Ухвала
від 17.05.2018 по справі 216/2364/18
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/2364/18

1-кс/216/2356/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2018 року Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Дніпропетровської області

у складі слідчого судді: - ОСОБА_1

за участю секретаря: - ОСОБА_2

розглянувши в порядку ч.4 ст. 107 КПК України без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу клопотання слідчої СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 погодженого з прокурором Криворізької місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні № 12018040230000974 від 11.05.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.175 ч.1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

17.05.2018 року слідча СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням, про надання тимчасового доступу до документів.

В обґрунтування клопотання вказує, що в проваджені СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження за №12018040230000974 від 11.05.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 175 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області з письмовою заявою звернулися ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , які повідомили, що посадові особи ПП « ОСОБА_7 » безпідставно не виплатили заробітну плату за березень 2018 року, а також виплата здійснюється несвоєчасно та не у повному обсязі.

Допитаний в якості потерпілого ОСОБА_5 надав наступні показання, що він працював на ПП « ОСОБА_7 », що розташовано за адресою: АДРЕСА_1 по укладеному трудовому договору з приблизно з липня 2017 року, точну дату ваказати не може на посаді газоелектрозварювальника. В його обов;язки входило зварка металоконструкцій по замовленню та інші супутні роботи. Заробітну плату він отримував два рази на місяць, у розмірі середньої заробітньої плати в Україні у розмірі 3200 грн., яку він отримував нарочно та ставив свій підпис у відомості. Залишок заробітньої плати він отримував нарочно, його видавав головний бухгалтер ОСОБА_8 , інших анкетних даних вказати не може, здебільшого під особистим контролем співласника зазначеного підприємства ОСОБА_9 або директора ОСОБА_10 , про що він ставив свій підпис у відповідній відомості. Зазначена відомость була персональною на кожного працівника. Заробітна плата, яка видавалась нарочно виплачувалась за відпрацьовані години, за одну годину 40 гривень, тому сума була не стійкою, в середньому 8000 гривень. Заробітна плата виплачувалась здебільшого несвоєчасно та не у повному обсязі.

Так, у березні 2018 року йому не виплатили заробітну плату, чим спричинили матеріального збитку на суму 10 000 грн., про причини не сплати керівництво підприємства нічого не повідомляло.

У процесі виявлення причини не сплати заробітної плати йому стало відомо, що посадові особи ПП « ОСОБА_7 » в особі директора ОСОБА_10 здійснює закупівлю металевих виробів, а саме: профільних труб різного діаметру, які не застосовуються та не використовуються ПП « ОСОБА_7 », після чого нібито здійснює їх продаж іншим підприємствам, в тому числі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », однак на його думку ОСОБА_10 таким чином здійснює переведення у готівкову форму грошових коштів, якими потім видає нарочно заробітну плату.

Допитаний в якості потерпілого ОСОБА_6 надав аналогічні показання з приводу невиплати заробітної плати.

З метою проведення всебічного та повного досудового розслідування, для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні в порядку ст. 91 КПК України, необхідно здійснити тимчасовий доступ до документів,які перебувають у володінні ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_2 " код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: здійснити виїмку завірених належним чином копій: положення про ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » або інший документ, що регулює порядок функціонування; документи, що підтверджують здійснення господарської діяльності з ПП « ОСОБА_7 » код ЄРДПОУ НОМЕР_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 - договори, додаткові угоди, ТТН, специфікації, рахунки на компенсацію, акти приймання-передачі, видаткові накладні та інше, в тому числі, де предметом договору виступали профільні труби різного поперечного перерізу.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з метою всебічного, повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , в зв`язку з чим просить суд задовольнити клопотання.

Слідча в судове засідання не з`явилася, надала суду заяву про слухання клопотання без її присутності, на підставі наданих документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За змістом ч.1 ст.160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання слідчої обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення вище оговореного кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Керуючись ст. ст. 110, 163-165, 309, 369-372 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання, надати слідчому СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 або іншим слідчим, що входять до групи по розслідуванню даного кримінального провадження, а також оперативному підрозділу Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області за дорученням в порядку ст.40,41 КПК України дозвіл на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів, які перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: здійснити виїмку завірених належним чином копій:

- положення про ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » або інший документ, що регулює порядок функціонування;

-документи, що підтверджують здійснення господарської діяльності з ПП « ОСОБА_7 » код ЄРДПОУ НОМЕР_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 - договори, додаткові угоди, ТТН, специфікації, рахунки на компенсацію, акти приймання-передачі, видаткові накладні та інше, в тому числі, де предметом договору виступали профільні труби різного поперечного перерізу.

Зобов`язати посадових осіб ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " код ЄРДПОУ НОМЕР_1 надати слідчому ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_3 або іншим слідчим, що входять до групи по розслідуванню даного кримінального провадження, а також опертативному підрозділу Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області за дорученням в порядку ст.40,41 КПК України надати тимчасовий доступ до вищезазначених документів.

Строк дії ухвали один місяць, тобто до 17 червня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.05.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74603345
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні № 12018040230000974 від 11.05.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.175 ч.1 КК України

Судовий реєстр по справі —216/2364/18

Ухвала від 15.05.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

Ухвала від 17.05.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні