Ухвала
від 30.03.2018 по справі 201/2014/18
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/2014/18

Провадження № 1-кс/201/2372/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 березня 2018 року м.Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська ОСОБА_1 , з секретарем судового засідання ОСОБА_2 за участю слідчого розглянувши у залі суду в м.Дніпро клопотання старшого слідчого першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС першого СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 погодженого прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні № 42017040000000714 від 12.06.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361-2 КК України.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилався на те, що 28 березня 2017 року в ході судового розгляду захисником ОСОБА_5 адвокатом ОСОБА_6 заявлено клопотання про долучення додаткових матеріалів, отриманих стороною захисту до судового розгляду, а саме копії ухвал слідчого судді Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська від 03.08.2015 та від 07.07.2015, а також копію вироку Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 23.11.2012, роздруковані з Єдиного державного реєстру судових рішень, в яких містились повні анкетні дані фізичних осіб, тобто відомості, які ідентифікують фізичну особу. Надані адвокатом ОСОБА_6 судові рішення, які не відкриті для загального доступу, та не могли знаходитись на офіційному веб-порталі судової влади отримані незаконно.

Згідно з ч. 1 ст. 7 ЗУ «Про доступ до судових рішень», зазначено, що у текстах судових рішень, що відкриті для загального доступу через оприлюднення на офіційному веб-порталі судової влади або офіційне опублікування, не можуть бути розголошені відомості, що дають можливість ідентифікувати фізичну особу. Такі відомості замінюються літерними або цифровими позначеннями.

Відповідно до п.24 Постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2006 року «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень», дозвіл на повний доступ до судових рішень надається суддям, членам та уповноваженим працівникам секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, працівникам апарату судів, ДСА та її територіальних управлінь, Національного антикорупційного бюро, адміністратора реєстру з урахуванням обов`язків зазначених осіб шляхом автентифікації користувача.

Крім того, у п.27 Постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2006 року «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень» зазначено, що особи, яким надано дозвіл на повний доступ до судових рішень, зобов`язані не допускати розголошення у будь-який спосіб інформації, що стала їм відома у зв`язку з користуванням Реєстру у режимі повного доступу.

З метою з`ясування обставин правопорушення, отримано відповідь з

ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » згідно якої встановлено, що пошук рішень, незаконно отриманих адвокатом та наданих суду здійснено користувачем Єдиного державного реєстру судових рішень в період з 1 грудня 2016 року по 28 березня 2017 року через ІР адресу НОМЕР_1 , логін користувача ІНФОРМАЦІЯ_2 , П.І.Б. користувача ОСОБА_7 , яка являється діючою суддею ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Інтернет послуги за ІР адресою НОМЕР_1 надаються Інтернет провайдером « ІНФОРМАЦІЯ_4 » - ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

У подальшому, на підставі рішення слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів отримано інформацію про абонента компанії ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), який користувався ІР-адресою: НОМЕР_1 для доступу до мережі Інтернет в період з 01.12.2016 по 28.03.2017, а саме ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), за адресою підключення: АДРЕСА_1 . МАС-адреса комп`ютерного обладнання, з якого здійснювався доступ абонентом до мережі Інтернет 10:fe:ed:b0:89:a7.

Разом з тим, встановлено, що адвокат ОСОБА_6 є працівником

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » директором якої є ОСОБА_8 , який приходиться колишнім чоловіком судді ОСОБА_7 . На даний час, ОСОБА_8 та ОСОБА_7 проживають спільно зі своїм сином ОСОБА_9 за адресою: АДРЕСА_2 .

05.10.2017 за місцем фактичного розташування ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) на теперішній час АО « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), керівником якої, також являється ОСОБА_8 , за адресою: АДРЕСА_1 та за адресою фактичного місця мешкання адвоката ОСОБА_6 АДРЕСА_3 , проведено санкціоновані обшуки.

За результатом обшуків виявлено та вилучено 13 ухвал роздрукованих з Єдиного державного реєстру судових рішень, в яких містились повні анкетні дані фізичних осіб, тобто відомості, які ідентифікують фізичну особу.

У подальшому, отримано відповідь з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » згідно якої пошук рішень з повним доступом, здійснено користувачем Єдиного державного реєстру судових рішень в період з 03.01.2017 по 11.03.2017 а саме: 01 березня 2017 року з 20 годин 41 хвилин по 20 годин 44 хвилин через ІР адресу НОМЕР_5 ; 11 березня 2017 року з 12 годин 27 хвилин по 12 годин 28 хвилин через ІР адресу НОМЕР_6 , логін користувача ІНФОРМАЦІЯ_2 , П.І.Б. користувача ОСОБА_7 яка являється діючою суддею ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Інтернет послуги за ІР адресами НОМЕР_5 , НОМЕР_6 надаються Інтернет провайдером «Телеміст» - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

У клопотанні ставиться питання про надання тимчасового доступу до речей і документів, які становлять охоронювану законом таємницю, а саме надання інформації на паперовому носії відомості про абонентів компанії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), які користувалися ІР-адресами: НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , для доступу до мережі Інтернет в період з 03.01.2017 по 11.03.2017, із зазначенням назви юридичної особи (прізвище, ім`я та по батькові для фізичної особи), ЄДРПОУ (ідентифікаційний код для фізичної особи), юридичну та фактичну адресу абонента юридичної особи (адресу реєстрації для абонента фізичної особи), контактний телефон, електронна адреса, МАС-адреса комп`ютерного обладнання, з якого здійснювався доступ абонентом до мережі Інтернет, з обов`язковим підтвердженням копіями укладених договорів, копіями паспортів абонентів, копіями платіжних документів та інших документів щодо надання послуг по доступу до мережі Інтернет та зазначена інформація знаходиться у володінні юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), розташована за адресою: АДРЕСА_4 , при цьому отримати вказану інформацію іншим шляхом не є можливим.

На підставі вищевикладеного слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення просить суд надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, з можливістю їх подальшого вилучення, що становлять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні юридичної особи - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), розташована за адресою: АДРЕСА_4 .

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити з викладених у клопотанні підстав.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та матеріали додані до нього, дійшов висновку, що клопотання слідчого про надання тимчасового доступу підлягає задоволенню, оскільки слідчим надано суду належні та достатні докази того, що дана слідча дія є необхідною у даному кримінальному провадженні, так як проведення тимчасового доступу може дозволити органу досудового розслідування виявити та зафіксувати відомості щодо обставин вчинення даного кримінального правопорушення, встановити коло причетних осіб, а також для ефективного та повного досудового розслідування в цьому кримінальному провадженні. Крім того, слідчим суддею враховано те, що здобути необхідну для досудового розслідування інформацію іншим шляхом, окрім як звернення до слідчого судді із клопотанням про тимчасового доступу та отримання останнього, є неможливим.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 91,93 110,131-132, 159-160 163166, 309, 369372 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , прокурору відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , або членам слідчої групи та прокурорам групи прокурорів у вказаному кримінальному провадженні, або за їх дорученням співробітникам Управління захисту економіки в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України чи іншим співробітникам поліції, визначених відповідним дорученням щодо проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст.ст. 40, 41 КПК України, чи постановою про проведення процесуальних дій на іншій території в порядку ст. 218 КПК України право на тимчасовий доступ до документів, з можливістю їх подальшого вилучення, що становлять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_4 , а саме відомості про абонентів компанії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), які користувалися ІР - адресами: НОМЕР_5 , НОМЕР_6 для доступу до мережі Інтернет в період з 03.01.2017 по 11.03.2017, із зазначенням назви юридичної особи (прізвище, ім`я та по батькові для фізичної особи), ЄДРПОУ (ідентифікаційний код для фізичної особи), юридичну та фактичну адресу абонента юридичної особи (адресу реєстрації для абонента фізичної особи), контактний телефон, електронна адреса, МАС-адреса комп`ютерного обладнання, з якого здійснювався доступ абонентом до мережі Інтернет, з обов`язковим підтвердженням копіями укладених договорів, копіями паспортів абонентів, копіями платіжних документів та інших документів щодо надання послуг по доступу до мережі «Інтернет».

Ухвала оскарженню не підлягає та підлягає негайному виконанню.

Строк дії ухвали становить 30 днів з моменту її винесення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.03.2018
Оприлюднено22.02.2023

Судовий реєстр по справі —201/2014/18

Ухвала від 30.03.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Трещов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні