Ухвала
від 07.06.2018 по справі 913/264/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


У Х В А Л А

07 червня 2018 року Справа № 913/264/18

Провадження №1/913/264/18

Господарський суд Луганської області у складі судді Зюбанової Н.М., розглянувши матеріали за позовом

Керівника Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах:

Сєвєродонецької міської ради Луганської області, м. Сєвєродонецьк Луганської області

до відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ФІРМА «ТАЙМ» , м. Новомосковськ Дніпропетровської області

про повернення безпідставно збережених коштів у вигляді несплаченої орендної плати за користування земельною ділянкою,

в с т а н о в и в:

Так, керівник Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області просить суд стягнути з ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ФІРМА «ТАЙМ» 16279 грн. 75 коп.

Підставою позову є порушення інтересів держави - відповідач здійснює використання земельної ділянки без оформлення належним чином права користування землею, без сплати орендної плати, що призводить до неповного надходження плати за землю до місцевого бюджету м. Сєвєродонецьк.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що позовна заява не відповідає вимогам глави 1 Розділу ІІІ Господарського процесуального кодексу України (у редакції Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» від 03.10.2017 № 2147-VIII) з наступних підстав.

Так, ст. 162 ГПК України встановлено вимоги до позовної заяви, зокрема, позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи підприємця (для фізичних осіб підприємців); відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відповідач - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ФІРМА «ТАЙМ» , ідентифікаційний код 02808835, знаходиться за адресою: м. Новомосковськ Дніпропетровської області, вул. Спаська, буд. 8, а не в м. Києві, вул. Камишанська, 8, як зазначено в позовній заяві.

Таким чином, позовна заява керівника Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області не відповідає вимогам ст. 162 ГПК України, оскільки в ній не зазначено належне місцезнаходження відповідача.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються також документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Згідно ч. 1 ст. 172 ГПК України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов'язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Відповідно до ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З врахуванням викладеного, суд дійшов висновку, що позивачем не виконано вимоги частини п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України, що відповідно до вимог ч. 1 ст. 174 ГПК України є підставою для залишення позовної заяви без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. ст. 162, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в :

1. Позовну заяву керівника Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області в інтересах держави в особі Сєвєродонецької міської ради Луганської області про повернення безпідставно збережених коштів залишити без руху.

2. Прокурору усунути встановлені при поданні позовної заяви недоліки у строк 1 день з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, а саме вірно вказати місцезнаходження відповідача та надати докази відправки копії позовної заяви з додатками відповідачу за вірною адресою.

3. Роз'яснити прокурору, що при невиконанні вимог цієї ухвали, позовна заява вважається неподаною та повертається заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 07.06.2018 та не підлягає оскарженню.

Суддя Н.М. Зюбанова

Дата ухвалення рішення07.06.2018
Оприлюднено11.06.2018

Судовий реєстр по справі —913/264/18

Ухвала від 03.08.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 03.08.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 09.07.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 19.06.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 07.06.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні