Ухвала
від 31.01.2018 по справі 752/5537/17
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/5537/17

Провадження по справі № 1-кс/752/897/18

У Х В А Л А

про проведення обшуку

31.01.2018 рокуслідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора у кримінальному провадженні прокурора Київської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в м. Києві внесене в рамках кримінального провадження № 32016100010000065, клопотання про дозвіл на обшук, подане в порядку глави 20 Кримінального процесуального кодексу України, -

в с т а н о в и в:

Прокурор Київської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення площею 25,8 м. кв., розташованого за адресою: м. Київ, вул. Малинська, 20, в літері A', 5 поверху, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання і вилучення предметів та речей зокрема: фінансово господарських документів ТОВ «Інвекта» (код 32378765) по взаємовідносинам з ТОВ «Вестнорд» (код 37243127), документів щодо проведення ТОВ «Вестнорд» (код 37243127) зовнішньо-економічної діяльності, документів щодо взаємовідносин ТОВ «Вестнорд» з декларантами, в тому числі ТОВ «Інвекта» (код 32378765), ПП «БРОКТІМ» (код 37181197), чорнових записів, печаток новостворених або придбаних підприємств з ознаками фіктивності, носіїв електронної інформації (флеш-накопичувачі, комп`ютерна техніка, де може зберігатись електронна інформація, електронна переписка, Wi Fi роутери та телефони, що містять MAC адреси та IMEI, CD диски, відеокамери та їх накопичувачі, пристрої для друку паперових носіїв), які свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення, або здобуті кримінальним протиправним шляхом, а також інші документи, які самостійно або в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання прокурором зазначено, що у процесуальному керівництві Київської місцевої прокуратури №1 перебувають матеріали досудового розслідування, внесені 06.06.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань №32016100010000065, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що в період 2016-2017 на території м. Києва та Київської області ряд осіб розробили та організували злочинний механізм, який полягає у формуванні штучного податкового кредиту з ПДВ та завищення валових витрат підприємств реального сектору економіки, відображення у податковій звітності безтоварних операцій з використанням підконтрольних підприємств, в тому числі ТОВ «Вестнорд» (код 37243127).

Також встановлено, що ТОВ «Вестнорд» є суб`єктом зовнішньо-економічної діяльності та здійснює експорт до країн Ізраїлю та Польщі кислот жирних соапстоків світлих олій та модифікованих жирів, які виготовлені за адресою: Київська обл., м. Переяслав-Хмельницький, вул. Петропавлівська, 34.

Для проведення митних операцій підприємству ТОВ «Вестнорд» надають послуги брокерські компанії, а саме: ПП «Броктім» (код 37181197) та ТОВ «Інвекта» (код 32378765).

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що вище зазначені брокерські компанії надають до митних органів документацію від ТОВ «Вестнорд», яка не відповідає дійсності та містить неправдиві відомості щодо товару (кислот жирних соапстоків світлих олій та модифікованих жирів), який переміщується по території України та в подальшому експортується. Встановлено, що згідно поданої документації ТОВ «Вестнорд» здійснює експорт кислот жирних соапстоків світлих олій та модифікованих жирів до країн Польщі, де в подальшому відбувається підміна товарних позицій в документації на Гідрофуз та здійснюється експорт товару до Німеччини.

Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Інвекта» (код 32378765) використовують у своїй діяльності нежитлове приміщення площею 25,8 м. кв., розташоване за адресою: м. Київ, вул. Малинська, 20, в літері A', 5 поверху.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна за №108568078 від 21.12.2017, за адресою: м. Київ, вул. Малинська, 20, знаходяться нежилі приміщення, які на правах власності належить територіальній громаді м. Києва в особі Київської міської ради.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в нежитловому приміщенні площею 25,8 м.кв. за адресою: м. Київ, вул. Малинська, 20, в літері A', 5 поверху можуть знаходитись фінансово-господарські документи, реєстраційні документи, документи податкової та бухгалтерської звітності ТОВ «Інвекта» (код 32378765) по взаємовідносинам з ТОВ «Вестнорд» (код 37243127), документи щодо проведення ТОВ «Вестнорд» зовнішньо-економічної діяльності, які являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, тобто містять відомості, щодо осіб причетних до скоєння злочину та кваліфікації їх дій.

З огляду на викладене та для повного, всебічного і об`єктивного розслідування у розумні строки, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення особливо тяжкого кримінального правопорушення, стороні обвинувачення необхідно провести обшук нежитлового приміщення площею 25,8 м.кв. за адресою: м. Київ, вул. Малинська, 20, в літері A', 5 поверху, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання і вилучення предметів та речей, грошових коштів, отриманих у результаті незаконної діяльності, а також відшукання знарядь вчинення кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

У судовому прокурор підтримав клопотання та просив його задовольнити з підстав викладених у клопотанні.

Вислухавши пояснення прокурора, який підтримав клопотання,, дослідивши матеріали клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання є таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 5 ст. 234 Кримінального процесуального кодексу України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Одночасно з цим, відповідно до ст. 2 Кримінального процесуального кодексу України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Як вбачається з клопотання та наданих до нього матеріалів, є достатні та обґрунтовані підстави вважати, що в нежитловому приміщенні площею 25,8 м.кв. за адресою: м. Київ, вул. Малинська, 20, в літері A', 5 поверху, можуть знаходитися відомості про обставини вчинення кримінальних правопорушень, предмети та речі зокрема: фінансово господарські документи ТОВ «Інвекта» (код 32378765) по взаємовідносинам з ТОВ «Вестнорд» (код 37243127), документи щодо проведення ТОВ «Вестнорд» зовнішньо-економічної діяльності, документи щодо взаємовідносин ТОВ «Вестнорд» з декларантами, в тому числі з ТОВ «Інвекта» (код 32378765), ПП "БРОКТІМ" (код 37181197), чорнових записів, печатки новостворених або придбаних підприємств з ознаками фіктивності, носії електронної інформації (флеш-накопичувачі, комп`ютерна техніка, де може зберігатись електронна інформація, електронна переписка, Wi Fi роутери та телефони, що містять MAC адреси та IMEI, CD диски, відеокамери та їх накопичувачі, пристрої для друку паперових носіїв), які свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення, або здобуті кримінальним протиправним шляхом, а також інші документи, які самостійно або в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення.

Тобто, в ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні №32016100010000065 зібрано достатні дані, що вказують на те, що виявлення та вилучення вказаних вище речей та документів, мають важливе значення для розслідування кримінального провадження знаходяться в нежитловому приміщенні площею 25,8 м.кв., за адресою: м. Київ, вул. Малинська, 20, в літері A', 5 поверху, що використовує у своїй діяльності ТОВ «Інвекта» (код 32378765).

На підставі, керуючись ст.ст. 110, 234, 235, 236 КПК України, -

у х в а л и в:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл прокурору Київської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих СУ ФР ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 у кримінальному провадженні № 32016100010000065 від 06.06.2016 року, та/або уповноваженим особам за дорученням прокурора, провести обшук нежитлового приміщення площею 25,8 м.кв., за адресою: м. Київ, вул. Малинська, 20, в літері A', 5 поверху, яке використовує у своїй діяльності ТОВ «Інвекта» (код 32378765), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання і вилучення предметів та речей зокрема: фінансово господарських документів, реєстраційних документів, податкової та бухгалтерської звітності ТОВ «Інвекта» (код 32378765) по взаємовідносинам з ТОВ «Вестнорд» (код 37243127), а саме: договорів, специфікацій до них, податкових накладних, накладних, рахунків - фактур, платіжних доручень, векселів, актів прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей, вантажно-митних декларацій, інвойсів, листів, доручень, актів виконаних робіт, актів взаємозвірок, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, товарно - транспортних накладних, сертифікатів якості та інших документів; документів щодо проведення ТОВ «Вестнорд» (код 37243127) зовнішньо-економічної діяльності, а саме: договори, контракти, документів щодо походження, якості, сертифікації, транспортування, розвантаження, завантаження, зберігання, митного оформлення та декларування експорту продукції ТОВ «Вестнорд» (код 37243127), документів щодо взаємовідносин ТОВ «Вестнорд» (код 37243127) з декларантами, в тому числі ТОВ «Інвекта» (код 32378765), ПП «БРОКТІМ» (код 37181197), з покупцями, зберігачем продукції, печаток підприємств нерезидентів, які виступають покупцями (одержувачами) продукції у ТОВ «Вестнорд» (код 37243127), листів, претензій, інших матеріалів листування між підприємствами; чорнових записів; печаток новостворених або придбаних підприємств з ознаками фіктивності; носіїв електронної інформації (флеш-накопичувачі, комп`ютерна техніка, де може зберігатись електронна інформація, електронна переписка, Wi Fi роутери та телефони, що містять MAC адреси та IMEI, CD диски, відеокамери та їх накопичувачі, пристрої для друку паперових носіїв), які свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення, або здобуті кримінальним протиправним шляхом.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення31.01.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74596176
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на обшук, подане в порядку глави 20 Кримінального процесуального кодексу України

Судовий реєстр по справі —752/5537/17

Ухвала від 17.01.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 17.01.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 17.01.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 31.01.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 20.02.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 20.02.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 20.02.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 15.02.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні