Ухвала
від 11.06.2018 по справі 927/424/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11 червня 2018 року м. Чернігівсправа № 927/424/18

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Белова С.В., розглянувши матеріали заяви від 06 червня 2018 року голови ліквідаційної комісії

боржника: Фермерського господарства "Мічуріна",

вул. Петровського, 56, м. Бахмач, Чернігівська область, 16500, код ЄДРПОУ 32803468

про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Голова ліквідаційної комісії боржника Фермерського господарства "Мічуріна" звернувся до Господарського суду Чернігівської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника - Фермерського господарства "Мічуріна" (код ЄДРПОУ 32803468) на підставі ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", оскільки останнє має кредиторську заборгованість у сумі 94 866,72 грн і неспроможне її погасити.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Частина 1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлює, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно з абз. 2. ч. 1 статті 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі.

Статтею 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено загальний перелік документів та доказів, які обов'язково мають бути додані до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, що подається як боржником, так і кредитором.

Заява голови ліквідаційної комісії боржника від 06 червня 2018 року не відповідає вимогам ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а саме: відсутність належних доказів дотримання порядку ліквідації юридичної особи, передбаченого статтями 110-111 Цивільного кодексу України, зокрема, відсутність доказів подання звітності контролюючим органам до затвердження проміжного ліквідаційного балансу, надання документів для проведення відповідних перевірок.

На підставі викладеного, враховуючи, що заява голови ліквідаційної комісії боржника не відповідає вимогам ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", на підставі абз. 2 ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд дійшов висновку про повернення заяви та доданих до неї документів заявнику без розгляду.

Згідно з ч. 2 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", повернення заяви про відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленому порядку.

Керуючись ст. 2, 8, 11, 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 12, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву голови ліквідаційної комісії боржника Фермерського господарства "Мічуріна" від 06 червня 2018 року про відкриття провадження у справі про банкрутство та додані до неї документи повернути заявнику без розгляду.

Додатки: на 143 аркушах.

Ухвала складена та підписана 11 червня 2018 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч.1 ст.256 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.В. Белов

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

Дата ухвалення рішення11.06.2018
Оприлюднено11.06.2018
Номер документу74570404
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —927/424/18

Ухвала від 11.06.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні