Ухвала
від 04.04.2018 по справі 757/16511/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/16511/18-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 квітня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України майор поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

04 квітня 2018 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження № 12016140040002434 від 21.07.2016 року старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України майор поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку у житлі, що за адресою: АДРЕСА_1 , та підсобних приміщеннях, що відносяться до вказаного житла, де проживає ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ..

В обґрунтування слідчий вказує на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12016140040002434 від 21.07.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.190, ч.2 ст.321-1, ч.2 ст.15, ч.4 ст.190, ч.2 ст.190, ч.1 ст.205, ч.2 ст.205-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_6 , у період з липня 2012 року по грудень 2017 року, створивши злочинну організацію, керуючи нею та діючи умисно у складі такої злочинної організації, до якої також входили ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 ,) та інші невстановлені слідством особи, умисно вчинили ряд незаконних заволодінь чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, в особливо великих розмірах, якими, як встановлено на цей час, завдано матеріальної шкоди потерпілим на загальну суму 1811020 гривень.

Так, учасники злочинної організації, шляхом обману заволоділи коштами осіб, продаючи останнім під виглядом лікарських засобів від різноманітних хвороб невідомі препарати, речовини та біологічно-активні домішки.

21.12.2017 в ході проведення обшуку офісного приміщення за адресою АДРЕСА_2 , котра учасники злочинної організації використовували в своїй злочинній діяльності було відшукано та вилучено печатку із відтиском ФОП « ОСОБА_5 . РНОКПП НОМЕР_1 ».

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань ОСОБА_5 проживає за адресою АДРЕСА_1 .

В ході досудового розслідування було встановлено повні анкетні дані, а саме ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючий за адресою АДРЕСА_1 .

Так, факт використанні ФОП « ОСОБА_5 » у злочинній діяльності дає підстави вважати, що за місцем проживання ОСОБА_5 можуть знаходитися документи в електронному та паперовому вигляді з приводу діяльності зазначеного суб`єкта господарювання, препарати (таблетки, капсули, рідини), як лікарські засоби так і такі, що не є лікарськими засобами та зберігаються як без упаковок так і в упаковках, препарати на банках котрих наявні рукописні написи неіснуючих назв, товарні чеки та інші товаро- супровідні документи (в оригіналах), чорнові записи з приводу продаж препаратів та інші речі, котрі мають значення для досудового розслідування.

Будучи допитаним як свідок ОСОБА_17 - брат ОСОБА_5 , повідомив, що йому невідоме місце проживання останнього.

На прохання працівників Департаменту карного розшуку НП України, котрі виконували доручення слідчого, надати доступ у квартиру за адресою АДРЕСА_1 з метою пересвідчення відсутності ОСОБА_5 , ОСОБА_17 відмовився та після зачинення вхідних дверей було чутно його розмову із ОСОБА_5 .

З наведеного випливає, що іншим чином, аніж проведенням обшуку неможливо відшукати речі і документи, які можуть знаходитися в житлі ОСОБА_5 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності відомості про власника житла за адресою АДРЕСА_1 відсутні.

Згідно інформації з Київської міської ради Київського міського БТІ право власності на житло за адресою АДРЕСА_1 не реєструвалося.

В судовому засіданні слідчий клопотання з викладених у ньому підстав підтримав просив задовольнити.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий вказує, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, необхідно провести обшук.

Приймаючи до уваги обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст. 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку АДРЕСА_1 , та підсобних приміщеннях, що відносяться до вказаного житла, де проживає ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 де можуть знаходитись речі і документи, вказані прокурором у клопотанні, а від так, клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України майор поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 та іншим слідчим, які входять у групу слідчих у даному кримінальному провадженні дозвіл на проведення обшуку у житлі, що за адресою: АДРЕСА_1 , та підсобних приміщеннях, що відносяться до вказаного житла, де проживає ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення:

- препаратів (таблеток, капсул, рідин), як лікарських засобів так і таких, які не являються лікарськими засобами та зберігаються як без упаковок так і в упаковках;

- пустих пластикових баночок, які можуть використовуватися як упаковка для препаратів (таблеток, капсул, рідин);

- наклейок на упаковки із назвами медичних препаратів як лікарських засобів, так і біологічно- активних домішок та інших;

- оригіналів товарних чеків про продаж медичних препаратів, в тому числі як лікарських засобів, біологічно- активних домішок так і назв невідомих речовин;

- печаток суб`єктів господарювання, які знаходяться не за місцем реєстрації останніх;

- мобільних телефонів, планшетів з підтримкою мобільного зв`язку, сім- карток операторів мобільного зв`язку, карток від сім-карток;

- блокнотів із записами, що містять відомості про вчинене кримінальне правопорушення;

- товаро- транспортних накладних та вантажних декларацій, що містять відомості про отримання чи пересилання вантажів, будь- яким з перевізників України;

- документів (оригіналів і копій), які стосуються діяльності наступних суб`єктів господарювання: ТзОВ «Регіональний центр адаптивно- рецепторної терапії» (ЄДРПОУ 39547710, юридична адреса м. Київ, проспект Червонозоряний, 39-А), ТзОВ «Медікар» (ЄДРПОУ 38316735, юридична адреса: м. Київ, вул. Івана Клименка, 39, кв. 8), ФОП ОСОБА_18 , ФОП ОСОБА_5 , ТзОВ «Мега-Експрес» (ЄДРПОУ 40164248, юридична адреса м. Київ, вул. Харківське шосе, 56, вид діяльності інша поштова та кур`єрська діяльність), ТОВ «Караван сіті експрес» ЄДРПОУ: 41397526;

- пластикових банківських карток ПАТ КБ «ПриватБанк» та чеків про поповнення рахунків за допомогою банківських терміналів самообслуговування клієнтів, чеків про зняття коштів, квитанцій про здійснення банківських платежів та банківських переказів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення04.04.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74562477
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/16511/18-к

Ухвала від 04.04.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

Ухвала від 04.04.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні