Ухвала
від 05.06.2018 по справі 757/26254/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/26254/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 червня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в особливо важливих справах четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , розглянувши матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017000000003128 від 03.10.2017 року за фактом формування невстановленою групою осіб «штучного» податкового кредиту для підприємств експортерів продукції, які в подальшому отримують безпідставне право на бюджетне відшкодування, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 205 КК України, звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Орган досудового розслідування вказує, що група осіб створили та придбали на території України СГД, які використовувались з метою прикриття незаконної діяльності та сприяли підприємствам легально-діючого сектору економіки в умисному ухиленні від сплати податків, серед яких є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Також в ході досудового розслідування у кримінальному проваджені отримано відомості від громадянки ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка значиться директором, головним бухгалтером та засновником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код СДРПОУ НОМЕР_1 ), про те, що з приводу причетності до реєстрації та ведення господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код СДРПОУ НОМЕР_1 ), існування даного підприємства, а також те, що згідно реєстраційних документів ОСОБА_5 являється одноосібним засновником, директором та головним бухгалтером даного суб`єкту господарювання, вона дізналася від співробітників правоохоронних органів. Із пропозицією зареєструвати на її ім`я суб`єкт господарювання до неї ніколи ніхто не звертався, особисто вона власного волевиявлення, спрямованого на реєстрацію на своє ім`я суб`єкту господарювання ніколи не виявляла. Яким саме чином було зареєстроване на її ім`я ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) їй не відомо. Будь - які дії, спрямовані на реєстрацію суб`єктів господарювання за її власним бажанням або за вказівками інших осіб ніколи не вчинялися. Будь-яких договорів чи контрактів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) із підприємствами-контрагентами, а саме: ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), TOB « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_13 ) ніколи не підписувала, будь-яких поставок шрота соняшникового та олії соняшникової нерафінованої в адресу зазначених підприємств не здійснювала та нікого не уповноважувала.

З метою вивчення законності відповідних фінансово-господарських відносин між указаними суб`єктами господарювання, для забезпечення якісної та обґрунтованої доказової бази під час здійснення контрольно-перевірочних заходів та проведення відповідних судово-економічних експертиз необхідно отримати тимчасовий доступ та дозвіл на вилучення оригіналів документів в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) по взаємовідносинам з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за весь період взаємовідносин.

З огляду на викладене, у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, які на даний час перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, а також не включають документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Прокурор в судове засідання не зявився, подав до суду заяву в якій вимоги викладені в клопотанні підтримав в повному обсязі та просив проводити розгляд провадження у його відсутність.

Особа, у володінні якої знаходяться документи, про розгляд клопотання не повідомлялась відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України.

Дослідивши додані до клопотання документи, слід дійти наступного висновку.

Відповідно до ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до рей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Аналізуючи обґрунтування слідчого з фабулою кримінального правопорушення і наданими матеріалами, видно, що документи, доступ до яких слідчий просить надати дійсно перебуває у володінні вказаної ним особи, в сукупності з іншими речами і документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, інформація, доступ до якої просить надати слідчий, може бути використана як доказ, при цьому іншим способом в даний час довести обстави, які передбачається довести не вбачається можливим.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166, 309 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих Генеральної прокуратури України та/або співробітникам оперативного підрозділу за дорученням у кримінальному провадженні №42017000000003128 від 03.10.2017 тимчасовий доступ з можливістю отримання оригіналів документів у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) по фінансово-господарським взаємовідносинам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: договори (контракти), угоди, додатки і доповнення до них; журнали-ордери; оборотно-сальдові відомості; книги обліку придбання і продажу товарів (робіт, послуг); доручення; податкові накладні; реєстри податкових накладних; видаткові накладні; рахунки; акти виконаних або поставлених товарів (робіт, послуг) і прийому-передачі товарів (робіт, послуг); листування; платіжні документи; документи здачі товарів (робіт, послуг), звіти про проведені дослідження, висновки, розрахунки, експертизи, аналітичні таблиці інших документів підтверджуючих фактичність здійснення та вартість поставлених ТМЦ, наказів, рішень чи протоколів загальних зборів засновників про призначення на посаду (звільнення з посади) директора та головного бухгалтера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) з 01.01.2015 по теперішній час, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ).

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 справа № 757/26254/18-к

Прим. 2 слідчий ОСОБА_3

Копія ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 »

Виконавець: ОСОБА_1 05.06.2018 р.

Дата ухвалення рішення05.06.2018
Оприлюднено22.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/26254/18-к

Ухвала від 05.06.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні