Рішення
від 29.05.2018 по справі 820/1817/18
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 травня 2018 р. справа №820/1817/18

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Котеньова О.Г., за участі секретаря судового засідання Блудової А.І.,

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Харкові адміністративну справу за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "НЛБ ОСОБА_3" (вул.Римарська, буд.21-А, м.Харків, 61000, код ЄДРПОУ 38633651) до Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області (вул.Пушкінська, буд.46, м.Харків, 61057, код ЄДРПОУ 39599198) про скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю "НЛБ ОСОБА_3", звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Головного управління Державної фіскальної служби України у Харківській області, в якому просить суд скасувати податкові повідомлення-рішення Головного управління ДФС у Харківській області №0002531411 та №0002541411 від 13.11.2017.

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що виникнення права на податковий кредит не ставиться в залежність від подальшого використання протягом звітного податкового періоду отриманого товару.

Стосовно податкової інформації щодо відсутності у контрагентів позивача трудових, матеріальних та технічних ресурсів, позивачем зазначено, що відповідно до правової позиції Вищого адміністративного суду України (Ухвала від 24.05.2017 по справі №К/800/24191/16) відсутність у постачальника необхідних ресурсів для здійснення продажу товарів та здійснення робіт та послуг не є доказом нереальності операцій, оскільки специфіка підприємницької діяльності полягає у тому, що підприємство не завжди має мати у власності задекларовані значну кількість працівників, наявність основних засобів та транспорт для виконання взятих на себе зобов'язань, звичаями ділового обороту визначені й інші можливості залучення ресурсів для поставки товарів/робіт/послуг, наприклад на підставі цивільно-правових договорів.

Відповідачем в акті перевірки не наведено жодних обґрунтованих доказів нереальності господарських операцій, а висновки перевірки засновані лише на податковій інформації і припущеннях відповідача, а тому, на думку позивача, податкові повідомлення-рішення є незаконними та порушують права позивача, оскільки призведуть до негативних матеріальних наслідків для останнього.

Відповідачем надано відзив на позов, в якому, посилаючись на законність та обґрунтованість оскаржуваних податкових повідомлень-рішень та їх винесення на підставі та на виконання норм податкового законодавства за результатами перевірки позивача, просив суд відмовити у задоволенні адміністративного позову.

У відповіді на відзив позивачем надано пояснення щодо реальності господарських операцій між позивачем та його контрагентами, а саме надано докази використання отриманих товарів та послуг у власній господарській діяльності.

Відповідач не скористався процесуальним правом надати заперечення на відповідь на відзив.

Представник позивача у судовому засіданні позовні вимоги підтримав та просив задовольнити адміністративний позов з підстав та мотивів, викладених в ньому.

Представник відповідача у судовому засіданні проти задоволення позовних вимог заперечував, підтримав правову позицію, викладену у відзиві та запереченнях на відповідь на відзив, та просив суд у задоволенні позову відмовити.

Заслухавши пояснення представників учасників справи, дослідивши матеріали справи, оцінивши належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв'язок наявних у справі доказів у їх сукупності, суд зазначає наступне.

Судом встановлено, що посадовими особами Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області в період з 11.09.2017 по 15.09.2017 року проведено документальну позапланову виїзну перевірку Товариства з обмеженою відповідальністю НЛБ ГРУП , податковий номер 38633651, з питань дотримання вимог податкового законодавства України у взаємовідносинах з ТОВ РТП Таргет , ТОВ Астіон Буд , ТОВ БК Акцент , ТОВ Обен-2014 , ТОВ Фесалія ЛТД , ТОВ Природа Торг , ТОВ Укр-Сантана , ТОВ Грінвол Груп , ТОВ Інтер Холдінг , ТОВ Меридін Компані , ТОВ Інтер-торг 2016 , ТОВ Практикум Груп , ТОВ Альттор , ТОВ Метро Ерколь , ТОВ ОСОБА_4 транс груп , ТОВ Тревіс Групп , ТОВ Воркхорс , ТОВ Санпрікс , ТОВ Ной Трейд , ТОВ ВКФ Діамант- Бізнес , ТОВ Фрайм Консалт , ТОВ Кейнфор , ТОВ Роджер Компані , за результатами якої складено акт перевірки №13293/20-40-14-11-11/38633651 від 22.09.2017 (далі - Акт перевірки).

На підставі висновків про порушення позивачем приписів п.198.1, п. 198.2, п.198.3 ст.198 ПК України, викладених в ОСОБА_5 перевірки, відповідачем винесено податкове повідомлення-рішення від 13 листопада 2017 року №0002531411 про збільшення суми грошового зобов'язання з податку на додану вартість на 643149 грн. і застосування штрафних (фінансових) санкцій у розмірі 160787,5 грн та податкове повідомлення-рішення від 13 листопада 2017 року №0002541411 про зменшення від'ємного значення з ПДВ на суму 64661 грн.

Доказів оскарження вищевказаних податкових повідомлень-рішень у досудовому порядку до суду не надано.

Перевіряючи юридичну та фактичну обґрунтованість мотивів, які покладені суб'єктом владних повноважень в основу спірних правових актів індивідуальної дії на відповідність вимогам ч.2 ст.2 КАС України, суд керується наступними приписами норм чинного законодавства.

Відповідно до підпункту 14.1.181 пункту 14.1 статті 1 розділу І Кодексу податковий кредит - сума, на яку платник податку на додану вартість має право зменшити податкове зобов'язання звітного (податкового) періоду, визначена згідно з розділом V Кодексу.

Згідно з пунктом 198.3 статті 198 розділу V Кодексу Податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості товарів/послуг та складається з сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою пунктом 193.1 статті 193 цього Кодексу, протягом такого звітного періоду у зв'язку з: - придбанням або виготовленням товарів (у тому числі при їх імпорті) та послуг; - придбанням (будівництвом, спорудженням) основних фондів (основних засобів, у тому числі інших необоротних матеріальних активів та незавершених капітальних інвестицій у необоротні капітальні активи), у тому числі при їх імпорті.

Нарахування податкового кредиту здійснюється незалежно від того, чи такі товари/послуги та основні фонди почали використовуватися в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку протягом звітного податкового періоду, а також від того, чи здійснював платник податку оподатковувані операції протягом такого звітного податкового періоду.

При цьому датою виникнення права платника податку на формування податкового кредиту відповідно до пункту 198.2 статті 198 розділу V Кодексу вважається дата тієї події, що відбулася раніше: дата списання коштів з банківського рахунка платника податку на оплату товарів/послуг; - дата отримання платником податку товарів/послуг, що підтверджено податковою накладною.

Платник податків не має права відносити до податкового кредиту суми податку, сплачені (нараховані) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних податковими накладними (або підтверджені податковими накладними, оформленими з порушенням вимог статті 201 цього Кодексу) чи не підтверджені митними деклараціями, іншими документами, передбаченими пунктом 201.11 статті 201 цього Кодексу (пункт 198.6 статті 198 розділу V Кодексу).

Тобто виходячи з положень абз.2 п. 198.6 статті 198 розділу V Податкового Кодексу України лише в разі коли на момент перевірки платника податку органом державної податкової служби суми податку, попередньо включені до складу податкового кредиту, залишаються не підтвердженими зазначеним цим підпунктом документами, платник податку несе відповідальність відповідно до цього Кодексу.

Згідно з п.200.1 ст.200 ПК України сума податку, що підлягає сплаті (перерахуванню) до Державного бюджету України або бюджетному відшкодуванню, визначається як різниця між сумою податкового зобов'язання звітного (податкового) періоду та сумою податкового кредиту такого звітного (податкового) періоду.

Відповідно до п. 200.2 ст. 200 ПК України при позитивному значенні суми, розрахованої згідно з пунктом 200.1 цієї статті, така сума підлягає сплаті (перерахуванню) до бюджету у строки, встановлені цим розділом.

Згідно з п. 200.4 ст.200 ПК України при від'ємному значенні суми, розрахованої згідно з пунктом 200.1 цієї статті, така сума: а) враховується у зменшення суми податкового боргу з податку, що виник за попередні звітні (податкові) періоди (у тому числі розстроченого або відстроченого відповідно до цього Кодексу) в частині, що не перевищує суму, обчислену відповідно до пункту 200 1.3 статті 200 1 цього Кодексу на момент отримання контролюючим органом податкової декларації, а в разі відсутності податкового боргу - б) або підлягає бюджетному відшкодуванню за заявою платника у сумі податку, фактично сплаченій отримувачем товарів/послуг у попередніх та звітному податкових періодах постачальникам таких товарів/послуг або до Державного бюджету України, в частині, що не перевищує суму, обчислену відповідно до пункту 200 1.3 статті 200 1 цього Кодексу на момент отримання контролюючим органом податкової декларації, в) та/або зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду.

Згідно з п.201.10 ст.201 ПК України визначено, що при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов'язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних та надати покупцю за його вимогою.

Податкова накладна, складена та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

Пунктом 201.14 статті 201 розділу V Кодексу визначено, що платники податку зобов'язані вести окремий облік операцій з постачання та придбання товарів/послуг, які підлягають оподаткуванню, а також які не є об'єктами оподаткування та звільнені від оподаткування згідно з цим розділом.

Зведені результати такого обліку відображаються в податкових деклараціях, форма яких встановлюється у порядку, передбаченому статтею 46 цього Кодексу. Платник податку веде реєстр виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді, у якому зазначаються порядковий номер податкової накладної, дата її виписки (отримання), загальна сума постачання та сума нарахованого податку, а також реєстраційний номер платника податку - продавця, який видав податкову накладну такому платнику податку. Форма і порядок заповнення реєстру виданих та отриманих податкових накладних встановлюються відповідно до вимог розділу II цього Кодексу (пункт 201.15 статті 201 розділу V Кодексу).

Відповідно до п.44.1 ст.44 ПК України для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абзацом першим цього пункту.

Відповідно до ст.1 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» первинний документ - документ, який містить відомості про господарську операцію та підтверджує її здійснення.

Пунктами 1, 2 ст.9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» передбачено, що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи.

Отже, будь-які документи (у тому числі договори, накладні, рахунки тощо) мають силу первинних документів лише в разі фактичного здійснення господарської операції.

Якщо ж фактичного здійснення господарської операції не було, відповідні документи не можуть вважатися первинними документами для цілей ведення податкового обліку навіть за наявності всіх формальних реквізитів таких документів, що передбачені чинним законодавством.

З урахуванням викладеного для підтвердження даних податкового обліку можуть братися до уваги лише ті первинні документи, які складені в разі фактичного здійснення господарської операції.

Необхідною умовою для віднесення сплачених у ціні товарів (послуг) сум податку на додану вартість є факт придбання товарів та послуг із метою їх використання в господарській діяльності.

Таким чином, витрати для цілей визначення об'єкта оподаткування податком на прибуток, а також податковий кредит для цілей визначення об'єкта оподаткування податком на додану вартість мають бути фактично здійснені і підтверджені належним чином складеними первинними документами, що відображають реальність господарської операції, яка є підставою для формування податкового обліку платника податків.

Водночас за відсутності факту придбання товарів чи послуг або в разі якщо придбані товари чи послуги не призначені для використання у господарській діяльності платника податку відповідні суми не можуть включатися до складу витрат для цілей оподаткування податком на прибуток або податкового кредиту з податку на додану вартість навіть за наявності формально складених, але недостовірних документів або сплати грошових коштів.

З метою встановлення факту здійснення господарської операції, формування витрат для цілей визначення об'єкта оподаткування податком на прибуток або податкового кредиту з податку на додану вартість судам належить з'ясовувати, зокрема, обставини щодо руху активів у процесі здійснення господарської операції.

При цьому дослідженню підлягають усі первинні документи, які належить складати залежно від певного виду господарської операції: договори, акти виконаних робіт, документи про перевезення, зберігання товарів тощо.

Відповідно до п.201.15 ст.201 ПК України зведені результати обліку відображаються в податкових деклараціях, форма яких встановлюється у порядку, передбаченому статтею 46 цього Кодексу. Платник податку веде реєстр виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді, у якому зазначаються порядковий номер податкової накладної, дата її виписки (отримання), загальна сума постачання та сума нарахованого податку, а також реєстраційний номер платника податку - продавця, який видав податкову накладну такому платнику податку. Форма і порядок заповнення реєстру виданих та отриманих податкових накладних встановлюються відповідно до вимог розділу II цього Кодексу.

Отже, отримання податкової накладної є необхідною умовою правомірного формування податкового кредиту покупця товарів, робіт, послуг.

Судом встановлено, що Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Інтер-Торг 2016» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: раковина скляна (2 штуки).

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком-фактурою №2106-1 від 21 червня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 6 від 21.06.2016.

Транспортування товару здійснювалося на підставі договору №18/12-Т від 18.12.2013, укладеного між позивачем та ТОВ «СК ДМ» та оформлено товарно-транспортною накладною №260601 від 21 червня 2016 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №210 від 24.11.2016.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: раковина скляна (2 штуки), оформлені видатковою накладною №2106-1 від 21 червня 2016, були в подальшому реалізовані позивачем шляхом продажу ТОВ «НРП» , що підтверджується накладною №210604 від 21 червня 2016 року, податковою накладною №7 від 22.06.2016 та іншими первинними документами.

Між позивачем (Замовник) та ТОВ «ОСОБА_4 ОСОБА_3» (Виконавець) укладено договір про надання послуг №0203/16 від 02 березня 2016 року, відповідно до якого Виконавець надає Замовнику інформаційні послуги, метою яких є здійснення аналітичних процедур щодо існуючого ринку збуту товарів Замовника та пошук покупців.

Надання послуг оформлено актами здачі-прийняття робіт (надання послуг) №9 від 07.04.2016 та №10 від 20.04.2016 та звітами.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковими накладними № 216 від 07.04.2016, №364 від 2004.2016.

Зобов'язання по оплаті виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №104 від 19.04.2016, №118 від 11.05.2016.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «ОСОБА_4 ОСОБА_3» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: дошки терасні, кліпса нержавіюча, змішувач.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком №120303 від 12 березня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 159 від 12.03.2016.

Транспортування товару здійснювалося на підставі договору №18/12-Т від 18.12.2013, укладеного між позивачем та ТОВ «СК ДМ» та оформлено товарно-транспортною накладною №030301 від 12 червня 2016 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №77 від 24.03.2016.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «ОСОБА_4 ОСОБА_3» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: ґрунт ПФ-010М, заглушка, кисть малярна, кран шар газ тощо.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком №180304 від 18 березня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 272 від 18.03.2016.

Транспортування товару здійснювалося на підставі договору №18/12-Т від 18.12.2013, укладеного між позивачем та ТОВ «СК ДМ» та оформлено товарно-транспортною накладною №80304 від 12 червня 2016 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №84 від 01.04.2016.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «ОСОБА_4 ОСОБА_3» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: дошка терасна, заглушка профіля, куток, кліпса нержавіюча.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком №180402 від 18 квітня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 243 від 18.04.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №180401 від 18 квітня 2016 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №103 від 19.04.2016.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «ОСОБА_4 ОСОБА_3» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: дошка терасна, кліпса нержавіюча, куток, лага Mirradex.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком №40503 від 04 травня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 29 від 04.05.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №040501 від 04 травня 2016 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №119 від 11.05.2016, док. №127 від 24.05.2016.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «ОСОБА_4 ОСОБА_3» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: дошка, кліпса нержавіюча.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком №190502 від 19 травня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 281 від 19.05.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №190501 від 19 травня 2016 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №128 від 24.05.2016, док. №137 від 03.06.2016.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка терасна, заглушка профіля, куток, кліпса нержавіюча, оформлені видатковою накладною №180402 від 18 квітня 2016 року та податковою накладною № 243 від 18.04.2016, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Вишневе Будівництво та Інжинірінг» , що підтверджується накладною №190404 від 19 квітня 2016 року, податковою накладною №6 від 18.04.2016 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: ґрунт ПФ-010М, заглушка, кисть малярна, кран шар газ тощо, оформлені видатковою накладною №180304 від 18 березня 2016 року та податковою накладною № 272 від 18.03.2016, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Тавек» , що підтверджується накладною №180316 від 18 березня 2016 року, податковою накладною №13 від 18.03.2016 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка, кліпса нержавіюча, оформлені видатковою накладною №190502 від 19 травня 2016 року та податковою накладною № 281 від 19.05.2016, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Рекреаційно-оздоровчий центр «Зелений Порт» , що підтверджується накладною №240505 від 24 травня 2016 року, податковою накладною №6 від 19.05.2016 та іншими первинними документами, ТОВ «Теплобуд ХТСК» , що підтверджується накладною №24050666 від 24 травня 2016 року, податковою накладною №7 від 24.05.2016 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка терасна, кліпса нержавіюча, куток, лага Mirradex, тощо, оформлені видатковою накладною №40503 від 04 травня 2016 року та податковою накладною № 29 від 04.05.2016., були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Вуд-Март» , що підтверджується накладною №060501 від 6 травня 2016 р, податковою накладною №2 від 05.05.2016, ТОВ «Контракт Флорінг Сістемс» , що підтверджується накладною №110503 від 11 травня 2016 року, податковою накладною №1 від 04.05.2016, ТОВ «Ферро Схід» , що підтверджується накладною №100502 від 10 травня 2016, податковою накладною №5 від 10.05.2016, №3 від 06.05.2016, ТОВ «Імперія води України» , що підтверджується накладною №110504 від 11 травня 2016 року, податковою накладною №4 від 10.05.2016.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Роджер Компані» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: дошка, куток, кліпса.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком-фактурою №РН-06001/10 від 01 червня 2017 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 60 від 01.06.2017.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №01/6 від 01.06.2017.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Роджер Компані» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: дозатор, змішувач, кухонна мийка, скло для змішувача, стакан для ванної.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком-фактурою №РН-0601/09 від 01 червня 2017 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 59 від 01.06.2017.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Роджер Компані» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: нитка взуттєва.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком-фактурою №РН-0601/08 від 01 червня 2017 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 58 від 01.06.2017.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №01/6 від 01.06.2017.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Роджер Компані» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: куток, дошка.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком-фактурою №РН-0601/08 від 01 червня 2017 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 93 від 01.06.2017.

28 липня 2017 року між ТОВ «Роджер Компані» (первісний кредитор), ТОВ «Будівельна Компанія «Вільнос» (новий кредитор) та позивачем (боржник) укладено договір про переведення боргу №28/7/2-2017 (Д), відповідно до якого Первісний кредитор переводить до Нового кредитора основний борг на загальну суму 224704,20 грн., що виник на підставі Основних договорів станом на 28.07.2017 року.

Виконання грошового зобов'язання позивачем підтверджується випискою із рахунку: док. № 360 від 31.07.2017, док. №359 від 28.07.2017.

01 серпня 2017 року між ТОВ «Роджер Компані» (первісний кредитор), Приватним підприємством «Торг-Сервіс-2007» (новий кредитор) та позивачем (боржник) укладено договір про переведення боргу №3/8 Д, відповідно до якого Первісний кредитор переводить до Нового кредитора основний борг на загальну суму 30113,88 грн., що виник на підставі Основних договорів станом на 01.08.2017 року.

Виконання грошового зобов'язання позивачем підтверджується випискою із рахунку: док. № 361 від 03.08.2017, док. №359 від 28.07.2017.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка, куток, кліпса, оформлені видатковою накладною №РН-06001/10 від 01 червня 2017 року та податковою накладною № 60 від 01.06.2017, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ПП «Ізо-Тех» , що підтверджується накладною №070608 від 7 червня 2017 року, податковими накладними №10 від 18.05.2017, №17 від 31.05.2017, №1 від 07.06.2017 та іншими первинними документами, ТОВ «Будінвест-Ф» , що підтверджується накладною №080611 від 8 червня 2017 року, податковою накладною №9 від 17.05.2017 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дозатор, змішувач, кухонна мийка, скло для змішувача, стакан для ванної, оформлені видатковою накладною №РН-0601/09 від 01 червня 2017 року та податковою накладною № 59 від 01.06.2017, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ Об'єднана торгівельна компанія «Європлюс» , що підтверджується накладною №080609 від 8 червня 2017 року, податковою накладною №13 від 08.06.2017, накладною №090612 від 9 червня 2017 року, податковою накладною №15 від 09.06.2017, накладною №130613 від 13 червня 2017 року, податковою накладною №17 від 13.06.2017, накладною №160610 від 16 червня 2017 року, податковою накладною №19 від 16.06.2017 та іншими первинними документами, ТОВ «Кінхов» , що підтверджується накладною №090610 від 9 червня 2017 року, податковою накладною №14 від 08.06.2017 та іншими первинними документами, ФОП ОСОБА_6С, що підтверджується накладною №140609 від 14 червня 2017 року, податковою накладною №18 від 13.06.2017 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: нитка взуттєва, оформлені видатковою накладною №РН-0601/08 від 01 червня 2017 року та податковою накладною № 58 від 01.06.2017, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Белста» , що підтверджується накладною №160614 від 16 червня 2017 року, податковою накладною №2 від 02.03.2017 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка, куток, кліпса, оформлені видатковою накладною №РН-0601/08 від 01 червня 2017 року та податковою накладною № 93 від 01.06.2017, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Керуюча компанія «Статус» , що підтверджується накладною №130615 від 13 червня 2017 року, податковою накладною №16 від 13.06.2017 та іншими первинними документами, ТОВ «Монтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №190616 від 19 червня 2017 року, податковою накладною №23 від 19.06.2017 та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Фрайм Консалтінг» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: дошка, кліпса.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком №РН-021206 від 02 грудня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 219 від 02.12.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №12/1 від 02.12.2016.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №217 від 16.12.2016.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка, кліпса, оформлені видатковою накладною №РН-021206 від 02 грудня 2016 року та податковою накладною № 219 від 02.12.2016, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Монтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №291203 від 29 грудня 2016 року, податковою накладною №4 від 27.12.2016 та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Астіон Буд» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: eva 2 мм чорний, нитка взуттєва, дозатор, кліпса нержавіюча.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком-фактурою №РН-0428/13 від 28 квітня 2017 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 334 від 28.04.2017.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №28/4-1 від 28.04.2017.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №317 від 15.05.2017.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: eva 2 мм чорний, нитка взуттєва, дозатор, кліпса нержавіюча, оформлені видатковою накладною №РН-0428/13 від 28 квітня 2017 року та податковою накладною № 334 від 28.04.2017, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Белста» , що підтверджується накладною №030504 від 3 травня 2017 року, податковою накладною №2 від 05.05.2017 та іншими первинними документами, накладною №030503 від 3 травня 2017 року, податковою накладною №2 від 02.03.2017, ТОВ «Веста Голд» , що підтверджується накладною №040505 від 4 травня 2017 року, податковою накладною №1 від 03.05.2017 та іншими первинними документами, ТОВ «Об'єднана торгівельна компанія «Європлюс» , що підтверджується накладною №030502 від 3 травня 2017 року, податковою накладною №3 від 03.05.2017 та іншими первинними документами.

Між позивачем (Замовник) та ТОВ «Практикум Груп» (Виконавець) укладено договір про надання послуг №0203/16 від 02 березня 2016 року, відповідно до якого Виконавець надає Замовнику інформаційні послуги, метою яких є здійснення аналітичних процедур щодо існуючого ринку збуту товарів Замовника та пошук покупців.

Надання послуг оформлено актом надання послуг №336 від 30 червня 2016 року та звітом.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковою накладною № 79 від 30.06.2016.

У результаті отриманих позивачем від контрагента послуг за договором про надання послуг №0203/16 від 02 березня 2016 року було укладено договір із ТОВ «Рубантранс» , що підтверджується накладною №040702 від 4 липня 2016 року та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Воркхорс» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: дошка терасна, кліпса нержавіюча, лага Mirradex, кліпса пластикова, куток.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком-фактурою № 010602 від 1 червня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 17 від 01.06.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №010601 від 01 червня 2016.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №139 від 03.06.2017.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Воркхорс» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: плінтус.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком-фактурою № 030602 від 3 червня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 90 від 03.06.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №030601 від 03 червня 2016.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Воркхорс» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: дошка терасна, кліпса нержавіюча, лага Mirradex, кліпса пластикова.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком-фактурою № 240501 від 24 травня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 346 від 24.05.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №240501 від 24 травня 2016.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №138 від 03.06.2017.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка терасна, кліпса нержавіюча, лага Mirradex, кліпса пластикова, куток, оформлені видатковою накладною № 010602 від 1 червня 2016 року та податковою накладною № 17 від 01.06.2016, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Оберон-Декор» , що підтверджується накладними №090603, №090602 від 9 червня 2016 року, податковою накладною №5 від 02.06.2016 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: плінтус, оформлені видатковою накладною № 030602 від 3 червня 2016 року та податковою накладною № 90 від 03.06.2016, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Торгівельно-будівельна компанія Спецізоляція» , що підтверджується накладною №060601 від 6 червня 2016 року, податковою накладною №6 від 03.06.2016 та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Кейнфор» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: дошка, кліпса нержавіюча, лага Mirradex.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком № 29/1202 від 29 грудня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 106 від 29.12.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №29/12 від 29.12.2016.

18 січня 2017 року між ТОВ «Кейнфор» (первісний кредитор), ТОВ «Фінкомпані Десіжн» (новий кредитор) та позивачем (боржник) укладено договір про переведення боргу №6.2017, відповідно до якого Первісний кредитор переводить до Нового кредитора основний борг на загальну суму 33354, 60 грн., що виник на підставі Основних договорів станом на 18.01.2017 року.

Виконання грошового зобов'язання позивачем підтверджується випискою із рахунку: док. № 231 від 19.01.2017.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка, кліпса нержавіюча, лага Mirradex, оформлені видатковою накладною № 29/1202 від 29 грудня 2016 року та податковою накладною № 106 від 29.12.2016, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Монтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №291203 від 29 грудня 2016 року, податковою накладною №4 від 27.12.2016, накладною №291204 від 29 грудня 2016 року, податковою накладною №3 від 27.12.2016 та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Метро Ерколь» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: дошка, куток, кліпса нержавіюча, змішувач.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком-фактурою № 10-03-2 від 10 березня 2017 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 23 від 10.03.2017.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №29/12 від 29.12.2016.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №293 від 27.03.2017.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Метро Ерколь» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: Eva 3мм чорний.

Поставку товару оформлено накладною та рахунком-фактурою № 10-03-1 від 10 березня 2017.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 22 від 10.03.2017.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №10/3 від 10.03.2017.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №292 від 27.03.2017.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка, куток, кліпса нержавіюча, змішувач, оформлені видатковою накладною № 10-03-2 від 10 березня 2017 року та податковою накладною № 23 від 10.03.2017 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Монтажсервіс УкраїнаНРП» , що підтверджується накладною №100303 від 10 березня 2017 року, податковою накладною №6 від 10.03.2017, ТОВ «Монтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №150305 від 15 березня 2017 року, податковою накладною №4 від 13.03.2017 та іншими первинними документами, ТОВ «Будінвест-Ф» , що підтверджується накладною №210307 від 21 березня 2017, податковою накладною №8 від 14.03.2017 та іншими первинними документами, накладною №310312 від 31 березня 2017, податковою накладною №10 від 21.03.2017, накладною №170306 від 17 березня 2017 року, податковою накладною №3 від 14.02.2017.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «ВКФ «Діамант-Бізнес» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: плінтус.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком-фактурою № 206 від 27 жовтня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 4 від 27.02.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №28/1 від 28.10.2016.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №205 від 09.11.2016.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: плінтус, оформлені видатковою накладною № 206 від 27 жовтня 2016 року та податковою накладною № 4 від 27.02.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ПП «Граф ПаркетМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №311003 від 31 жовтня 2016 року, податковою накладною №3 від 31.10.2016.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Ной Трейд» (Продавець) укладено договір поставки №0711-Д від 07.11.2016, відповідно до якого Продавець зобов'язаний передати Покупцю, а Покупець прийнятим і оплатити переданий товар - дерев'яні вироби та фурнітуру.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком-фактурою № 48 від 8 листопада 2016 року, відповідно до яких було здійснено поставку наступного товару: дошка, кліпса пластикова, куток, дошка терасна.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 247 від 08.11.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №2 від 08.11.2016.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №211 від 25.11.2016.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: плінтус, оформлені видатковою накладною № 48 від 8 листопада 2016 року та податковою накладною № 247 від 08.11.2016 були в подальшому реалізовані позивачем шляхом продажу ТОВ «Будінвест-ФМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №221102 від 22 листопада 2016 року, податковою накладною №2 від 11.11.2016, накладною №021101 від 2 листопада 2016 року, податковою накладною №1 від 01.11.2016.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Тревіс Групп» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: спецодяг літній, спецодяг зимній, чоботи ПВХ, черевики робочі, рукавиці, лопата совкова. .

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком № 10402 від 1 квітня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 66 від 01.04.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №010401 від « 01» квітня 2016 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №96 від 18.04.2016.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Тревіс Групп» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товаробігрівач, терморегулятор, насос водяний.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком № 10403 від « 1» квітня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 67 від 01.04.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №010401 від « 01» квітня 2016 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №97 від 18.04.2016.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Тревіс Групп» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: куток.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком № 10401 від 1 квітня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 65 від 01.04.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №010401 від « 01» квітня 2016 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №95 від 18.04.2016.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Тревіс Групп» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: кліпса нержавіюча, трубка кварцева.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком № 220402 від 22 квітня 2016 року.

Господарська операція в межах вказаного правочину оформлена податковою накладною № 283 від 22.04.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №220401 від « 22» квітня 2016 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №117 від 11.05.2016.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: спецодяг літній, спецодяг зимній, чоботи ПВХ, черевики робочі, рукавиці, лопата совкова, оформлені видатковою накладною № 10402 від 1 квітня 2016 року та податковою накладною № 66 від 01.04.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ПП «Кар'єр-2012Монтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №010401 від 1 квітня 2016 року, податковою накладною №1 від 01.04.2016 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: обігрівач інфрачервоний Билюкс Б600, терморегулятор РТ-2025, насос водяний, оформлені видатковою накладною № 10403 від 1 квітня 2016 року та податковою накладною № 67 від 01.04.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Сота-АльянсМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №190505 від 19 травня 2016 року, податковою накладною №4 від 08.04.2016, ТОВ «Підприємство Промислового залізничного транспорту» , що підтверджується накладною №110405 від 11 квітня 2016 року, податковою накладною №4 від 08.04.2016, №5 від 08.04.2016, та іншими первинними документами

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: куток Brugger Multicolor Wenge темний, оформлені видатковою накладною № 10401 від 1 квітня 2016 року та податковою накладною № 65 від 01.04.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ПП «Ізо-ТехМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №040402 від 4 квітня 2016 року, податковою накладною №2 від 04.04.2016 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: труба кварцова, кліпса нержавіюча, оформлені видатковою накладною № 220402 від 22 квітня 2016 року та податковою накладною № 283 від 22.04.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Вишневе будівництво та ІнжинірінгМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №220409 від 22 квітня 2016 року, податковою накладною №7 від 22.04.2016 та іншими первинними документами, ТОВ «Агрохолдинг-С» , що підтверджується накладною №290410 від 29 квітня 2016 року, податковою накладною №8 від 26.04.2016 та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Санпрікс» (Продавець) укладено договір поставки №21-06 від 21 червня 2016 року, відповідно до якого Постачальник зобов'язується поставити (передати) товар, а саме: сантехнічну продукцію, терасну дошку та комплектуючі до неї, у власність Покупця, а Покупець зобов'язується прийняти Продукцію та оплатити її.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком № 80 від 30 червня 2016, видатковою накладною та рахунком №126 від 17 липня 2016 року, видатковою накладною та рахунком № 121 від 07 липня 2016 року, видатковою накладною та рахунком № 86 від 07 липня 2016, видатковою накладною №330 від 12 серпня 2016 року та рахунком № 329 від 12 серпня 2016 року, видатковою накладною №427 від 25 серпня 2016 року та рахунком №425 від 25 серпня 2016 року.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковими накладними № 77 від 30.06.2016., №48 від 17.07.2016, №43 від 07.07.2016, №10 від 07.07.2016, №127 від 12.08.2016, №219 від 25.08.2016.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №161 від 12.07.2016, №162 від 18.07.2016, №156 від 07.07.2016.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка, куток, оформлені видатковою накладною № 427 від 25.08.2016 року та податковою накладною № 219 від 25.08.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «МВК ГісконМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №300804 від 30 серпня 2016 року, податковою накладною №3 від 30.08.2016, накладною №250802 від 25 серпня 2016 року, податковою накладною №2 від 25.08.2016 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: лага, оформлені видатковою накладною № 330 від 12.08.2016 року та податковою накладною № 127 від 12.08.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «МВК ГісконМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №190801 від 19 серпня 2016 року, податковою накладною №1 від 17.08.2016 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка, кліпса, лага, оформлені видатковою накладною № 126 від 17.07.2016 року та податковою накладною № 48 від 17.07.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «МВК ГісконМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №180709 від 18 липня 2016 року, податковою накладною №7 від 18.07.2016 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дозатор, дошка, куток, кліпса, оформлені видатковою накладною № 86 від 07.07.2016 року та податковою накладною № 10 від 07.07.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «ЕСУМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №110705 від 11 липня 2016 року, податковою накладною №4 від 08.07.2016 та іншими первинними документами, ТОВ «Монтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №110704 від 11 липня 2016 року, податковою накладною №2 від 07.07.2016 та іншими первинними документами, ТОВ «Сітіус Сервіс» , що підтверджується накладною №080706 від 8 липня 2016 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка, куток, оформлені видатковою накладною № 121 від 07.07.2016 року та податковою накладною № 43 від 07.07.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Віто-Буд КМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №130707 від 13 липня 2016 року, податковою накладною №5 від 13.07.2016 та іншими первинними документами, ТОГ «ЕСУ» , що підтверджується накладною №140708 від 14 липня 2016 року, податковою накладною №6 від 13.07.2016 та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, а саме: дошка, оформлені видатковою накладною № 121 від 07.07.2016 року та податковою накладною № 43 від 07.07.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Віто-Буд КМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №130707 від 13 липня 2016 року, податковою накладною №5 від 13.07.2016 та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Грінвол Груп» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: змішувач кухонний, зливний сифон, доска терасна, кліпса пластикова, лага Mirradex, глінтус, куток.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком-фактурою № 29/3-1 від 29 березня 2016 року.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковою накладною № 26 від 31.03.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №290301 від « 29» березня 2016 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №83 від 01.04.2016.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ оформлені видатковою накладною № 29/3-1 від 29.03.2016 та податковою накладною № 26 від 31.03.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Ферро СхідМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №220408 від 22 квітня 2016 року, податковою накладною №14 від 31.03.2016 та іншими первинними документами, ТОВ Фармацевтичні технології» , що підтверджується накладною №310314 від 31 березня 2016 року, податковою накладною №14 від 31.03.2016, накладною №290315 від 29 березня 2016 року, податковою накладною №15 від 31.03.2016 та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Меридіан Компані» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: скло для змішувача, катрідж, дозатор, поличка скляна, держатель т/паперу.

Поставку товару оформлено видатковою накладною № 030509 від 3 травня 2017 року та рахунком № 030508 від 3 травня 2017 року.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковою накладною № 2 від 03.05.2017.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №03/5 від 03.05.2017 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №324 від 25.05.2017.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Меридіан Компані» (Продавець) укладено договір поставки в усній формі, відповідно до якого Продавець передав у власність Покупця товар: дошка, куток.

Поставку товару оформлено видатковою накладною № 030508 від 3 травня 2017 року та рахунком-фактурою № 030509 від 3 травня 2017 року.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковою накладною № 1 від 03.05.2017.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №03/5 від 03.05.2017 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №325 від 25.05.2017.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 030509 від 03.05.2016 року та податковою накладною № 2 від 03.05.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Об'єднана торговельна компанія «ЄвроплюсМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладними №100506 від 10 травня 2017 року, №160510 від 16 травня 2016, №130509 від 13 травня 2017 року та іншими первинними документами, ТОВ «ПСГ Інтобуд» , що підтверджується накладною №230507 від 23 травня 2017 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 030508 від 03.05.2017 року та податковою накладною № 1 від 03.05.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Будінвест-ФМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №100508 від 10 травня 2017 року та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Альттор» (Продавець) укладено договір поставки №12/1-С від 12 січня 2016 року, відповідно до якого Постачальник зобов'язується передавати у власність Покупця товар - сантехнічні товари та будівельні матеріали, а Покупець зобов'язується приймати та оплачувати цей товар.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком № 20 від 20 січня 2016 року, видатковою накладною та рахунком №17 від 12 січня 2016 року, відповідно до яких було поставлено наступний товар: дошка, плінтус, раковина скляна, душева система, донний клапан з переливом, зливний сифон.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковими накладними № 20 від 20.01.2016, №17 від 12.01.2016.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №200120 від 20 січня 2016 року та товарно-транспортною накладною №120117 від 12 січня 2016 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №40 від 02.02.2016.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 20 від 20.01.2016 року та податковою накладною № 20 від 20.01.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Фаетон-Буд ЛТДМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №020201 від 2 лютого 2016 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 17 від 12.01.2016 року та податковою накладною № 17 від 12.01.2016 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу Приватному сервісному підприємству «НьютонМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №200103 від 20 січня 2016 року та іншими первинними документами, ТОВ «Бора-Б» , що підтверджується накладною №120102 від 19 січня 2016 року та іншими первинними документами, ТОВ «Сфера Експо» , що підтверджується накладною №120101 від 12 січня 2016 року та іншими первинними документами.

Між позивачем (Замовник) та ТОВ «Ремонтно Торгове Підприємство «Таргет» (Виконавець) укладено договір про надання послуг №09/11/2 від 09 листопада 2015 року, відповідно до якого Виконавець надає Замовнику інформаційні послуги, метою яких є здійснення аналітичних процедур щодо існуючого ринку збуту товарів (а саме - сантехнічні, будівельні матеріали, електротехнічна продукція) Замовника та пошук покупців.

Надання послуг оформлено актом здачі-прийняття робіт (надання послуг) №69 від 30.12.2015 та звітом.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковими накладними № 69 від 24.12.2015, №93 від 30.12.2015.

Зобов'язання по оплаті виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №28 від 24.12.2015, №30 від 12.01.2016.

У результаті отримання позивачем послуг від контрагента за договором про надання послуг №09/11/2 від 09 листопада 2015 року продано ТМЦ наступним контрагентам: 1) ОСОБА_7 (накладна №021205 від 2 грудня 2015 року та інші первинні документи); 2) ОСОБА_8 (накладна №021204 від 2 грудня 2015 року та інші первинні документи); 3) ОСОБА_9 (накладна №021207 від 2 грудня 2015 року та інші первинні документи); 4) ОСОБА_10 (накладна №011201 від 1 грудня 2015 року та інші первинні документи); 5) ФОП ОСОБА_5 (накладна №011202 від 1 грудня 2015 року та інші первинні документи); 6) ТОВ «Рубантранс» (накладна №011203 від 1 грудня 2015 року та інші первинні документи); 7) ТОВ «Імперія води Україна» (накладна №301103 від 30 листопада 2015 року та інші первинні документи); 8) ТОВ «СК ДМ» (накладна №301104 від 30 листопада 2015 року та інші первинні документи); 9) ФОП ОСОБА_11 (накладна №021206 від 3 грудня 2015 року та інші первинні документи); 10) ПАТ «»Агра» (накладна №231206 від 23 грудня 2015 року та інші первинні документи); 11) ТОВ «Бора-Б» (накладна №291209 від 29 грудня 2015 року та інші первинні документи); 12) ТОВ «Українські комп'ютерні рішення» (накладна №221207 від 22 грудня 2015 року та інші первинні документи).

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «БК Акцент» (Продавець) укладено договір купівлі-продажу №11/03 від 11.03.2015, відповідно до якого Продавець зобов'язується передати Покупцю, а Покупець прийняти і оплатити переданий товар - терасну доску і комплектуючі до неї в асортименті.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком № 110302 від 11 березня 2015 року, видатковою накладною та рахунком №РН-200301 від 20 березня 2015 року, видатковою накладною та рахунком №300779 від 30 липня 2015 року, видатковою накладною та рахунком №РН-210403 від 21 квітня 2015 року, видатковою накладною та рахунком № РН-270529 від 27 травня 2015 року, видатковою накладною та рахунком №РН-130509 від 13 травня 2015 року.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковою накладною № 19 від 11.03.2015, №40 від 20.03.2015, №79 від 30.07.2015, №57 від 21.04.2015, №29 від 27.05.2015.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №1110302 від 11 березня 2015 року, товарно-транспортною накладною №200301 від 20 березня 2015 року, товарно-транспортною накладною №300779 від 300779 від 30 липня 2015 року, товарно-транспортною накладною №270529 від 27 травня 2015 року, товарно-транспортною накладною №130509 від 13 травня 2015, №9 від 13.05.2015.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №140 від 11.03.2015, №151 від 20.03.2015, №222 від 31.07.2015, №198 від 01.07.2015, №181 від 27.05.2015, №181 від 27.05.2015.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною №110302 від 11 березня 2015 року та податковою накладною № 19 від 11.03.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Покрівельно-фасадний центрМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №120301 від 12 березня 2015 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною №300779 та податковою накладною № 79 від 30.07.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Покрівельно-фасадний центрМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №310708 від 31 липня 2015 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 270529 від 27.05.2015 та податковою накладною № 29 від 27.03.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ПП «Светолюкс-НиколаевМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №280503 від 28 травня 2015 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною №13509 від 13.05.2015 та податковою накладною № 9 від 13.05.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «ТехностімМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №130501 від 13 травня 2015 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 200301 від 20.03.2015 та податковою накладною № 40 від 20.03.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ПП «Кемілайн АгроМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №120302 від 20 березня 2015 року та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Обен» (Постачальник) укладено договір поставки №200801 від 20 серпня 2015 року, відповідно до якого Постачальник зобов'язується передавати у власність Покупця товар - електротехнічні товари, а Покупець зобов'язується приймати та оплачувати цей товар.

Поставку товару оформлено видатковою накладною № 132 та рахунком-фактурою №100801 від 10 серпня 2015 року, видатковою накладною та рахунком-фактурою №125 від 10 серпня 2015 року, видатковою накладною №25 та рахунком-фактурою №010925 від 1 вересня 2015 року, видатковою накладною та рахунком-фактурою №265 від 27 серпня 2015 року.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковими накладними № 132 від 10.08.2015, №17 від 12.01.2016, №125 від 21.08.2015, №25 від 01.09.2015, №265 від 27.08.2015

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №100801 від 10 серпня 2015 року та товарно-транспортною накладною №2108125 від 21 серпня 2015 року, товарно-транспортною накладною №010925 від 01 вересня 2015 року, товарно-транспортною накладною №2708265 від 27 серпня 2015 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №243, № 244 від 02.09.2015, №241 від 21.08.2015, №258 від 02.10.2015.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 265 від 27.08.2015 та податковою накладною № 265 від 27.08.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Покрівельно-фасадний центрМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладними №280806 від 28 серпня 2015 року, №280807 від 28 серпня 2015 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 125 від 21.08.2015 та податковою накладною № 125 від 21.08.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Покрівельно-фасадний центрМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №210804 від 21 серпня 2015 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 132 від 10.08.2015 та податковою накладною № 132 від 10.08.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «ТВК СІЧМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №100802 від 10 серпня 2015 року та іншими первинними документами, ТОВ «Сокар «Петролеум» , що підтверджується накладною №210805 від 21 серпня 2015 року та іншими первинними документами, ТОВ «Техностім» , що підтверджується накладною №210803 від 21 серпня 2015 року та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Інтер-Холдінг» (Постачальник) укладено договір поставки №1210/1 від 12 жовтня 2015 року, відповідно до якого Постачальник зобов'язується передавати у власність Покупця товар - електротехнічні товари, а Покупець зобов'язується приймати та оплачувати цей товар.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком-фактурою № 91 від 18 грудня 2015 року, видатковою накладною №15 та рахунком-фактурою «№15/1 від 16 жовтня 2015 року, видатковою накладною №25 та рахунком-фактурою №010925 від 1 вересня 2015 року, видатковою накладною та рахунком-фактурою №265 від 27 серпня 2015 року.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковими накладними № 91 від 18.12.2015, №15 від 16.10.2015, №33 від 23.10.2015, №25 від 16.10.2015, № 48 від 27.02.2015.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №181291 від 18 грудня 2015 року, товарно-транспортною накладною №161001 від 16 жовтня 2015 року, товарно-транспортною накладною №231001 від 23 жовтня 2015 року, товарно-транспортною накладною №271001 від 27 жовтня 2015 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №74 від 23.03.2016, №267 від 19.10.2015., №272 від 26.10.2015, №3 від 09.11.2015, №277 від 29.10.2015.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 48 від 27.10.2015 та податковою накладною № 48 від 27.10.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ПП «Ізо-ТехМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №301006 від 30 жовтня 2015 року та іншими первинними документами, ОСОБА_4, що підтверджується накладною №291009 від 29 жовтня 2015 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 33 від 23.10.2015 та податковою накладною № 33 від 23.10.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Покрівельно-фасадний центрМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №231008 від 23 жовтня 2015 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 15 від 16.10.2015 та податковою накладною № 15 від 16.10.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Імперія води УкраїнаМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №161005 від 16 жовтня 2015 року та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Укр-Сантана» (Продавець) укладено договір купівлі-продажу №12/11-Т від 12.11.2015, відповідно до якого Продавець зобов'язується передати Покупцю, а Покупець прийняти та оплатити товар - сантехнічну і електричну продукцію.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком-фактурою № 27 від 17 листопада 2015 року, видатковою накладною та рахунком-фактурою №5 від 26 листопада 2015 року, видатковою накладною та рахунком-фактурою №62 від 26 листопада 2015 року.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковими накладними № 27 від 17.11.2015, №51 від 26.11.2015, №62 від 26.11.2015.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №1701127 від 17 листопада 2015 року, товарно-транспортною накладною №26115 від 26 листопада 2015 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №11 від 25.11.2015, №14 від 26.11.2015, №17 від 02.12.2015.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 5 від 26.11.2015 та податковою накладною № 51 від 26.11.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Імперія води УкраїнаМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №301103 від 30 листопада 2015 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 62 від 26.11.2015 та податковою накладною № 62 від 26.11.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «РубантрансМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №011203 від 1 грудня 2015 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 27 від 17.11.2015 та податковою накладною № 27 від 17.11.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Фаетон-Буд ЛТДМонтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №281208 від 28 грудня 2015 року та іншими первинними документами, ФОП ОСОБА_12, що підтверджується накладною №181101 від 20 листопада 2015 року та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Природа-Торг» (Продавець) укладено договір купівлі-продажу №10/07 від 10.07.2015, відповідно до якого Продавець зобов'язується передати Покупцю, а Покупець прийняти та оплатити переданий товар - доску терасну і металеві вироби.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком-фактурою № 3 від 13 липня 2015 року, видатковою накладною №5 від 05 серпня 2015 року.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковими накладними № 24 від 13.07.2015, №4 від 05.08.2015.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №130701 від 13 липня 2015 року, товарно-транспортною накладною №050805 від 5 серпня 2015 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №210 від 16.07.2015, №230 від 10.08.2015.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 5 від 05.08.2015 та податковою накладною № 4 від 05.08.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Покрівельно-фасадний центр Монтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №310708 від 31 липня 2015 року та іншими первинними документами.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковою накладною № 3 від 13.07.2015 та податковою накладною № 24 від 13.07.2015 були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «Мінімаксі» Монтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №160706 від 16 липня 2015 року та іншими первинними документами, ТОВ «Покрівельно-фасадний центр Монтажсервіс Україна» , що підтверджується накладною №160707 від 16 липня 2015 року та іншими первинними документами.

Між позивачем (Покупець) та ТОВ «Фесалія ЛТД» (Постачальник) укладено договір поставки №11/09/1 від 11 вересня 2015 року, відповідно до якого Постачальник зобов'язується передавати у власність Покупця товар - дерев'яні вироби (терасну дошку) та матеріали до них, а Покупець зобов'язується приймати та оплачувати цей товар.

Поставку товару оформлено видатковою накладною та рахунком-фактурою № 110902 від 11 вересня 2015 року, видатковою накладною та рахунком-фактурою №240913 від 24 вересня 2015 року, видатковою накладною та рахунком-фактурою №240918 від 24 вересня 2015 року.

Господарські операції в межах вказаного правочину оформлені податковими накладними № 2 від 11.09.2015, №13 від 24.09.2015, №18 від 24.09.2015.

Транспортування товару оформлено товарно-транспортною накладною №110902 від 11 вересня 2015 року, товарно-транспортною накладною №110913 від 24 вересня 2015 року, товарно-транспортною накладною №110913 від 24 вересня 2015 року.

Зобов'язання по оплаті вартості поставки товару виконані позивачем шляхом перерахування на користь контрагента безготівкових коштів згідно з випискою з рахунку: док. №251 від 14.09.2015, №259 від 05.10.2015, №259 від 05.10.2015.

Придбані позивачем у контрагента ТМЦ, оформлені видатковими накладними №240913 від 24.09.2015, №240918 від 24.09.2015, №110902 від 11.09.2015, були в подальшому реалізовані позивачем, шляхом продажу ТОВ «ГарнтрембудМонтажсервіс Україна» , ТОВ «Зедазені» , ТОВ «Імперія води Україна» , ТОВ «Покрівельно-фасадний центр Монтажсервіс Україна» , що підтверджується накладними №300905 від 30 вересня 2015 року, № 300904 від 29 вересня 2015 року, №150903 від 15 вересня 2015 року, №140902 від 14 вересня 2015 року, та іншими первинними документами.

Судом встановлено, що первинні документи по взаємовідносинам позивача з вищезазначеними контрагентами оформлені належним чином та у відповідності до приписів чинного законодавства України, документи не мають дефекту форми, змісту або походження, які в силу положень ст.44 Податкового кодексу України, ст.9 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність", п.2.4. Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1994 року №88 спричиняють втрату первинними документами юридичною сили.

На час укладання договорів контрагенти позивача зареєстровані як юридичні особи та були платниками податку на додану вартість.

Матеріалами справи підтверджено, що товари та послуги, придбані та надані ТОВ РТП Таргет , ТОВ Астіон Буд , ТОВ БК Акцент , ТОВ Обен-2014 , ТОВ Фесалія ЛТД , ТОВ Природа Торг , ТОВ Укр-Сантана , ТОВ Грінвол Груп , ТОВ Інтер Холдінг , ТОВ Меридін Компані , ТОВ Інтер-торг 2016 , ТОВ Практикум Груп , ТОВ Альттор , ТОВ Метро Ерколь , ТОВ ОСОБА_4 транс груп , ТОВ Тревіс Групп , ТОВ Воркхорс , ТОВ Санпрікс , ТОВ Ной Трейд , ТОВ ВКФ Діамант- Бізнес , ТОВ Фрайм Консалт , ТОВ Кейнфор , ТОВ Роджер Компані . використані позивачем для подальшої реалізації та пошуку нових клієнтів з метою отримання економічного ефекту у власній господарській діяльності.

Стосовно посилань контролюючого органу у акті перевірки на ненадання документів щодо подальшої реалізації товарів та послуг, отриманих позивачем за господарським операціями у межах спірних правовідносин, суд зазначає наступне.

Відповідно до приписів ст.85 ПК України посадова (службова) особа контролюючого органу, яка проводить перевірку, у випадках, передбачених цим Кодексом, має право отримувати від платника податків або його законних представників копії документів, що належать до предмета перевірки. Такі копії повинні бути засвідчені підписом платника податків або його посадової особи та скріплені печаткою (за наявності).

У разі відмови платника податків або його законних представників надати копії документів посадовій (службовій) особі контролюючого органу така особа складає акт у довільній формі, що засвідчує факт відмови, із зазначенням посади, прізвища, імені, по батькові платника податків (його законного представника) та переліку документів, які йому запропоновано подати. Зазначений акт підписується посадовою (службовою) особою контролюючого органу та платником податків або його законним представником. У разі відмови платника податків або його законного представника від підписання зазначеного акта в ньому вчиняється відповідний запис.

Отримання копій документів оформляється описом. Копія опису, складеного посадовими (службовими) особами контролюючого органу, вручається під підпис платнику податків або його законному представнику. Якщо платник податків або його законний представник відмовляється від засвідчення опису або від підпису про отримання копії опису, то посадові (службові) особи контролюючого органу, які отримують копії, роблять відмітку про відмову від підпису.

До суду не надано доказів складення акту відмови платника податків надати документи щодо використання придбаних товарів та послуг у власній господарській діяльності, окрім того, під час підготовчого провадження такі докази надані до суду, а тому у суду відсутні підстави для неврахування їх при наданні правової оцінки спірним правовідносинам.

Керуючись принципом верховенства права, гарантованим ст.8 Конституції України та ст.6 КАС України, суд на підставі ст.17 Закону України Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини застосовує практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Відповідно до п.58 Рішення Європейського суду з прав людини у справі "Серявін та інші проти України" (Заява N 4909/04, 10 лютого 2010 року) Суд повторює, що згідно з його усталеною практикою, яка відображає принцип, пов'язаний з належним здійсненням правосуддя, у рішеннях судів та інших органів з вирішення спорів мають бути належним чином зазначені підстави, на яких вони ґрунтуються. Хоча пункт 1 статті 6 Конвенції зобов'язує суди обґрунтовувати свої рішення, його не можна тлумачити як такий, що вимагає детальної відповіді на кожен аргумент. Міра, до якої суд має виконати обов'язок щодо обґрунтування рішення, може бути різною в залежності від характеру рішення (див. рішення у справі "Руїс Торіха проти Іспанії" (Ruiz Torija v. Spain) від 9 грудня 1994 року, серія A, N 303-A, п. 29).

Хоча національний суд має певну свободу розсуду щодо вибору аргументів у тій чи іншій справі та прийняття доказів на підтвердження позицій сторін, орган влади зобов'язаний виправдати свої дії, навівши обґрунтування своїх рішень (див. рішення у справі "Суомінен проти Фінляндії" (Suominen v. Finland), N 37801/97, п. 36, від 1 липня 2003 року).

Ще одне призначення обґрунтованого рішення полягає в тому, щоб продемонструвати сторонам, що вони були почуті. Крім того, вмотивоване рішення дає стороні можливість оскаржити його та отримати його перегляд вищестоящою інстанцією. Лише за умови винесення обґрунтованого рішення може забезпечуватись публічний контроль здійснення правосуддя (див. рішення у справі "Гірвісаарі проти Фінляндії" (Hirvisaari v. Finland), N 49684/99, п. 30, від 27 вересня 2001 року).

Щодо посилань контролюючого органу на наявність податкової інформації стосовно контрагентів позивача, суд зазначає, що чинним законодавством України, на сторону цивільно-правової угоди, яка є платником податків, не покладено обов'язку перевірки відповідності законодавству установчих документів постачальників товару (робіт, послуг) та дотримання ними вимог податкового законодавства. Навіть у разі, якщо контрагент не виконав своїх зобов'язань зі сплати податків, це тягне відповідальність та негативні наслідки саме щодо цієї особи. Також, законодавство України не ставить в залежність право позивача на формування податкового кредиту від податкового обліку (стану) інших осіб і фактичної сплати контрагентом податку до бюджету. Питання податкового кредиту поширюється тільки на окремо взятого платника податків і не ставить цей факт у залежність від розрахунку з бюджетом третіх осіб.

Таким чином, отримана контролюючим органом податкова інформація щодо контрагентів позивача не може свідчити про нереальність господарських операцій.

Відповідно п.57 Рішення Європейського суду з прав людини по справі «Булвес»АД проти Болгарії від 22.01.2009 року судом було зазначено, що оскільки компанія-заявник у повному обсязі та вчасно виконала обов'язки з дотримання встановлених Державою-членом Конвенції норм стосовно ПДВ та не мала засобів для забезпечення виконання податкових зобов'язань постачальником і не знала про невиконання останнім своїх обов'язків, вона могла правомірно очікувати отримання вигоди від застосування одного із основних правил системи оподаткування ПДВ, а саме від визнання права на податковий кредит щодо суми ПДВ, яка була сплачена постачальнику. Більше того, лише після подачі декларації із віднесенням сум до складу податкового кредиту та проведення податковими органами зустрічної перевірки постачальника могло бути встановлено, чи виконав постачальник свій обов'язок подання звітності з ПДВ у повному обсязі. Відповідачем не доведено обізнаності позивача щодо недобросовісного декларування своїх зобов'язань його контрагентами. Отже, позивач не може нести наслідків невиконання постачальником його зобов'язань зі сплати податку. Такі вимоги, на думку Європейського суду з прав людини, є надмірним тягарем для платника податку, що порушує справедливий баланс, який повинен підтримуватись між вимогами суспільного інтересу та вимогами захисту прав власності.

Судом встановлено, що позивачем включено до складу податкового кредиту суми ПДВ з придбання товарів та послуг уз ТОВ РТП Таргет , ТОВ Астіон Буд , ТОВ БК Акцент , ТОВ Обен-2014 , ТОВ Фесалія ЛТД , ТОВ Природа Торг , ТОВ Укр-Сантана , ТОВ Грінвол Груп , ТОВ Інтер Холдінг , ТОВ Меридін Компані , ТОВ Інтер-торг 2016 , ТОВ Практикум Груп , ТОВ Альттор , ТОВ Метро Ерколь , ТОВ ОСОБА_4 транс груп , ТОВ Тревіс Групп , ТОВ Воркхорс , ТОВ Санпрікс , ТОВ Ной Трейд , ТОВ ВКФ Діамант- Бізнес , ТОВ Фрайм Консалт , ТОВ Кейнфор , ТОВ Роджер Компані ., які виконали свої зобов'язання за вказаними вище договорами, а позивач отримав товари, послуги за цими договорами, які відображені у податковому та бухгалтерському обліку позивача.

Наявні у справі докази не містять жодних доказів наявності між позивачем та контрагентами позивача взаємоузгоджених спільних зловмисних дій, спрямованих на порушення існуючого в Державі суспільного ладу або моральних засад.

З огляду на вищевикладене суд приходить до висновку про те, що відповідачем не доведено правомірності оскаржуваних податкових повідомлень-рішень, натомість позивачем доведено, що прийняття таких рішень порушує його права та законні інтереси як платника податків.

Статтею 19 Конституції України передбачено, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ч.2 ст.2 Кодексу адміністративного судочинства України у справах щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень адміністративні суди перевіряють, чи прийняті (вчинені) вони на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією та законами України; з використанням повноваження з метою, з якою це повноваження надано; обґрунтовано, тобто з урахуванням усіх обставин, що мають значення для прийняття рішення (вчинення дії); безсторонньо (неупереджено); добросовісно; розсудливо; з дотриманням принципу рівності перед законом, запобігаючи всім формам дискримінації; пропорційно, зокрема з дотриманням необхідного балансу між будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів особи і цілями, на досягнення яких спрямоване це рішення (дія); з урахуванням права особи на участь у процесі прийняття рішення; своєчасно, тобто протягом розумного строку.

За приписами ч.1 ст.77 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

Суд зазначає, що за своєю суттю правовий акт управління - це державно-владне волевиявлення, що містить управлінське рішення із приписом, адресованим іншим суб'єктам права. Визнаючи акт протиправним, суд констатує відсутність у ньому цих сутнісних рис та його нездатність регулювати суспільні відносини. Разом із тим, з метою захисту прав та інтересів суб'єкта права суд встановлює правові наслідки протиправності акту, а саме його скасування.

Розглянувши подані учасниками справи документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до висновку про обґрунтованість заявлених позовних вимог.

Судові витрати підлягають розподілу відповідно до приписів ст.139 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст.ст. 5-10, 19, 77, 139, 241-246, 250, 255, 293, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "НЛБ ОСОБА_3" (вул.Римарська, буд.21-А, м.Харків, 61000, код ЄДРПОУ 38633651) до Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області (вул.Пушкінська, буд.46, м.Харків, 61057, код ЄДРПОУ 39599198) про скасування податкових повідомлень-рішень - задовольнити.

Скасувати податкові повідомлення-рішення Головного управління ДФС у Харківській області №0002531411 та №0002541411 від 13.11.2017.

Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління Державної фіскальної служби України у Харківській області (код ЄДРПОУ 39599198, вул. Пушкінська, буд.46, м.Харків, 61057) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "НЛБ ОСОБА_3" (вул.Римарська, буд.21-А, м.Харків, 61000, код ЄДРПОУ 38633651) судовий збір у сумі 13028 (тринадцять тисяч двадцять вісім) грн 96 коп.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди за правилами, що діяли до набрання чинності редакцією Кодексу адміністративного судочинства України від 15.12.2017.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення у повному обсязі складено 08 червня 2018 року.

Суддя Котеньов О.Г.

Дата ухвалення рішення29.05.2018
Оприлюднено10.06.2018
Номер документу74544490
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/1817/18

Ухвала від 07.11.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 10.10.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Постанова від 06.09.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бегунц А.О.

Постанова від 06.09.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бегунц А.О.

Ухвала від 16.07.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бегунц А.О.

Ухвала від 16.07.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бегунц А.О.

Ухвала від 09.07.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бегунц А.О.

Рішення від 29.05.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Котеньов О.Г.

Рішення від 29.05.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Котеньов О.Г.

Ухвала від 20.03.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Котеньов О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні