Ухвала
від 04.06.2018 по справі 640/18100/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/18100/17

н/п 1-кс/640/5293/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" червня 2018 р. м. Харків

Київський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань у приміщенні Київського районного суду м. Харкова клопотання старшого слідчого першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню № 42017220000000396 від 04.05.2017 за ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 205-1 КК України, про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, -

встановив :

Сторона обвинувачення в клопотанні просить надати тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, ознайомитись з ними та вилучити їх (здійснити їх виїмку) в ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", МФО НОМЕР_1 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: матеріалів юридичної справи по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , в тому числі: заяв про відкриття рахунків, договорів на розрахунково касове обслуговування, свідоцтв про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади, копії належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколи зборів засновників) зі змінами та доповненнями, довідки про внесення юридичної особи до ЄДРПОУ, довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної фіскальної служби, довідки Пенсіонного фонду, свідоцтва фонду соціального страхування, накази про призначення керівників і службових осіб підприємства, картки зі зразками підписів і відбитків печатки, інші документи, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й користування рахунками, договорів банківського рахунку, договорів про використання системи «клієнт - банк», «клієнт інтернет - банк», «телефонний банкінг» і т.д. з додатками, повідомлення про взяття рахунків на облік органами ДФС, копії сторінок паспорту або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду засновників, службових осіб і інших осіб, які відкривали й використовували зазначені банківські рахунки та інші документи; виписок по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , за період з 01.01.2015 по теперішній час із зазначенням дати і суми перерахування, призначення платежу, номерів рахунків та МФО банків контрагентів, назв та кодів ЄДРПОУ контрагентів в паперовому та електронному вигляді; документів, що послужили підставою для видачі готівкових коштів з розрахунковоого рахунку № НОМЕР_2 , за період з 01.01.2015 по теперішній час; документів (роздруківки) з електронних реєстрів чи файлів, в яких містяться/збережені відомості та інші контактні або ідентифікаційні дані клієнтів (номери телефонів, IP-адреси, ПІБ та інше, протоколи обміну інформацією, LOG-файли), за допомогою яких передавались дані по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , про зміну залишків на ньому по системі «Клієнт - банк», за період з 01.01.2015 по теперішній час.

На обґрунтування клопотання сторона обвинувачення зазначає, зокрема, що в ході досудового розслідування досліджуються обставини вчинення фіктивного підприємництва організованою групою, організатор якої ОСОБА_4 , співвиконавці ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , інші на даний час невстановлені особи.

Для створення та придбання фіктивних фірм використовувались підставні особи: ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , ОСОБА_34 , ОСОБА_35 , ОСОБА_36 , ОСОБА_37 , ОСОБА_38 , ОСОБА_39 , ОСОБА_40 , ОСОБА_41 , ОСОБА_42 , ОСОБА_43 , ОСОБА_44 , ОСОБА_45 , ОСОБА_46 , ОСОБА_47 , ОСОБА_48 , більшість з яких допитані та дали показання, що не мають відношення до створення, придбання та фінансово-господарської діяльності вищезазначених фірм.

14.12.2017 на підставі ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Харкова проведено обшук в квартирі за адресою: АДРЕСА_2 , яка перебуває у фактичному володінні ОСОБА_7 , ОСОБА_8 .

Проведеним оглядом вилучених в ході обшуків документів встановлено, що учасниками організованої групи відкрито розрахунковий рахунок у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", МФО НОМЕР_1 , а саме: № НОМЕР_2

Сторона обвинувачення зазначає, що з метою встановлення всіх обставин у кримінальному провадженні, які мають суттєве значення, а саме: взаєморозрахунків між учасниками організованої групи, законності вчинення господарських операцій, обґрунтованості і доцільності їх здійснення, подальшого використання коштів, отриманих від суб`єктів господарювання, повного та всебічного встановлення обставин вчинення злочину, необхідно отримати доступ до документів про рух коштів по банківських рахунках зазначених підприємств та зняття їх в готівковій формі, а саме здійснити доступ до документів, що стосуються банківської таємниці, з метою використання в якості доказу у кримінальному провадженні.

В судове засідання слідчий не з`явився, повідомлявся належним чином про дату, час та місце розгляду клопотання, 04.06.2018 до канцелярії суду надійшла заява від старшого слідчого першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 , в якій він просить провести судове засідання за його відсутності. Клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " належним чином повідомлявся про час та місце розгляду клопотання слідчого, в судове засідання не з`явився, що, відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, в межах якого подається клопотання, надані докази, приходить до висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, виходячи з наступного.

На виконання вимог ч. 5, ч. 6 ст. 163 КПК України, сторона кримінального провадження, яка звернулась з даним клопотання, довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи, перебувають або можуть перебувати у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, що містяться в цих речах і документах, можуть бути використані як докази; іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Однак, відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 160 КПК України, у клопотанні зазначаються речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати.

В разі звернення процесуальної особи, що здійснює кримінальне провадження, з клопотанням до слідчого судді про надання тимчасового доступу до речей та документів, норми діючого кримінального процесуального законодавства, прямо встановлюють обов`язок цієї особи звертатися з відповідним клопотанням, яке повинно містити конкретні відомості.

Однак, вимога, зазначена стороною обвинувачення в резолютивній частині клопотання про тимчасовий доступ до «…інших документів…», є не конкретною, оскільки сторона обвинувачення в цій частині не конкретизує перелік таких документів, не вказує інших відомостей, які дають можливість визначити речі і документи, до яких повинен бути наданий тимчасовий доступ.

Крім того, підстав до вилучення оригіналів вказаних документів, слідчий суддя на теперішній час не вбачає, слідчим не доведено наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Більш того, постанови про призначення почеркознавчих та технічних експертиз документів, тощо, для проведення яких були б необхідні такі оригінали документів, слідчому судді не надано, а тому в цій частині клопотання задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.ст. 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Дозволити старшому слідчому першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 право тимчасового доступу до документів, зобов`язавши ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", МФО НОМЕР_1 , розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечити старшому слідчому першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 право тимчасового доступу до документів, а саме: матеріалів юридичної справи по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , в тому числі: заяв про відкриття рахунків, договорів на розрахунково касове обслуговування, свідоцтв про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади, копії належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколи зборів засновників) зі змінами та доповненнями, довідки про внесення юридичної особи до ЄДРПОУ, довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної фіскальної служби, довідки Пенсіонного фонду, свідоцтва фонду соціального страхування, накази про призначення керівників і службових осіб підприємства, картки зі зразками підписів і відбитків печатки, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й користування рахунками, договорів банківського рахунку, договорів про використання системи «клієнт - банк», «клієнт інтернет - банк», «телефонний банкінг» з додатками, повідомлення про взяття рахунків на облік органами ДФС, копії сторінок паспорту або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду засновників, службових осіб і інших осіб, які відкривали й використовували зазначені банківські рахунки; виписок по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , за період з 01.01.2015 по 04.06.2018 із зазначенням дати і суми перерахування, призначення платежу, номерів рахунків та МФО банків контрагентів, назв та кодів ЄДРПОУ контрагентів в паперовому та електронному вигляді; документів, що послужили підставою для видачі готівкових коштів з розрахунковоого рахунку № НОМЕР_2 , за період з 01.01.2015 по 04.06.2018; документів (роздруківки) з електронних реєстрів чи файлів, в яких містяться/збережені відомості та інші контактні або ідентифікаційні дані клієнтів (номери телефонів, IP-адреси, ПІБ та інше, протоколи обміну інформацією, LOG-файли), за допомогою яких передавались дані по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , про зміну залишків на ньому по системі «Клієнт - банк», за період з 01.01.2015 по 04.06.2018, з можливістю їх вилучення в завірених належним чином копіях.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 04.07.2018.

Роз`яснити ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.06.2018
Оприлюднено22.02.2023

Судовий реєстр по справі —640/18100/17

Ухвала від 06.04.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 05.06.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні