.06.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні