Ухвала
від 05.06.2018 по справі 922/1327/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-21-42, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про відкриття провадження у справі про банкрутство

(підготовче засідання)

"05" червня 2018 р.Справа № 922/1327/18

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Яризька В.О.

при секретарі судового засідання Тютюник О.Ю.

розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Колорі", м. Харків, про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "Колорі", м. Харків , код ЄДРПОУ 39467363 за участю :

представника боржника - ОСОБА_1 (дов.),

ВСТАНОВИВ:

Голова ліквідаційної комісії звернувся до господарського суду Харківської області із заявою про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Колорі", в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Харківської області від 23.05.2018 прийнято заяву ТОВ "Колорі" про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду, призначено підготовче засідання по справі на 05.06.2018.

Представник боржника в судовому засіданні підтримав подану заяву, просив відкрити провадження у справі про банкрутство ТОВ "Колорі", зазначив, що ліквідатором виконані всі вимоги діючого законодавства стосовно дотримання порядку самоліквідації товариства.

Розглянувши надану суду заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство та додані до заяви документи, вислухавши представника боржника, суд встановив наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство), якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Частиною 1 ст. 95 Закону про банкрутство визначено, що обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Як встановлено судом, ліквідатором боржника проведено всі необхідні ліквідаційні заходи, що передбачені ст.ст. 105, 110-112 ЦК України, зокрема, внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запис про рішення засновників (учасників) юридичної особи про припинення, визначено порядок та строки розгляду заяв та претензій кредиторів, ліквідатором розглянуто вимоги кредиторів, проведено інвентаризацію майнових активів підприємства та інші заходи.

Відповідно до балансу станом на 15 травня 2018 року та даних бухгалтерського обліку загальна кредиторська заборгованість боржника складає суму у розмірі 1 280 тис. грн.

Вищезазначений проміжний ліквідаційний баланс було затверджено 14.05.2018 рішенням загальних зборів учасників (засновників) ТОВ "Колорі", яке оформлено протоколом.

Згідно актів інвентаризації станом на 01.03.2018 за результатами інвентаризації не виявлено активи товариства, крім готівкових коштів у сумі 17800,00 грн., за рахунок яких сплачений судовий збір та послуги банку.

Згідно ч. 6 ст. 16 Закону про банкрутство за наслідками розгляду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи вищевикладене, суд встановив, що наявні достатні правові підстави для відкриття провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Колорі" у порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", оскільки вартості майна юридичної особи - боржника, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог всіх його кредиторів.

Суд призначає судове засідання, на якому буде вирішено питання щодо подальшої процедури банкрутства відносно боржника.

Керуючись ст. ст. 233-235 ГПК України, ст.ст. 1, 16 , 95Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Колорі", код ЄДРПОУ 39467363.

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів, який передбачає зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

3. Призначити судове засідання на "19" червня 2018 о 12:00 год. у приміщенні господарського суду Харківської області, к. 322.

4. Ухвалу направити боржнику, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, Шевченківському ВДВС міста Харків ГТУЮ у Харківській області, Центральній ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, Дзержинському районному суду м. Харкова.

5. Ухвала про відкриття провадження у справі про банкрутство набирає законної сили з моменту її прийняття.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дня її підписання.

Повний текст ухвали складено 07.06.2018.

Суддя ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення05.06.2018
Оприлюднено12.06.2018
Номер документу74538534
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/1327/18

Ухвала від 06.11.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 25.09.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 13.08.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Постанова від 19.06.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 05.06.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 23.05.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні